Opinie (27) 1 zablokowana

  • (3)

    5g pietruszki, 9g oliwek, przepraszam ale rozbawiło mnie to

    • 21 2

    • (2)

      czytaj dobrze, 5g pietruszka liście
      nie zjesz więcej
      oliwki 9g to 2 sztuki !

      • 2 7

      • a co to jest za wysiłek zjeść 5g naci pietruszki (1)

        przepraszam: "liści". Pietruszka jego nać!

        • 5 2

        • pietruszka jest do smaku a nie do najedzenia się

          ile można zjeść soli albo pieprzu? tak samo z nacią pietruszki

          • 1 0

  • (4)

    I znowu nie jestem trendy.Nie używam soli himalajskiej tylko taką z Ciechocinka.

    • 19 3

    • (3)

      soli himalajskia to naciąganie

      • 12 1

      • no co ty? (2)

        a ja ostatnio taką kupiłam, bo mi znajoma poleciła do marynowania

        • 1 2

        • i jak (1)

          marynujesz sie w tym? napisz jak dziala

          • 3 1

          • wrzuciłam ogórki

            ale musiałam wyrzucić, bo mi się yeti zalęgło i w całej chałupie białe kłaki mam

            • 0 0

  • Uwielbiam świeżego, sezonowego dorsza w wakacje. (2)

    Okres ochronny 1.07-31.08 ;-) W tym roku przedłużony do 31.12 we wschodnich rejonach morza.

    • 19 0

    • oj, mi on też bardzo smakuje (1)

      zwłaszcza w nadmorskiej smażalni z szyldem "Świeża ryba"!

      • 9 1

      • śmiech śmiechem ale w Międzyzdrojach jadłem świeżą rybę

        polecam

        • 0 0

  • humus, kaszotto, sól himalajska (5)

    kto się daje na to nabrać? Snoby, snoby, snoby.
    A co jedzą dietetycy? Powiem wam. Albo nie - bo nie uwierzycie. Na pewno nie to, to polecają innym...

    • 17 11

    • nie tylko kartoflami człowiek żyje (1)

      świat dostarcza nam takie bogactwo smaków!

      • 7 1

      • nooo

        kartofle z keczupem!

        • 1 0

    • (2)

      Ja jadam takie rzeczy. Odstaw czasem mielone. Kuchnia jest różnorodna i można się nią bawić. Raz mielony, raz hummus z rukolą. Polecam

      • 7 1

      • można zacząć od mielonych z dodatkiem kaszy gryczanej

        pycha, z dodatkiem kapusty też świetne, może nawet lepsze

        • 2 0

      • moja śp. babcia znała ciekawsze przepisy

        a zielsko zjadały kury, kaczki, gęsi itp. itd. Potem my w niedzielę szliśmy z rodzina na rosołek z tego, co nażarło się wcześniej dobrym zielskiem, robakami, śliwkami, obierkami i innymi, mniej apetycznymi rzeczami.

        a zielsko zjadały kury, kaczki, gęsi itp. itd. Potem my w niedzielę szliśmy z rodzina na rosołek z tego, co nażarło się wcześniej dobrym zielskiem, robakami, śliwkami, obierkami i innymi, mniej apetycznymi rzeczami. Rosołek był wg babcinego przepisu z ręcznie gniecionym makaronem i zestawem włoszczyzny takim, jakiego dziś już nikt nie pamięta. Na drugie danie było mięsko z rosołu. Albo tylko ugotowanie, albo zapieczone, albo obsmażane na prawdziwym wiejskim maśle, albo z sosem, albo jeszcze coś..
        Mogłabym pisać godzinami, ale napiszę tylko jedno. Kto nie zna smaku prawdziwego jedzenia - a takim jest jedzenie tego, co wcześniej chodziło w obejściu lub rosło w ogródku - ten w ogóle nie powinien się na temat smaków wypowiadać. To tak jakby ślepy opowiadał film na podstawie odgłosów zza ekranu.
        A wszystkim zwolennikom potraw z telewizyjnych ekranów powiem tak: Ładnie? wyglądają, a po programie lądują w koszu. I to w czasach, kiedy coraz więcej mówi się o marnotrawieniu żywności...

        • 1 0

  • Sierdu pierdu (1)

    Jak w tytule!!!
    Jak ubierać się latem!!!

    • 6 3

    • I jeszcze to że latem trzeba więcej pić

      • 3 0

  • warzywa podrożały o kilkadziesiąt % (3)

    wielu zostają ziemniaki i biały chleb

    • 6 7

    • a masło leming pewnie po 15zł :)

      • 1 1

    • (1)

      Co Ty pitolisz, podrożały ale nie o kilkadziesiąt procent. Weź kalkulator i zrób prosty rachunek

      • 2 0

      • po trzech klasach podstawówki ?

        co ty mu za rady dajesz, chłopak sobie głowę pęknie

        • 1 0

  • Artykuł

    Dwa miesiące za późno

    • 5 1

  • Ale jest zakaz polowu dorsza

    Wiec warto zapoznać się z tym co jest na rynku a nie przypisywać przepisy z książek teraz jest np świetna LIMA do zapiekanek warzywnych lub do skonstruowania ich w oliwie

    • 1 1

  • nutrell omega 3

    Ja do zdrowej i zróżnicowanej diety dodałam nutrell omega 3, zawsze warto się dodatkowo wspomóc zdrowymi kwasami.

    • 0 0

alert Portal trojmiasto.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.