Opinie (40) 8 zablokowanych

Wszystkie opinie

  • nie czytałem tekstu ale (6)

    Osoby na zdjęciu są świetnie ubrani i w ogóle wyglądają wow

    • 47 11

    • Jak na Boże Ciało, albo lepiej.

      • 8 17

    • meżczyzna nie ma krawata i jest nie ogolony. I nie wygląda wow (3)

      te ladne osoby powinny być z przodu a facet bez krawata gdzies z boku z tyłu.

      ja tak bym ich ustawił

      • 8 9

      • koszula też słaba (1)

        warto zainwestować w stylistę

        • 2 8

        • A ty ile płacisz swojemu?

          • 2 1

      • jest okej

        Marynarka dobrze dopasowana, nienachalny wzór. Nie wszędzie krawat jest obowiązkowy

        • 8 2

    • A co wy wieśniaki myslicie

      Że każdy się tylko stroi jak wieśniak do galerii. Są ważniejsze rzeczy.

      • 3 1

  • Gratulacje Wojtek Team :)

    W pełni zgadzam się z tym co mówisz i trzymam kciuki!

    • 19 6

  • Wojtek załużyłeś na sukces ciężka pracą (1)

    Wojtek, już za czasów PA imponowałeś mi i stałeś się po części moją inspiracją. Gratulacje.

    • 17 5

    • Przyłączam się

      do powyższej opinii. Pozdro dla ekipy z PA :)
      Ponadto świetny artykuł.
      Gratulacje i tak trzymać!

      • 0 2

  • Duża odpowiedzialność, chyba nie chciałbym się podjąć tego typu tłumaczeń. (1)

    Zresztą w moich serbsko-chorwackich rejonach raczej nie ma dużego zapotrzebowania na takie przekłady - no chyba, że Trybunał Haski i zbrodnie wojenne byłej Jugosławii ;)

    • 14 0

    • Trybunał Haski też obsługujemy :)

      Tłumaczymy m.in. dla Międzynarodowego Trybunału Karnego w Hadze właśnie taką tematykę.

      • 9 0

  • Ciekawe spostrzeżenia

    Bardzo dobrze się czyta. Widać bogate doświadczenie i świadomość branży. Profesjonaliści!

    • 20 3

  • Fajne foto (2)

    de first lejdy on pikczer is najs. (luk raid said)

    • 17 6

    • (1)

      ferst on rajt ;)

      • 9 1

      • I

        Yes, of course...

        • 1 0

  • Tłumacz - to zawód, a praca - to tłumaczenie ( pisemne lub ustne) (1)

    • 4 4

    • Przecież...

      tak jest w tytule

      • 0 1

  • WOW ale fota! (2)

    To Drużyna Pierścienia, Avengers czy Wojownicze Żółwie Ninja?

    • 17 3

    • ładne zdjęcie (1)

      Gratuluję firmom, umiejącym reklamować swoje umiejętności twarzami Pracowników.
      Czasem nic więcej nie potrzeba, jak Pracownik ciężko pracujący, ale z entuzjazmem i zadowoleniem.

      • 6 1

      • Krzysiek hyper zapłać jeszcze odpowiednio za ciężką pracę.....

        • 2 0

  • wynagrodzenie za tłumaczenia (1)

    Kiedyś otrzymanie należności za tłumaczenie wykonane dla tej firmy trwało tygodniami. Bo tłumaczyli dla nich wynajęcie tłumacze zewnętrzni. Trzeba było osobiście użerać się z szefem, albo z szefową o 50 albo 100 zł.

    • 9 3

    • Cała prawda.

      • 2 0

  • Praca przy obieraniu ziemniakow tez obfituje w wiele ekscytujacych momentow (2)

    Czlowiek musi podejmowac mnostwo trudnych wyborow,jeden ziemniak grubo drugi raczej cienko trzeba obrac,decyzja musi zapasc momentalnie a jej skutki sa nieodwracalne.Trzeba tez ex tempore dokonywac selekcji bulw nie

    Czlowiek musi podejmowac mnostwo trudnych wyborow,jeden ziemniak grubo drugi raczej cienko trzeba obrac,decyzja musi zapasc momentalnie a jej skutki sa nieodwracalne.Trzeba tez ex tempore dokonywac selekcji bulw nie nadajacych sie do spozycia-i tu sa naciski szefa kuchni bo to sa koszty jak odrzucisz np. 50% ziemniakow.Kto to sfinansuje?Z drugiej strony wybierzesz zgnilaka do konsumpcji -zatrucie klienta i proces o odszkodowanie gotowy.Ja cie nie moge,nie wytrzymuje juz tej odpowiedzialnosci,mimo ze szkolilem sie do tej roboty wiele lat...Pozatym presja czasu,bo kucharz czeka na te ziemniaki,bo woda juz sie gotuje.Inna rzecz to ryzyko zawodowe-mozna zaciac sie nozem, bywaja przypadki zakazen rany.Straszna historia to takze schorzenia kregoslupa czesto spotykane u obieraczy.O alergiach nie wspomne,mimo pracy w rekawiczkach taka egzema na lapach sie moze pojawic ,ze dermatolog nie pomoze.Pisze ksiazke "Zycie w obierkach"-to bedzie hit rynku wydawniczego.

    • 36 2

    • Fajnie, ale już mało kto używa ziemniaki w gastronomii, niestety. Większość to mrożonki, a puree z proszku. i to jest smutne. Ach, frytki z żywego ziemniaka tylko w domu.

      • 1 1

    • Jesteś świetny

      200% normy śmiechu na dziś

      • 1 0

alert Portal trojmiasto.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.