2016-10-19 06:56
Za 12zł zjem u Wietnamczyka pyszną zupę i sajgonki, a tutaj krem z dyni...
No tak...ale u nas każdy właściciel to chce na garkuchni dorobić się Mercedesa i willi w rok
2016-10-19 07:37
No tak tylko jak lubisz tłuste to do picia pewnie bierzesz fryture za free haha.
2016-10-19 08:12
jak chcesz sie nazrec to kup sobie pasze dla ptakow. 50 kg kukurydzy jedyne 20 zl polecam paskudna swinio !
2016-10-19 08:27
Jeśli ja jestem świnia to ty sępem w dodatku niekulturalnym
2016-10-19 09:04
Za dobre trzeba płacić. Ludzie ogarnięcie swoje Polskie ego cebulaka
2016-10-19 09:08
Czegoś nie zrozumiałeś???
Chicken Sella...makaron z warzywami, kurczak,świeże surowe warzywa smazone na twoich oczach na duzym ogniu, posypane sezamem, pycha...16,90zł
Aha i tyle,że nie trzeba potem dojadać.
2016-10-19 10:40
Chamskiego prostactwa nie oduczysz Polak zawsze będzie cebulakiem .Zawsze za drogo i za mało .Kartofle i gęsty sos to żarcie dla plebsu .Zeby iść do dobrego lokalu i zjeść coś takiego jak w Dwie Zmiany to cebulaków może i stać ,ale wolą nażreć się w domciu i wydać na gorzałkę z Biedry i popić piwskiem za 1,79.Bo to taniej
2016-10-19 10:55
W d..ach się wam poprzewracało. G...o umiecie zrobić ale nazywacie siebie "chef"
Panie na stołówkach pracowniczych niejednokrotnie potrafiły smaczniej przyrządzić potrawy> Bez tego całego nadęcia i cen z kosmosu.
Pewnie jeszcze plujesz do potraw...wszak nienawidzisz cebulaków...chef
2016-10-19 13:25
Naprawdę ludzie, Pani krysthnka że stołowy może robi dobrze, tylko schabowe z ziemniakami, albo łazanki z kiełbasą. Tutaj naprawdę trzeba mieć inne umiejętności. Ale polecam wybrać się do Pani Krysi!
2016-10-19 10:08
pewnie ty też sprzedajesz swoje umiejętności, wiedzę , siłę , talenty albo przynajmniej czas , więc tobie też ktoś nabija kabzę ekonomatołku. Nie chcesz nie nabijaj , ktoś cię zmusza ?
2016-10-19 11:01
Trzeba znać umiar. Brać łyżeczką a nie chochla.
2016-10-19 19:26
dwie zmiany to spoldzielnia socjalna zalozona przez artystow i bezrobotnych!
2016-10-19 08:22
jeszcze taniej. Smacznego!
2016-10-19 15:42
wakacje na wsi :)
2016-10-19 10:39
Pamiętaj jednak, że 30% tego co się płaci w lokalu trafia do portfela nie kucharza czy właściciela knajpy a do właściciela samego lokalu.
2016-10-19 11:02
A kucharzy zatrudnia na umowę o pracę (urlopy, zwolnienia)
A nie tylko kupuje nowe Mercedesy...
2016-10-20 19:40
2016-10-19 08:10
I co wy biedne trole internetowe będziecie teraz robić? Komu pisać, że za drogo, że za małe porcje, że 3 kropki na talerzu, że w biedrze lepsze żarcie? hahaha
2016-10-19 08:21
Smuteczek
2016-10-19 08:31
Dobrą robotę robili.
2016-10-19 08:32
No ja się cieszę, że zakończył się ten cykl. Może wreszcie zajmą się jadłodajniami dla zwykłych ludzi, a nie policzkami, ośmiorniczkami, lemoniadami w cenie butelki wina.
