2023-01-29 12:23
Moje pierwsze spotkanie z kuchnią gruzińską i już wiem, że na pewno nie ostatnie. Zaczynając od obsługi- przemiła, wystrój- przepiękny, potrawy- poezja. Chaczapuri adżarskie i jagnięcinka przepyszne. Gorąco polecam.
2016-05-04 07:01
Januszu ! czy pedzisz VW z kanapka co Grazyna zrobila dzis ? nie dla Januszy rozne obce potrawy !, dla nas nasze '' Gruz i Ja '' sa najlepsze . Kotlety schabowe i kartofle nam jadac a nie baklazany . VW pedzi i nikt nam
Januszu ! czy pedzisz VW z kanapka co Grazyna zrobila dzis ? nie dla Januszy rozne obce potrawy !, dla nas nasze '' Gruz i Ja '' sa najlepsze . Kotlety schabowe i kartofle nam jadac a nie baklazany . VW pedzi i nikt nam nie wmowi ze jest dobrze bo nie jest .Nie moze byc tak ze baklazanem nas ktos przekona . Polska jest w ruinie i narod ginie i tylko kanapki z serem nas uratuja . Zreszta kto bywa w restauracjach i dla kogo to ? jak nie ma grochowki to nie ma nic.
2022-06-14 09:59
Obrażasz innych ..a twoje zdanie snoba nikogo nie interesuje
2016-05-04 19:57
2016-05-04 08:25
I na plaze mym tedeikiem wjade
2016-05-04 17:39
ja swojom betom też!
2016-05-04 09:09
2019-12-21 10:05
Bardzo drogo i ciasno , strasznie długo czekać na danie - 1 WC na całą restauracji.
2019-05-06 11:02
nie polecam. porównując z gruzińskimi restauracjami w Warszawie, dania słabiutkie, a ceny wysokie. Podano nam przystawki i zupy jednocześnie, więc musieliśmy zjeść najpierw zupy, żeby nie wystygły:(( Zupa z soczewicy
nie polecam. porównując z gruzińskimi restauracjami w Warszawie, dania słabiutkie, a ceny wysokie. Podano nam przystawki i zupy jednocześnie, więc musieliśmy zjeść najpierw zupy, żeby nie wystygły:(( Zupa z soczewicy smaczna. Różowa pulpa z warzyw niedoprawiona. Na przystawkę podają bakłażan faszerowany pastą orzechową... cztery malutkie kawałki za 40 zł!!!! z minimalną ilością farszu. granda!
W środku duszno, stoliki upchane na maxa. Na zewnątrz nad głowami stoją ludzie, ściągnięci przez "naganiacza" i czekający na miejsce z menu w rękach.
2019-10-18 22:44
Zgadzam się, koszmar. Chyba tam żaden prawdziwy gruzin nie pracuję., bo do takiego stanu na pewno by nie doprowadził.
2017-05-30 16:34
Jedzenie smaczne ,ale porcje nieduże jak na tę cenę,nieadekwatne.
Prosząc o rachunek,kelner dopiero wtedy poinformował mnie,że płatność tylko gotówką(brak terminala)- taki spryt a nawet cwaniactwo.Wydaje mi się,że uczciwość wymaga poinformowania klienta przed złożeniem zamówienia o takim fakcie,a nie po,ale pewnie wtedy nie byłoby klientów.
2016-05-04 08:46
kuchnia była by wspaniała jakby do większości dań nie dawali przesadzonej ilości ohydnej kolendry, która psuła mi cały posiłek.
2016-05-04 09:24
2016-06-01 15:20
ale w liściu czy w nasionku
bo to zupełnie inne smaki
2016-05-04 13:24
Qrde jeden bardzo mądry tekst w tej dyskusji Też uważam że tego świństwa co zowie się kolendrą nie powinni dodawać .Smakuje toto jak zgniłe zielsko i psuje smak potrawy.Skąd to się wzięło to najmądrzejsi kucharze nie
Qrde jeden bardzo mądry tekst w tej dyskusji Też uważam że tego świństwa co zowie się kolendrą nie powinni dodawać .Smakuje toto jak zgniłe zielsko i psuje smak potrawy.Skąd to się wzięło to najmądrzejsi kucharze nie wiedzą .No ale to takie modne jak paskudne .W Wielkiej Brytanii do wszystkiego dodają "coliander" i dla tego żarcie na wyspach jest paskudne
2016-05-05 09:45
nie 'coliander' ale - coriander...
połączyłeś coriander z collander (durszlak) ... ;))))
2016-05-05 14:26
na to samo wychodzi
2016-05-05 14:26
o smakosze dają minusy
2016-05-04 14:01
Już przedmówca napisał, że to tak jakby krzywić się na pomidory w kuchni włoskiej, albo ziemniaki w kuchni polskiej.
