Opinie (35)

  • Super, Gratki, Moc w drużynie. (2)

    • 20 1

    • (1)

      na 3 drużyny startujące zajeli 2 miejsce tylko dlatego że kucharze z rumuni przygotowali gruz który na codzień jest podstawowym posiłkiem rumuńskich cyganów - to taka ich kaszanka

      • 0 1

      • trolllllll :)

        • 0 0

  • zawsze jak jest jakiś artykuł o lokalu, to jest brodacz a tu okazuje się, że nasza elita jednak goli się:) (2)

    bez obaw można spożywać ich potrawy. Gratulacje.

    • 20 1

    • Uważaj, jesteś w niebezpieczeństwie. Dwóch ma wąsy. (1)

      • 3 3

      • sprawdzić czy nie babcia

        bo to zazwyczaj babcia jest mistrzem w kuchni

        • 0 0

  • Super!

    Gratulacje - wreszcie mamy się czym pochwalić :) - kulinarnie oczywiście ;)

    • 14 0

  • Puree z chlorofilu! Yeah! (2)

    • 12 0

    • I zraz z pantofelka

      • 1 0

    • nie zapominajmy o pak choi

      • 1 0

  • Nie wiem jak (3)

    szef restauracji Amber Room - Skubisz może być pod wodzą Woźniaka :) coś jest chyba nie halo. Woźniak jest dobrym kucharzem ale Skubisz to troszeczkę inna liga :)

    • 6 8

    • Jak widzisz może być.

      I to z dużym sukcesem.

      • 7 2

    • "być pod wodzą" (1)

      To że Woźniak był kapitanem (nota bene nie bardzo wiadomo co to znaczy) to przecież nie określa który z naszego zespołu był najlepszy...

      • 3 1

      • W zespole nie ma lepszych i gorszych.

        W zespole,każdy ma ważne zadanie do wykonania.

        • 6 1

  • Brawo

    Stawicki? Żart!?

    • 9 5

  • "Międzynarodowa Olimpiada Kulinarna w niemieckim Erfurcie to - obok Kulinarnych Mistrzostw Świata w Luksemburgu - najważniejsze zawody w światowej branży kulinarnej"

    :) padlem!

    • 2 6

  • Kultura i rozrywka a same artykuły o jedzeniu i gotowaniu

    Żal!!!

    • 2 3

  • Krzysiu i Andrzej : )

    Gratuluję!!!

    • 7 1

  • (3)

    "Sandacz marynowany na słodko i słono, gotowany w sous-vide z grzybami lejkowca duszonymi z tymiankiem, szalotką oraz z musem z młodego szpinaku, gotowanego w cydrze jabłkowym; puree z chlorofilu, mięty, kolendry i werbeny, warzywa korzeniowe gotowane w maśle palonym z czarną soczewicą, owinięte we włoską kapustę, gotowaną w niskiej temperaturze

    "Sandacz marynowany na słodko i słono, gotowany w sous-vide z grzybami lejkowca duszonymi z tymiankiem, szalotką oraz z musem z młodego szpinaku, gotowanego w cydrze jabłkowym; puree z chlorofilu, mięty, kolendry i werbeny, warzywa korzeniowe gotowane w maśle palonym z czarną soczewicą, owinięte we włoską kapustę, gotowaną w niskiej temperaturze czy kwaszona czerwona cebula w zalewie z octu winnego i syropu z białego bzu i z gotowanym porem w maśle."

    "Jury doceniło przede wszystkim aranżację, lekkość i prostotę dań"

    No tak, takie rzeczy to nawet Kowalski ugotuje.

    • 19 4

    • (1)

      Rzeczywiście bardzo regionalne zestawienie

      • 3 0

      • ok, może z soczewicą byłby problem

        ale cała reszta?
        ziółka można posadzić w doniczce, chlorofil... da radę ogarnąć ;) wszystko inne jest jak najbardziej regionalne, w sensie, że polskie, a nawet pomorskie ;P

        • 0 0

    • w tradycyjnych, staropolskich przepisach też jest miejsce do lekkiego fatazjowania

      ...natomiast takie awangardowe gotowanie pod jurorów to sztuka dla sztuki, mająca niewiele wspólnego z gastronomią. Nawet biorąc pod uwagę wykwintne jadłodajnie - na dziwactwach typu czarna soczewica czy pure z chlorofilu nie da się utrzymać lokalu.

      • 1 0

1

alert Portal trojmiasto.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.