2016-10-25 15:22
2016-10-27 14:50
na 3 drużyny startujące zajeli 2 miejsce tylko dlatego że kucharze z rumuni przygotowali gruz który na codzień jest podstawowym posiłkiem rumuńskich cyganów - to taka ich kaszanka
2017-07-20 11:40
trolllllll :)
2016-10-25 15:34
bez obaw można spożywać ich potrawy. Gratulacje.
2016-10-25 16:14
2016-10-26 15:43
bo to zazwyczaj babcia jest mistrzem w kuchni
2016-10-25 15:46
Gratulacje - wreszcie mamy się czym pochwalić :) - kulinarnie oczywiście ;)
2016-10-25 15:47
2016-10-26 09:41
I zraz z pantofelka
2016-10-26 09:55
2016-10-25 16:01
szef restauracji Amber Room - Skubisz może być pod wodzą Woźniaka :) coś jest chyba nie halo. Woźniak jest dobrym kucharzem ale Skubisz to troszeczkę inna liga :)
2016-10-25 16:31
I to z dużym sukcesem.
2016-10-25 20:09
To że Woźniak był kapitanem (nota bene nie bardzo wiadomo co to znaczy) to przecież nie określa który z naszego zespołu był najlepszy...
2016-10-25 21:41
W zespole,każdy ma ważne zadanie do wykonania.
2016-10-25 16:35
Stawicki? Żart!?
2016-10-25 19:42
"Międzynarodowa Olimpiada Kulinarna w niemieckim Erfurcie to - obok Kulinarnych Mistrzostw Świata w Luksemburgu - najważniejsze zawody w światowej branży kulinarnej"
:) padlem!
2016-10-25 19:48
Żal!!!
2016-10-25 20:37
Gratuluję!!!
2016-10-25 21:22
"Sandacz marynowany na słodko i słono, gotowany w sous-vide z grzybami lejkowca duszonymi z tymiankiem, szalotką oraz z musem z młodego szpinaku, gotowanego w cydrze jabłkowym; puree z chlorofilu, mięty, kolendry i
"Sandacz marynowany na słodko i słono, gotowany w sous-vide z grzybami lejkowca duszonymi z tymiankiem, szalotką oraz z musem z młodego szpinaku, gotowanego w cydrze jabłkowym; puree z chlorofilu, mięty, kolendry i werbeny, warzywa korzeniowe gotowane w maśle palonym z czarną soczewicą, owinięte we włoską kapustę, gotowaną w niskiej temperaturze czy kwaszona czerwona cebula w zalewie z octu winnego i syropu z białego bzu i z gotowanym porem w maśle."
"Jury doceniło przede wszystkim aranżację, lekkość i prostotę dań"
No tak, takie rzeczy to nawet Kowalski ugotuje.
2016-10-25 23:09
Rzeczywiście bardzo regionalne zestawienie
2016-10-26 10:14
ale cała reszta?
ziółka można posadzić w doniczce, chlorofil... da radę ogarnąć ;) wszystko inne jest jak najbardziej regionalne, w sensie, że polskie, a nawet pomorskie ;P
2016-10-26 10:07
...natomiast takie awangardowe gotowanie pod jurorów to sztuka dla sztuki, mająca niewiele wspólnego z gastronomią. Nawet biorąc pod uwagę wykwintne jadłodajnie - na dziwactwach typu czarna soczewica czy pure z chlorofilu nie da się utrzymać lokalu.
Portal trojmiasto.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.