2016-10-19 09:10
2016-10-19 09:23
Gdyby faktycznie była robiona ze złotych cytryn i doprawiana życzliwością to pewnie bym marzył.
2016-10-19 09:27
with a little bit of laaaav?
2016-10-19 09:12
będziemy tęsknić :)
2016-10-19 10:47
Razem z końcem cyklu Test smaku kończę moją bytność na portalu Trojmiasto .pl To był jedyny z niewielu dobrych ba najlepszych cyklów ,w tym portalu .,no może jeszcze Stafiej był OK Skąd teraz będę wiedział gdzie się udać aby być zadowolony z jedzonka i nowości kulinarnych
2016-10-19 11:04
...nie będzie teraz wiedział hehehehe
2016-10-20 19:41
2016-10-19 08:19
Gdzie oni będą się wyżywać? Na tych co jedzą za więcej niż 5 zł dziennie. Gdzie będą sączyć nienawiść do autorki materiałów? Pytając jakich to nie ma znajomości w lokalach. Gdzie biedne Janusze i Grażyny będą szydzić? Gdzie? No gdzie?
2016-10-19 08:27
O ja... jesz za więcej niż 5 złotych, zazdroszczę Ci statusu społecznego. Długo pracowałeś na ten sukces?
2016-10-19 08:50
pojadałaś, popiłaś na koszt portalu. mi nie szkoda, że przechodzisz w niebyt.
2016-10-19 13:38
2016-10-19 15:58
Oczywiście że subiektywne, więc nie trzeba było tego wciąż przypominać.
Kontekst bowiem był taki, że moje, twoje subiektywne zdanie się nie liczyło, jej jednak już jak najbardziej.
I tu właśnie tkwiła cała heca tych recenzji
2016-10-19 09:11
Chodziło o to żeby pisać ochy i achy???
2016-10-19 14:29
Teraz z pewnością pojawi się jakiś śmieszny cykl krypto sponsorowany przez reklamodawców trojmiasto.pl i tyle w temacie niezależnej opinii.
2016-10-19 09:57
Osoby zachwycające się przedstawianymi w cyklu knajpami to w znakomitej większość korpoludki i ofiary pseudo blogów , ludzie z kredytem na wszystko co można mieć. Tak bardzo starają się być "na czasie" i "trendy", że
Osoby zachwycające się przedstawianymi w cyklu knajpami to w znakomitej większość korpoludki i ofiary pseudo blogów , ludzie z kredytem na wszystko co można mieć. Tak bardzo starają się być "na czasie" i "trendy", że nie mieli czasu i możliwości poznać naprawdę dobrych knajp i jedzenia na świecie. Udając obeznanych dzięki programom kulinarnym starają się przykryć swoje kompleksy.
Odwiedźcie jakikolwiek kraj w Europie i poproście kogoś o pokazanie Wam kilku ulubionych przez tubylców knajp. 9/10 lokali będzie serwowało normalnej wielkości potrawy, ze świeżych, regionalnych składników. Jednak Wy ciągle macie w głowie wizję, która wmawia Wam, że wszędzie na świecie ludzie zajadają się daniami wielkości naparstka.
PS. Swoją drogą....Monciak i hipsterzy ?
2016-10-19 13:39
PRL się śni po nocach, co? żeby nie było wyboru, wariantów i opcji pod różnie potrzeby, oczekiwania i możliwości, nie? Dominują komuniści na tym forum, przysięgam :)
2016-10-19 15:01
2016-10-19 08:22
może nie ma tragedi w smaku ale jedna porcyjka denerwuje żołądek.
2016-10-19 09:28
Ja nie wiem, są porządne lokale w których za 35- 40 zł można dostać dobry obiad wielkości obiadu a są bistra gdzie za 40zł to jest przystawka.
Ostatnio byłem w jednej hinduskiej knajpie na przymorzu obok alfy centrum - wspaniała baranina - porcja spora a to wszystko za lekko ponad 4 dychy, więc można.
