Opinie (127) ponad 10 zablokowanych

  • Ja sie dalej obawiam bliskości innych ludzi wokół mnie. (11)

    Takie piętno zostawił na mnie covid i kwarantanna. Tylko na wynos poprosze.

    • 37 64

    • W sumie słusznie (8)

      Zaledwie kilka % populacji według naukowców miało styczność z wirusem. Więc nie, nie zniknie sezonowo, na razie przynajmniej. Jest duża szansa, że w wakacje może się ponownie rozkręcić epidemia

      • 7 7

      • Jaka epidemia? (6)

        Tchorzliwy naród

        • 11 11

        • powiedz to mieszkańcom Brazylii lub Meksyku... (3)

          • 5 3

          • porównujesz kraje najuboższe i słaobo rozwijajace się do Polski??!! (2)

            Tam jest takie ubóstwo jakiego nigdy w Polsce nie było. Chyba jednak niezbyt znasz się na tym co piszesz.
            Favele to jeden wielki syf i gniazdo bidoty.
            Pomysl nim coś napiszesz.

            • 2 2

            • A co ma bogactwo i biedota do tego?

              • 3 2

            • A USA , Rosja Włochy, Hiszpania czy Belgia ?

              • 0 0

        • epidemia glupoty i strachu (1)

          w latach 60-70 odkryto koronavirusy, a Ci sr*ja po gaciach bo w telewizorze powiedzieli, a w necie napisali. Zadnej logiki w sprawdzaniu i przedstawianiu danych.

          • 13 5

          • O tak, lepiej posłucham głąba z Internetu.

            1000 trupów na pewno też się lepiej od tego poczuje.

            • 7 2

      • A w kuchni , kucharz Ukrainiec bez maski. Kto by w kuchni gdzie niestety jest 60 stopni w masce cały dzień chodził ?

        • 7 2

    • niki

      To sie przenies do jakiejs jaskini

      • 3 0

    • za dużo paniki

      • 0 0

  • Jednorazowe naczynia? (8)

    Czy to będą plastiki?

    • 48 5

    • (5)

      Nie, porcelana.

      • 9 0

      • (4)

        Papierowe tacki. Na nich fladra i kromka chleba.

        • 16 0

        • (2)

          Ha. Kupe lat temu na plazy Stogi i nie tylko tak podawali. Tacka,fladerka i chlebek. Pyszna ryba. Jadlo sie albo przy takich bialych metalowych stolikach albi na stojaka przy takich nie wiam jak opisa"okraglakach". Do tego zimne piwo. To bylo jedzonko.

          • 12 0

          • To musiało być w czasach gdy konsumpcja była obowiązkowa do piwa. (1)

            • 2 0

            • No i to byla mysl. Teraz strzela dwa rzemieslnicze piwka na pusty brzunio i nie wiedza co sie z nimi dzieje.

              • 5 0

        • Klasyka PRLu

          • 1 0

    • do wyboru: stal albo kevlar

      • 3 0

    • nie mam obowiązku podawania dań na jednorazowych naczyniach ani używanie jednorawozych sztuców

      • 3 0

  • (3)

    Nie pójdę, póki będzie wszystko jednorazowe. I znowu produkujemy góry plastiku i innego śmiecia.

    • 87 6

    • Ale nigdzie nie ma wymogu, że to musi być jednorazowe. To wymysł tych restauracji. Istnieje wiele miejsc, gdzie zjesz normalnilymi sztućcami i na normalnych talerzach

      • 10 0

    • Ja tez nie pójde

      Obiad za duże pieniądze na plastikowych talerzach,wole zrobić w domu.zjem jak człowiek,nie znosze plastiku

      • 6 2

    • Niedoinformowanie

      Lokal ma obowiazek na zyczenie klienta zaserwowac posilek na jednorazowkach , ale normalnie moze dzialc na ceramice

      • 1 0

  • (1)

    Ja jednak jeszcze poczekam.Rosół i kurczaka z mizerią zjem w domowym zaciszu.

    • 40 22

    • Ja poczekam na obniżenie cen.

      • 0 0

  • A czy kucharz też będzie (1)

    Przygotowywal potrawy w rękawiczkach i masce? jak tak, współczuję mu bardziej niż kelnerom.

    • 47 2

    • Nie tylko kucharz będzie

      w nowej zatoce znacznie więcej atrakcji będzie.

      • 0 0

  • Czy jest jakaś logika w odmrażanie gospodarki ? (7)

    To po co nosić te maski skoro można już chodzić po knajpach ?

    Dystans w autobusie, w pracy, w sklepie i wszyscy w maseczkach, a później wszyscy do pubu. Gdzie jest logika?

    • 46 16

    • (1)

      Tu nie ma logiki. Masz się bać i o nic nie pytać. A jak zbliżysz się bliżej niż dwa metry do kogoś na ulicy, to baba z sanepidu przywali Ci 10.000pln kary, bo może. Oni w tym sanepidzie są jak bolszewicy.

