2015-11-26 10:01
Tam jest wypas
2015-11-26 10:28
i tak nikt do nas nie przychodzi
2015-11-26 10:53
taki starszy łysawy pan? często tam przebywa na sali jako klient:)
2015-11-26 13:29
Co z tego, że starszy i łysawy.. ale ma poczucie humoru i nie wyciąga co chwila z szuflady kasy, tylko co dwie chwile.
2015-11-26 11:59
Beznadziejny i nie polecam!!!!
2015-11-26 13:29
tego baru z naprzeciwka co niedawno się otworzył, a ludzi tam ni ma
2015-11-26 13:07
Kowale to już nie Trójmiasto :P
2015-11-26 15:46
Kowale są niczym trzeci sutek na klacie trójmiasta.
2015-11-26 22:47
2015-11-27 09:19
2015-11-26 16:48
Potwierdzam, najlepsze w Gdańsku.
2015-11-26 10:08
ale bieda, najlepsze to w macu :)
2015-11-26 13:35
U Szwagra na pętli autobusowej w Oliwie. Baaardzo smaczne i niedrogie.
2015-11-26 14:31
parę lat temu jadłem i faktycznie super był.
2015-11-26 15:19
Istnieje i smak niezmienny od lat, szkoda że lodów kręconych obok już niema.
2015-11-26 15:39
Już kilka lat temu te miłe panie przeniosły działalność z Oliwy i serwowały kręcone super lody we Wrzeszczu
2015-11-26 15:56
Też miałem kiedyś takie sentymentalne miejsca. W Gdyni w sumie hamburgery najczęściej jadam w Mc na dworcu, ale za czasów gdy mieszkałem w Warszawie też miałem takich kilka miejsc. A może to Was zdziwi, ale świetne hamburgery robił taki koleś na dworcu centralnym
pozdr
2015-11-26 18:55
Niedługo wpadnę.
2015-11-26 23:45
Jeszcze był japa na zaspie, nie dość że smaczny to klimat surówek porozwalanych po podłodze i folii z niemieckich produktów jako papierków był nie do podrobienia
2015-11-26 17:34
Najlepszy to jak se sam zrobisz :)
2015-11-26 10:12
Mogliście dodać listę barów, gdzie próbowaliście.
2015-11-26 10:12
Po zmianie szefa kuchni na szefową burgery faktycznie są zarąbiste! :)
2015-11-26 11:34
weganko napisz
2015-11-26 12:31
burger bez mięsa to nie burger....
2015-11-26 14:08
burger za 20 zł??? wolę sama zrobić w domu
2015-11-26 15:48
To rób.
2015-11-26 16:26
a tak poważnie :) to cię rozumiem,
za 20 zrobię full wypas obiad
poświęcając godzinę pracy na to
(maksimum bo np taką rybę czy steka się zmaży 5 minut
więc co to za robota :))
2015-11-26 16:32
W domu to jedzą tylko Polacy i ruskie
2015-11-27 10:03
szanujący tradycję i rodzinę
a przy tym posiadający umiejętności, inteligencję
i dobry smak
a przede wszystkim czas
(bo tylko ten, któremu czegoś brakuje ciągle się spieszy
a ten, który wszystko już ma, temu nigdzie nie spieszno)
2015-11-26 18:10
ale kotlet z cukinii był super-pychota:-)
2015-11-26 18:59
Vegetarianie i veganie mają przechlapane - bo człowiek nie krowa i sam białka sobie nie wytworzy. Dlatego musi jeść pełnowartościowe białko zwierzęce. Pełnowartościowe bo zawiera WSZYSTKIE aminokwasy. Rośliny wszystkich
Vegetarianie i veganie mają przechlapane - bo człowiek nie krowa i sam białka sobie nie wytworzy. Dlatego musi jeść pełnowartościowe białko zwierzęce. Pełnowartościowe bo zawiera WSZYSTKIE aminokwasy. Rośliny wszystkich nie mają.
Kolagen - tak potrzebny dla stawów - nie występuje ani w mleku i jego przetworach ani w jajkach. W ryabch też jest go mało
2015-11-26 20:33
Organizm może sam sobie wytworzyć białko, m.in. wspomniany kolagen. Idź sam się doucz zamiast wypisywać głupoty w internecie.