2016-10-19 09:36
Wspaniałe jedzenie, porcje konkretne i za rozsądne pieniądze. Problem tylko w tym, iż kuchnia indyjska nie wszystkim odpowiada, a tam robią naprawdę po indyjsku (z wyjątkiem stopnia ostrości, ale to można sobie "wyregulować" przy zamówieniu).
2016-10-19 11:11
a wiekszość naszych byznesmenów chce się nachapać. W rok Mercedes i willa i zamykamy lokal...
Otwieramy niedaleko inny i trzepiemy frajerów
2016-10-19 11:29
... więcej nauk ścisłych a mniej "humanistycznych" w szkole...
2016-10-19 11:41
2016-10-19 09:43
ale liczę, że pojawi się coś zamiast. Może nie tylko drogie i modne lokale, ale też skromne bary z klimatem? Ostatnio jestem pod wrażeniem baru U Harcerza naprzeciwko Teatru Szekspirowskiego. Klimat jak z PRL, ale ciepło, miło i pyszne jedzenie i tanio. A może cykl dla studenta? Gdzie zjeść tanio i dobrze
2016-10-19 12:20
Sądzę, że czytających ten jak i inne cykle jest całkiem wielu.
Test Smaku czytywałem od samego początku i od samego tez początku miałem doń bardzo krytyczne podejście. Raziła stylistyka, bezustanne powtarzanie że
Sądzę, że czytających ten jak i inne cykle jest całkiem wielu.
Test Smaku czytywałem od samego początku i od samego tez początku miałem doń bardzo krytyczne podejście. Raziła stylistyka, bezustanne powtarzanie że ocena jest subiektywna, tak jakby mogła być inna!? itd.
W wielu przypadkach dało się wyraźnie dostrzec, że wiedza p. Beaty jest nader skąpa i że posługuje się kanonami powziętymi wprost z tysięcy blogów kulinarnych a nie z naturalnej rzeczy biegu. Słownictwo wielu dań raziło śmiesznością, szczególnie mnie jako osoby doświadczonej w bojach gastronomicznych a także zajmujący się swego czasu realizacją zamówień i dostaw dla gastronomii czy wreszcie uprawiający sam niektóre warzywa a więc świetnie zorientowany, co, gdzie i kiedy dojrzewa i ma najlepszy smak itp.
Cały cykl, to samonakręcajaca się sprężyna. Pani pisze sobie o czymś o czym zielonego pojęcia nie ma, potakują jej ci, którzy jak i ona pojęcie mają tożsame czyli żadne. Pojawiają się znający na rzeczy i pokazujący i fałsz, i manipulacje, i ogólnikowość ale atakowani bywaliśmy wtedy, jako malkontenci, oszołomy czy nawet jako ... faszyści, Grażyny, Janusze, świniopasy z Biedry itd.
I tu tez jest odpowiedź odnosząca się do tego cyklu, skoro opisywano rzeczy z magla wzięte, to i magiel musiał tu powstać.
2016-10-19 13:44
a wiesz dlaczego bezustannie to było powtarzane?
patrzy wyżej post trolla "co zabolała cię Beaciu krytyka twoich subiektywnych opini???"
2016-10-19 09:56
Jeden z najciekawszych i najżywiej komentowanych w całym serwisie. Mam nadzieję, że nie zamykacie się na dobre.
2016-10-19 10:51
z tego co wiem ten blog się nie zamyka, tylko najwidoczniej mają dość tego ści**wa w komentarzach na portalu.
2016-10-19 11:12
2016-10-19 10:32
Czyżby trójmiasto.pl ugięło się pod presją słabszych restauratorów?
2016-10-19 10:37
Pierś z kaczki ?! Tam jest może pół piersi.Za prawie 40 dychy nonsens.
2016-10-19 10:43
Da się dostrzec, że nigdy piersi kaczki nie widziałeś na oczy.
