2021-02-08 07:10
Ale 200 stówki za to co można na youtubie ogarnąć ? Trochę dużo.
2021-02-08 14:40
2021-02-09 16:22
2021-02-08 07:30
Nie ma szans na "nauczenie się gotować". Po pierwsze to proces, szereg zależności, a po drugie jak ktos przypala wodę to dalej będzie ją przypalał, za wyjątkiem tych 2-3 dań najwyżej.
2021-02-08 23:37
2021-02-08 08:00
To trzeba czuć , rozumieć i mieć wiedze praktyczną min 10 lat pracy w kuchni a i tak nie ogarniesz nigdy wszystkiego . ale podstawy owszem.
szkolenia :) no bedzie o czym pogadac przy win%%%ku :))
2021-02-08 08:01
to gastronomia już zupełnie padnie
2021-02-08 09:08
a resztę ogarniam z internetu. Nie w głowie mi wywalanie pieniedzy na jakieś "warsztaty"
2021-02-08 09:21
uczestnicy tych warsztatów nie wynieśli niczego z domu?
2021-02-08 10:29
ja też, zaczynałem od obierania ziemniaków i gotowania na 15,żeby tato jak z pracy wróci miał co jeść, miałem wtedy z 10 lat, potem odsmażało się kotlety, jak mama chorowała to młodszemu rodzeństwu musiałem smażyć
ja też, zaczynałem od obierania ziemniaków i gotowania na 15,żeby tato jak z pracy wróci miał co jeść, miałem wtedy z 10 lat, potem odsmażało się kotlety, jak mama chorowała to młodszemu rodzeństwu musiałem smażyć schabowe, gotować ziemniaki i robić mizerię i tak jakoś poszło, na studiach wyprowadziłem się od rodziców i od 19 roku życia gotuję sam, choć nie powiem, początki były i ciężkie, i śmieszne :)
2021-02-08 10:58
wszystko żeby pomóc rodzicom którzy zmeczeni wracali z pracy. Ciekawe co obecnie robią dzieci po zakończeniu zajęć lekcyjnych.
2021-02-08 21:23
No tylko pytanie czy nauczyłeś się gotować, czy robić polskie obiady w stylu kotlet, pyry i surówka. Bo to zrobić to żadna filozofia, ciężko to nazwać gotowaniem, to raczej przygotowywanie paszy i na warsztatach tego pewnie nie uczą.
2021-02-08 10:07
Osobiście widzę jedynie próbę kształtowania nowych trendów kulinarnych i wmawianie konsumentom, że to jedyna właściwa droga.
Schabowego z kością nikt nie robi, bo to ciężko usmażyć. Jak ktoś mówi o przygotowaniu
Osobiście widzę jedynie próbę kształtowania nowych trendów kulinarnych i wmawianie konsumentom, że to jedyna właściwa droga.
Schabowego z kością nikt nie robi, bo to ciężko usmażyć. Jak ktoś mówi o przygotowaniu kaczki czy gęsi, to ma na myśli same piersi lub nogi pomijając zupełnie resztę zwierzęcia, farsz i podroby. Tuk (szpik) był zawsze przysmakiem jako idealna przystawka, a teraz można liczyć na mrożone krewetki z wietnamskiej hodowli.
2021-02-08 11:37
wiecie czemu robi sie warsztaty z kuchni srodziemnomorskiej i sushi? bo nie da się zweryfikować efektów tego nauczania :) mamy sytuację że kuchni włoskiej czy greckiej uczą ludzie, którzy w tych krajach nie byli nawet na
wiecie czemu robi sie warsztaty z kuchni srodziemnomorskiej i sushi? bo nie da się zweryfikować efektów tego nauczania :) mamy sytuację że kuchni włoskiej czy greckiej uczą ludzie, którzy w tych krajach nie byli nawet na wakacjach, a kręcić sushi nauczają osoby które w zyciu nie widziały japończyka na oczy, nie mówiąc o spróbowaniu jedzenia. wszystko tak, jak mały jasio wyobraża sobie wojnę - z obrazków.
szkoda ze nie ma tu reklamy warsztatów kuchni polskiej, ale któż by to dzisiaj gotował, prawda? :)
czekam na warsztaty nt. gotowania francuskich klasyków, prowadzone przez ludzi po stażu w osiedlowej pizzeri
2021-02-08 13:21
Najlepsze jest to że restauracje są surowo zamykane a nielegalnie a automty i tłumy w nich na każdej dzielnicy , dobre co
2021-02-08 23:36
2021-02-09 07:18
Warto przed wyrażaniem opinii przeczytać tekst ze zrozumieniem.
Portal trojmiasto.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.