Swoją drogą kolendra jest znakomita, ale co kto lubi.
2016-05-04 11:27
to jakby isc do wloskiej restauracji i krzywic sie, ze wszedzie pomidory daja a ty ich nie znosisz
2016-05-04 12:04
masz rację, dlatego przez większośc wyjazdu w gruzji bylem na diecie :)
2016-05-04 09:08
Zamawiaj bez kolendry i będziesz zadowolony. Natomiast kolendra ważna w tej kuchni i naprawdę szkoda, że nie lubisz.
2016-05-04 06:47
Przedwczoraj odwiedziłem restaurację gruzińską we Wrocławiu restauracja w Rynku - dania przepyszne , i ceny w porównaniu z Sopotem połowę niższe za 6 szt chinkali 17 zł Chaczapuri 15 zł - ale wiadomo Monte Cassino zoobowiązuje
2016-05-18 09:32
Zdecydowanie za drogie. Chaczpuri w Gruzji je sie na śniadanie i powinno kosztowac max 10-12 zl, a nie 30 zl, bo to chlebek z jajkiem i serkiem, a nie danie mięsne. Ceny zbyt wygórowane do typu kuchni.
2016-05-04 08:06
to nie można jej w ogóle porównywać z Ocnebą. Byłam w jednej i drugiej restauracji i jedzenie w Chaczapuri było tak niesmaczne, że zostawiłam połowę porcji. Jadłam tam chaczapuri i było ono naprawdę niezjadliwe, w ogóle nie przypominało w smaku chaczapuri, raczej jakąś tanią pizzę.
2016-05-04 22:01
2016-05-04 09:31
tyle znawców smaku, ciekawe kto z nich był w samej Gruzji i jadł te dania
2016-05-04 09:18
Byłem w sobotę i niedzielę w Sukiennicach - jedzenie petarda -
2016-05-04 09:21
też taniej. Trochę za drogo w tej ocneba
2016-05-04 09:14
Skoro mozna Chaczapuri Adżarskie zjeść na Mokotowskiej w Warszawie za 25 PLN (znakomite dodam), to trzeba przyznać, że 30 PLN w Sopocie to jednak drogo. Jakby nie patrzeć 20% drożej i to na wszystkim niż na modnej ulicy w centrum Warszawy. Knajpa wyraźnie pod turystów a szkoda, bo poza sezonem z chęcią bym wpadał regularnie.
2016-05-04 09:07
ale restauracja tej samej sieci w Krakowie przy Rynku prezentuje już o wiele wyższy poziom ;)
2016-05-12 11:42
Jak ktoś ma wątpliwości - polecam przeczytać opinie na TripAdvisor!
https://pl.tripadvisor.com/Restaurant_Review-g274735-d6737947-Reviews-or30-Restauracja_Ocneba-Sopot_Pomerania_Province_Northern_Poland.html#REVIEWS
2016-05-05 16:51
Właściciel Gruzin myśli że Polacy to debile i nie znają cen . Polacy coraz częściej wyjeżdżając za granice , konsumują lokalne przysmaki i znają ich smak a przedewszystkim ceny !! Sopot - wysoki czynsz za lokal = wysokie ceny dla konsumenta !!!!!!!!!!
2016-05-04 10:00
Byliśmy z rodziną . Więcej nie pójdziemy !!! Jedliśmy tzw jagnięcinę chyba tylko z nazwy bo w małym naczyniu były może 3 małe kawałki reszta to warzywa z większością ziemniaków , cena 56zł wzięta z kosmosu . Wszystkie porcje bardzo małe a cena za wysoka . Ogólnie 514zł plus napiwek osób 3 to naprawdę za dużo.
2016-05-04 11:00
2016-05-04 11:24
i rachunek na tę sumę okazał się zaskakujący i denerwujący?
A swoją drogą niezła bajeczka. 3-osobowa rodzina zjadła za ponad 500 zł, czyżby tuczniki odziały się, stanęły na dwóch racicach i podążyły zjeść wśród ludzi?
2016-05-04 17:43
Kieliszek wina kosztuje 16-20zł , dwie butelki świetnego wina to prawie 200zł plus obiad i deser łatwo policzyć 500złotych wylatuje jak gołąb z rękawa . Nie trzeba tuczników do tej konsumpcji . Idz zobacz, zjedz i wtedy komentuj na forum . I tyle w temacie .
2016-05-05 06:55
Zastaw się, a postaw się. Dobrze, że ośmiorniczek nie zamówiliście :D
2016-05-05 16:42
osmiorniczki również były ale w kolejnej restauracji i do tego butelka najlepszego wina !
2016-05-04 11:32
A pod koniec kelner wyskoczył spod stołu, krzyknął niespodzianka i ukradł Wam pińćset?
Portal trojmiasto.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.