      • 12 2

      • A i tak było za mało.

        Janusz z Grażyną nie zrozumieją, że noszenie maski i dystans chroni innych.

        Pewnie wynik tego że za młodu rodzice ich napierdzielali przy każdej okazji i teraz cały system wartości obraca się tylko wokół tego, czy będzie kara...

        • 0 10

    • Dystans w Skm

      Jaki dystans jak w pociągu Skm wszyscy ściśnięci jak śledzie w beczce na wielu kursach? A Urzad marszałkowski dysponent przewozów ociąga się z przywracaniem dużej częstotliwości ruchu pociągów...

      • 8 0

    • Logika? (1)

      Trudno jej się tu doszukiwać. Przedszkola są otwarte, ale place zabaw juz nie. Dzieci mają siedzieć w zamkniętych pomieszczeniach, zakaz wyjść.

      • 3 0

      • E, co? Mam przedszkole za oknem.

        Dzieciaki latają w najlepsze po podwórku.

        • 1 0

    • Jak ktoś mówił, próbują naprawić to co zepsuli.

      • 0 0

    • Po to są absurdalne przepisy

      To wszystko po to żebyście roztrząsali absurdalne zalecenia i przez to nie mieli czasu aby dojść do wniosku że ten wirus to ściema , umiera dużo mniej ludzi niż w latach ubiegłych

      • 2 0

  • Oby (2)

    Bo w praktyce na sali wszystko pięknie ładnie zasady zachowanie a na zapleczu wśród pracowników pewnie po staremu czyli pani Magda Gessler miałaby co robić i sanepid też

    • 23 25

    • (1)

      Gesler ha ha guru i**otycznych poleceń dla publiczki TVN

      • 8 0

      • TVN zawsze był telewizją dla d**ili.

        Szkoda, że TVP ich ostatnio przebiła i to o parę długości...

        • 4 1

  • Wcale mi się do knajp nie spieszy. (2)

    Mam tani domeczek na peryferiach i zrobię sobie grilla.

    • 35 21

    • (1)

      Grill jest fajny i smaczny,ale raz na jakis dluzszy czas. Tak samo restauracja. Raz na jakis czas tylko dobrze kazdemu zrobu.

      • 9 1

      • mógłbym grillować codziennie

        • 3 1

  • Czy tylko ja? (5)

    Bardzo chętnie korzystałbym z knajp.
    Ale ile razy byłem oszukany?
    Stare jedzenie, jakość produktów mająca wiele do życzenia, ceny z kosmosu.
    Może przyszedł czas aby to zmienić?
    Moze wreszcie zrozumiecie ze bez stałych klientów nie da się prosperować.

    • 69 10

    • Jak to nie da?

      Całe lata to działało.

      • 5 0

    • To widocznie wybierasz nie te restauracje co powinieneś ! Idź do dobrej restauracji a napewno jakość będzie .

      • 6 8

    • W Gdansku (1)

      Wszystko robione jest pod turystów... przyjadą, zjedzą, wyjadą...

      • 3 1

      • Zgadzam się.

        I niestety wspomniane w artykule M15 to kwintesencja dziadostwa. Zjadłam tam najgorsza pizzę w mieście, obsługa dramat, czas oczekiwania dramat.

        • 0 0

    • hehe

      Może po prostu wybierasz kiepskie knajpy

      • 0 0

  • Nauczyliśmy się smacznej gotować. (5)

    Wiele osób dzięki przymusowej kwarantanne lub zmianie na pracę zdalną nauczyło się smaczniej gotować dzięki wymianie przepisów czy porad, więc są to małe plusiki tej sytuacji jaka nas zastała od połowy marca.

    • 31 6

    • Tylko ceny przekraczają ludzkie pojęcie (3)

      Pomidory były wpierw po 18 z kilo a teraz po 28. Pierś z kurczaka po 36 zł. Kwarantanna nie jest dobrym rozwiązaniem, bo nie można iść na zakupy. Łyżka do butów wpadła mi za kuchenkę i nawet linijką nie mogłam wyciągnąć

      • 6 7

      • Skąd ty takie ceny znalazłeś ! Ostatnio w Lidlu pomidory po 8 zł / kg , a piersi z kurczaka 16 zł / kg .Widać żeś nie ogarnięty !

        • 5 3

      • Ceny

        Dokładnie skąd te ceny człowieku wziąłeś

        • 0 0

      • Co Ty za głupoty piszesz, pomidory w zimę były drogie nawet po 34zł, a teraz w warzywniaku te same kupuję po 12zł.

        • 1 1

    • niki

      Ja tez, ale gotowanie szybko mi sie znudzilo :)

      • 0 0

alert Portal trojmiasto.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.