Wszystkie niezbędne aminokwasy można pozyskać z roślin, więc z tym "niepełnowartościowym białkiem", to nie jest do końca tak jak ci się wydaje.
2015-11-27 10:04
potrzebuje do tego substratów
(a nie z pojedynczych atomów)
ale o tym w nastęnym odcinku
2015-11-26 19:47
Jako wspomniana nowa szefowa dziękuje!
A w tekście pomyłka, burger kosztuje 15 zł ;)
2015-11-26 10:12
Tako rzecze Shaq
2015-12-01 17:10
Zjedz w surfie i będziesz surfował później po swoim własnym g*wnie
2015-11-26 10:13
Najlepszy stosunek ceny do jakości i smaku jest w Baranoli. Szkoda że jest tam tak ciasno.
PS wegetariański burger to jakaś profanacja.
2015-11-26 10:40
jest najlepszy stosunek ceny do jakości i smaku
2015-11-26 17:37
nie wiem, nie jadam burgerów z Biedronki. Ale skoro próbowałeś ....
2015-11-26 14:27
W Baranoli polecam Włoską Robotę, pyszny sos gorgonzola
2015-11-26 17:39
ja zawsze biorę Sami Swoi z sosem barbecue za 16 zł uważam, że cena jest uczciwa. Burger za 30 zł to gruba przesada.
2015-11-26 20:16
Jestem totalnym mięsożercą, który wyznawał zasadę "burger bez mięsa to nie burger", ale te burgery w veganburgers są genialne i nawet nie odczuwam w nich braku mięcha :)
2015-11-26 10:17
Brak takich podstawowych informacji jak lista lokali z burgerami w trójmieście. Nie wiadomo dlaczego odwiedziliście akurat te kilkanaście a nie inne. Nawet nie ma też jasno określonych kryteriów oceny
2015-11-26 14:34
za darmowego burgera pisać artykuły - trochę szacunku , na promocjach też wszystkie próbki wyjadacie ?
2015-11-26 10:17
Dla mnie najlepsze i największe, a przy okazji najtańsze są w Big Burgerze w Gdyni :) A przy okazji mają też chyba największego kotleta, bo 250 gram :D
2015-11-26 10:27
nikt tam nie przyjdzie tak bezczelnie się reklamować.
PS. Szefie daj spokój wszyscy wiedzą ,ze u nas syf
2015-11-26 13:39
Nie jestem ani właścicielem, ani pracownikiem. Nie znam nawet nikogo z wymienionych. Najzwyczajniej w świecie smakują mi ich burgery i zaglądam tam będąc w Gdyni :)
2015-11-26 12:48
Ten lokal to syf, obsługa nie miła, dojazd słaby, burgery są okej, ale raczej na średnim poziomie. Dzowniąc tam nigdy nie wiem, czy to ten lokal, bo pracownicy nie mogą pierwsz się przedstawić, burgery miesiaca to trzeba
Ten lokal to syf, obsługa nie miła, dojazd słaby, burgery są okej, ale raczej na średnim poziomie. Dzowniąc tam nigdy nie wiem, czy to ten lokal, bo pracownicy nie mogą pierwsz się przedstawić, burgery miesiaca to trzeba pytać, bo nigdzie nie jest napisane - na ich stronie, dowóz ostatnio upada, burgery przyjeżdzają zimne, a szczerze pisząc oferta słaba jak na big burgerownie.
2015-11-26 13:49
2015-11-26 16:28
beka
2015-11-26 16:28
a jak u was się nazywa różne rozmiary?
półkilogramnik? półtorak? dwójniak?
2015-11-27 14:05
..mac royal :P
2015-11-29 11:14
czy jaki?
2017-12-21 13:34
pisze sie gramów dedilu z pis
2015-11-26 10:18
2015-11-26 10:52
2015-11-26 10:20
2015-11-26 12:12
Bułka , wołowina z lidla ( bo takowej używają) i troszkę marybowanej cebulki za 20 zł ???? Poje...ło ??
