2011-11-09 08:47
ale jej ceny są zabójcze....
2011-11-09 09:54
Gęsinka pieczona w rękawie z powidłami wiśniowymi. MNIAM MNIAM
2011-11-09 11:30
jasne że cena gęsi jest wysoka ,ale jest spowodowane większym przyrostem masy. Kurczaka hodujemy przez 4 tygodnie i koszt zakupu 1 kg to około 8 pln , gęś trzeba hodować przez 16 tygodni aby uzyskać dobrą masę gotową do
jasne że cena gęsi jest wysoka ,ale jest spowodowane większym przyrostem masy. Kurczaka hodujemy przez 4 tygodnie i koszt zakupu 1 kg to około 8 pln , gęś trzeba hodować przez 16 tygodni aby uzyskać dobrą masę gotową do uboju więc i kaszt wyprodukowania gęsi będzie 4 razy niż kurczak . w przeliczeniu kurczak a gęś cena będzie wyższa za gęś , ale walory smakowe są warte swojej cenypozdrawiam Szef Kuchni
2011-11-09 09:18
2011-11-09 10:10
Dawniej gąska czy kurczak dorastał tak jak natura chciała a teraz fermy chodują mutanty w czasie w którym dawniej ledwie pisklę wyszło z jajka.Ja już wole niezdrową wieprzowinę.A gąski sprzedajmy turystom z NRD
2011-11-09 10:45
Baran, gęś, kaczka są najzdrowsze. O kurę nie naszpikowaną chemią faktycznie trudno.
2011-11-09 10:33
relatywnie często jadam.
2011-11-09 10:44
to jajbardziej szlachetna ze wszystkich regionalnych kuchii Polskiej zastanawiam sie dlaczego gesina bardziej promowana jest w wielkopolsce niz na pomorzu . Czyzby nasi włodarze tak zapędzeniu sprawami budżetowymi
to jajbardziej szlachetna ze wszystkich regionalnych kuchii Polskiej zastanawiam sie dlaczego gesina bardziej promowana jest w wielkopolsce niz na pomorzu . Czyzby nasi włodarze tak zapędzeniu sprawami budżetowymi zapominaja o tradycjach kulinanych a szkoda PANOWIE I PANIE OBUDZCIE SIĘ bo regiony takie jak Warmi i Mazury ,Wielkopolska , Śląska wyprzedzają nas juz o głowe Czas na mądre decyzje - pomorze czeka
2011-11-09 10:49
Gachewicz , Gachewicz on chyba specjalizuje się w ćarving i jest najlepszy w Polsce a jak widać jeszcze dobrze gotuje - sprawdzę go dzisiaj bo wybieram sie na zamek w Gniewie
2011-11-10 15:27
bober lepszy w rzezbieniu w owocach i warzywach gachol sie nie umywa a jego danie to padaka
2011-11-11 19:36
mirek bobrowski jest b.dobry i nie mam zamiaru sie porównywać z nim. A jesli Pan klomb, pisze takie rzeczy to niech się przedstawi
2012-08-16 17:09
Wierzba najlepszy
2011-11-09 11:04
2011-11-09 14:59
Po jajku.
2011-11-10 20:50
i ucho jej wyroslo :)
2011-11-09 11:22
W zamrażarce już od tygodnia czeka pół gęsi. Jabłka Renety, majeranek, czerwona kapusta na krótko jako dodatek. Jakby co to nikogo nie zapraszam :P
2011-11-09 11:30
1. renety, 2. majeranek i 3. czerwona kapusta na krótko.
2011-11-09 12:30
wolałabym adresy restauracji, gzie można ją zjeść......
2011-11-09 15:16
2011-11-10 08:08
restauracja bulaj sopotpod orłem kartuzyhotel kozi gród pomlewo
2011-11-10 08:55
2011-11-09 13:07
a w polsce 30zł?
Portal trojmiasto.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.