Opinie (25) 3 zablokowane

  • gęsina jest pyszna (2)

    ale jej ceny są zabójcze....

    • 15 2

    • Gęsinka pieczona w rękawie z powidłami wiśniowymi. MNIAM MNIAM

      • 4 1

    • jaka cena taki produkt

      jasne że cena gęsi jest wysoka ,ale jest spowodowane większym przyrostem masy. Kurczaka hodujemy przez 4 tygodnie i koszt zakupu 1 kg to około 8 pln , gęś trzeba hodować przez 16 tygodni aby uzyskać dobrą masę gotową do

      jasne że cena gęsi jest wysoka ,ale jest spowodowane większym przyrostem masy. Kurczaka hodujemy przez 4 tygodnie i koszt zakupu 1 kg to około 8 pln , gęś trzeba hodować przez 16 tygodni aby uzyskać dobrą masę gotową do uboju więc i kaszt wyprodukowania gęsi będzie 4 razy niż kurczak . w przeliczeniu kurczak a gęś cena będzie wyższa za gęś , ale walory smakowe są warte swojej cenypozdrawiam Szef Kuchni

      • 5 1

  • Gąski gąski do domu...

    • 3 2

  • Nie jadam drobiu bo to ochyda naszpikowana sterydami (1)

    Dawniej gąska czy kurczak dorastał tak jak natura chciała a teraz fermy chodują mutanty w czasie w którym dawniej ledwie pisklę wyszło z jajka.Ja już wole niezdrową wieprzowinę.A gąski sprzedajmy turystom z NRD

    • 6 14

    • Hmmm

      Baran, gęś, kaczka są najzdrowsze. O kurę nie naszpikowaną chemią faktycznie trudno.

      • 3 1

  • gęś jest CUDOWNA.

    relatywnie często jadam.

    • 5 1

  • Kuchnia Pomorska

    to jajbardziej szlachetna ze wszystkich regionalnych kuchii Polskiej zastanawiam sie dlaczego gesina bardziej promowana jest w wielkopolsce niz na pomorzu . Czyzby nasi włodarze tak zapędzeniu sprawami budżetowymi

    to jajbardziej szlachetna ze wszystkich regionalnych kuchii Polskiej zastanawiam sie dlaczego gesina bardziej promowana jest w wielkopolsce niz na pomorzu . Czyzby nasi włodarze tak zapędzeniu sprawami budżetowymi zapominaja o tradycjach kulinanych a szkoda PANOWIE I PANIE OBUDZCIE SIĘ bo regiony takie jak Warmi i Mazury ,Wielkopolska , Śląska wyprzedzają nas juz o głowe Czas na mądre decyzje - pomorze czeka

    • 13 2

  • Gachewicz (3)

    Gachewicz , Gachewicz on chyba specjalizuje się w ćarving i jest najlepszy w Polsce a jak widać jeszcze dobrze gotuje - sprawdzę go dzisiaj bo wybieram sie na zamek w Gniewie

    • 4 0

    • (2)

      bober lepszy w rzezbieniu w owocach i warzywach gachol sie nie umywa a jego danie to padaka

      • 1 0

      • (1)

        mirek bobrowski jest b.dobry i nie mam zamiaru sie porównywać z nim. A jesli Pan klomb, pisze takie rzeczy to niech się przedstawi

        • 0 0

        • wierzba

          Wierzba najlepszy

          • 0 0

  • Ale ta pałka gęsi ze zdjęcia stanęła (2)

    • 5 3

    • (1)

      Po jajku.

      • 0 0

      • i ucho jej wyroslo :)

        • 1 0

  • będzie gęsina na Marcina (1)

    W zamrażarce już od tygodnia czeka pół gęsi. Jabłka Renety, majeranek, czerwona kapusta na krótko jako dodatek. Jakby co to nikogo nie zapraszam :P

    • 8 2

    • o żesz panie, tak właśnie trzeba!

      1. renety, 2. majeranek i 3. czerwona kapusta na krótko.

      • 3 1

  • przepis na gęsinę :(((((( (3)

    wolałabym adresy restauracji, gzie można ją zjeść......

    • 4 1

    • oj z tym to w 3mieście cięzko...

      • 2 0

    • można ją zjeść

      restauracja bulaj sopotpod orłem kartuzyhotel kozi gród pomlewo

      • 0 1

    • adresy są na dole!

      • 0 0

  • A ktos powie mi dlaczego ta sama gęś mrożona z polski w niemczech kosztuje 4 euro

    a w polsce 30zł?

    • 15 2

1

alert Portal trojmiasto.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.