Na zdjęciu spokojnie jest cała pierś a czy 40 złotych to dużo czy mało to rzecz względna.
2016-10-19 23:19
Jest cały filet i to sporych rozmiarów. A cena nie jest zbyt wysoka. No cóż... jak ktoś patrzy na promocje w hipermarketach to taki efekt :( i taka ocena.
2016-10-19 10:48
Zawsze mnie smiesza te opinie o tym jak to trzeba dojadac po wyjsciu z niektorych restauracji.
Dla niezorientowanych: w restauracji zamawiamy przystawke i glowne danie, a pozniej jeszcze jakis deser. Porcje
Zawsze mnie smiesza te opinie o tym jak to trzeba dojadac po wyjsciu z niektorych restauracji.
Dla niezorientowanych: w restauracji zamawiamy przystawke i glowne danie, a pozniej jeszcze jakis deser. Porcje na pewno sa takie ze po tym zestawie jest sie najedzonym.
Jezeli waszym calym sensem jest zapchac zoladek do oporu to gratuluje, pozniej widac na ulicach te wzystkie spasione s_winie.
2016-10-19 11:01
Jeśli trolle piszą ża porcje małe i drogie to piszą to z zawiści i zazdrości że ich nie stać na takie lokale z takim jedzonkiem.Stac ich na wyżalanie się za wszystkie nie udane chwile ich paskudnego żywota I na
Jeśli trolle piszą ża porcje małe i drogie to piszą to z zawiści i zazdrości że ich nie stać na takie lokale z takim jedzonkiem.Stac ich na wyżalanie się za wszystkie nie udane chwile ich paskudnego żywota I na pitraszenie obiadków z tanich produktów a kiedy się obeżrą kartoflami z sosem z torebki to mają pełne brzuchy i wyżuty sumienia że im zady rosną
2016-10-19 11:13
Tylko pytanie czyjego.
Swoją drogą skoro ciebie stać, to powiedz mi gdzie analfabeci mogą tyle zarabiać?
2016-10-19 16:51
Ja mam 7 klas szkoły powszechnej ,a dochody miesięczne z tytułu prowadzonej działalności gospodarczej (branża budowlana) około 40-60 tyś PLN miesięcznie .Stać mnie aby bywać w lokalach na które możesz tylko
Ja mam 7 klas szkoły powszechnej ,a dochody miesięczne z tytułu prowadzonej działalności gospodarczej (branża budowlana) około 40-60 tyś PLN miesięcznie .Stać mnie aby bywać w lokalach na które możesz tylko popatrzeć..Zazdrość to druga natura polaków .Jeśli ja mam jedną krowę to ty modlisz się abyśmy mieli po równo ,aby jedna mi zdechła i wtedy będziemy mieli tyle samo.Jeśli zaś chodzi o słowo (wyżut) to faktycznie wstyd mi że popełniłem tak kardynalny błąd .Myślę, że po mimo mojego braku wykształcenia ,nie był byś równorzędnym partnerem w rozmowie ze mną .Test smaku robił wspaniałą robotę opisując lokale Trójmiasta i serwowane potrawy w nich
2016-10-19 18:17
Nie życzę ci źle ale plecy ci wysiądą.
Co do wykształcenia, to rzeczywiście nie byłbyś równorzędnym partnerem...no chyba że z moimi dziećmi. Nie ma się czym chwalić.
A co do zarobków...wiesz...prostytutka też
Nie życzę ci źle ale plecy ci wysiądą.
Co do wykształcenia, to rzeczywiście nie byłbyś równorzędnym partnerem...no chyba że z moimi dziećmi. Nie ma się czym chwalić.
A co do zarobków...wiesz...prostytutka też dużo zarabia. No i co z tego?
Zarabiasz 40-60 tys.? Sodóweczka uderzyła? Napisz ile płacisz za chleb i norę w tej Norwegii...