2015-11-26 15:16
to zwróć uwagę na jej cene
2015-11-27 08:39
Wczoraj zrobiłem sam hamburgery takie jak się serwuje w tych barach - koszt 4 burgerów ( świezo mielona wołowina z gdańskiej hali ) nie przekroczył 35 zł
2015-11-27 09:23
1. koszt wynajmu lokalu,
2. koszt wyposażenia kuchni i sali obsługi,
3. koszt mediów,
4. koszt pracowników / pracy,
5. koszt marketingu,
6. koszt obsługi prowadzenia działalności gospodarczej.
Ehhh....
2015-11-27 13:40
Jak ruch będzie to i zyski będą wyższe a jak dasz cenę zaporową dostępną tylko dla części klientów to nie marudź , że interes nie idzie i klientów nie ma.
2015-11-26 13:39
w tej samej cenie, to jest dopiero śmiech
2015-11-26 16:30
dlatego nie ma różnicy
albo jest minimalna
albo w wegetariańskim może być coś na plus nawet,
zawsze można coś dodać i zrobić droższego,
taki gourmet burger
czyli posh bułker
2015-11-26 18:46
Takie teorie wymyślają tylko wegesrege.... co za bzdury....
2015-11-27 10:09
a ja jestem totalnym mięsożercą
ale też umiem myśleć praktycznie i liczyć
i rozumiem proces,
spróbuj najpierw sam sobie zaprzeczyć i zobacz, które argumenty masz lepsze,
w ten sposób sam dochodzisz do wniosków
i nie muszę ci nic podpowiadać
2015-11-26 15:48
zawsze możesz iśc do McD na januszburgera z cebulą w promocji
2015-11-26 20:07
takiego rodzaju,
kolejne "biznesy" upadają.
Zdaniem "właścicieli firm" lepiej gdy jedzenie jest wyrzucane, lepiej gdy lokal stoi pusty i płaci się ludziom za to że się nudzą,
niż
takiego rodzaju,
kolejne "biznesy" upadają.
Zdaniem "właścicieli firm" lepiej gdy jedzenie jest wyrzucane, lepiej gdy lokal stoi pusty i płaci się ludziom za to że się nudzą,
niż przybliżyć ceny do realnych.
Taka kanapka za 10 złotych to już nie jest mało. Dwa razy tyle to absurd.
Choć jest plus... cena skłania do robienia smaczniejszych burgerów w domu, z autentycznego mięsa, przyprawionych tak że czuć jego smak, z dopasowanymi dodatkami, starannie przygotowanymi.
(P.S. Dwa razy kupiłam hamburgery w którychś z tych jadłodajni. Nie jestem wymagająca. Ale gdy płacę za wołowinę, chcę czuć wołowinę. Gdy w środku ma być pomidor, to nie chcę ścinka z tymi zdrewniałymi częściami i skórą, który miał trafić do kosza (albo tam trafił ale go wyciągnięto gdy pojawił się klient na ostatnią kanapkę)).
Innymi słowy, jako łasuch czytam te opisy, i odradzam.
2015-11-27 08:37
Sama prawda jak to Janusze buiznesu kalkulują swoją strategię. A można by wypośrodkować cenę tak by zystk był i klienta było stać a wówczas ruch by był z pewnością większy, tylko jeden problem - więcej pracy !
2015-11-27 14:09
I nie mam zamiaru i zwyczaju przeplacac . to zasadnicza roznica miedzy stac / niestac. A swoja droga to w Japonii zaproszenie na sushi uchodzi za obrazliwe, bo to jedenie dla najniedniejszych, rybakow co jedli surowe
I nie mam zamiaru i zwyczaju przeplacac . to zasadnicza roznica miedzy stac / niestac. A swoja droga to w Japonii zaproszenie na sushi uchodzi za obrazliwe, bo to jedenie dla najniedniejszych, rybakow co jedli surowe ryby i zeby dodac sobie splendoru to roznie je przygotowywali.a u nas sushi to synonim luksusu i wyzszych sfer ( wyzszej zdolnosci kredytowej ).
Portal trojmiasto.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.