2016-10-19 23:02
Od roboty są robotnicy i maszyny .Ja jestem od kierowania i pilnowania aby robotnicy wykonywali pracę w sposób doskonały. W myśl starej zasady ,jaka praca taka płaca.22 pracowników zarabia średnio 10-12 tyś na miesiąc
Od roboty są robotnicy i maszyny .Ja jestem od kierowania i pilnowania aby robotnicy wykonywali pracę w sposób doskonały. W myśl starej zasady ,jaka praca taka płaca.22 pracowników zarabia średnio 10-12 tyś na miesiąc .Jako właściciel mam to co mam i stac mnie na to na co ciebie nie będzie w życiu stać .W Polsce można zarobić w sposób uczciwy.Płacąc podatki tu a nie gdzieś za granicą
2016-10-20 13:07
Mimo swoich osiągnięć nie powinieneś się wypowiadać pisemnie, bo robisz sobie wstyd. Jakoś tak Twoja opinia wygląda żałośnie z uwagi na dramatyczną ilość blędów, zajmij się lepiej biznesem.
2016-10-19 12:04
Jak zawsze to samo. Snobizm ma niewiele wspólnego z sztuką, jest snobizmem i tyle.
Wytykanie komuś, że jest normalny i dostrzega naginanie cen, to raczej objaw rozmów o kosmosie.
2016-10-19 12:32
troche za ostro - to ze kogos nie tac to nie powod zeby mu bylo zal - w domu tez sobie dobrze zjem i taniej ... trudno
ale prawda, ze gadanie o malych porcjach to zazwyczaj bzdura, potem to dojadanie widac wszedzie, grube i spasione babska i oblesni faceci
2016-10-19 15:04
Kurde na Murzyna, Żyda, Geja nic nie można mówić, ale grubasa już można lżyć ile wlezie co?
Zajmijcie sie ludzie własnymi żołądkami i własnym d*pskom.
2016-10-19 21:30
Gejem, Żydem czy też Murzynem po prostu się jest i to nie wybór.
A być Grubasem - to już twój wybór, możesz nie pakować w siebie wszystkiego i ograniczyć jedzenie.
2016-10-19 21:32
Co ci do tego?
2016-10-19 12:18
Nie zawsze mam ochotę siedzieć w restauracji tak długo aż przygotują przystawkę, obiad i deser. Poza tym nie zawsze mam chęć na deser. Wtedy mam wyjść nienajedzony? Czy zamówić dwa obiady? W domu też jesz przystawkę obiad i deser?
2016-10-19 14:34
Zadaj sobie pytanie - co znaczy nienajedzony? Czy to ze prawie ci się nie ulewa?
Mysle ze problemem teraz jest to ze ludzie chca dużo, tanio ale dobrze, a to niestety nie idzie w parze. Duzo i tanio moze byc tylko
Zadaj sobie pytanie - co znaczy nienajedzony? Czy to ze prawie ci się nie ulewa?
Mysle ze problemem teraz jest to ze ludzie chca dużo, tanio ale dobrze, a to niestety nie idzie w parze. Duzo i tanio moze byc tylko byle jak.
W wiekszosci domow w PL jada sie zestaw zupa+drugie wiec mowiac o domowych obiadach mowimy o przystawce i drugim daniu.
Owszem uwazam ze ceny w niektorych restauracjach sa przegiete i wiekszosc ludzi po prost nie stac na czeste chodzenie do dobrych restauracji, czy w ogole jedzenie na miescie (chyba ze codzienne jedzenie kebabow nazwiesz stolowaniem sie na miescie)
2016-10-19 15:06
Gorzej że prędzej trafisz na słabą i drogą, a to już robi mi nerwa.
2016-10-20 13:00
Zapewniam Cię, że jedyną s-winią na tym forum jesteś bezdyskusyjnie Ty.
Portal trojmiasto.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.