Opinie (57) 10 zablokowanych

  • (2)

    Czy na tatara z Rosevii ktoś napluł?

    • 16 10

    • Chyba ci ślinka poleciała:)))

      • 4 5

    • To chyba piana którą utoczyłeś z pyska żartownisiu.

      • 0 0

  • (4)

    Złota podkowa,Jonatan w Sztumie i restauracja na Wyspie Sobieszewskiej bliżej Świbna niż mostu tam jeździłem z rodzicami jako dzieciak. Faleza w Jastrzębiej Górze i pizzeria Bambola w Juracie. Gdańsk to stary Kubicki a w Sopocie kebab w starym miejscu...Mmmm,ale to był kebab. Dla niewtajemniczonych to powiem,że to najstarszy kebab w Polsce.

    • 24 2

    • Ja tam wolę świeże kebaby. Te stare są twarde i kwaśne mięso mają.

      • 15 0

    • (2)

      Wg sporej grupy, te sopockie kebaby ... to nie są kebaby.
      Tak niestety działa wciskanie kitu, że coś wymyślone przez niemieckich Turków w Berlinie, jest tradycyjnym daniem.

      • 6 4

      • (1)

        tylko że właścicielem tego sopockiego kebaba był/jest syryjczyk. Pamiętam ten smak ostrego, mielonego mięsa w bułce z krążkiem cebuli i kiszonym ogórkiem. do tego napój firmowy :-)

        • 14 0

        • Chyba nie zrozumiałeś wpisu

          Kebab to szerokie pojęcie dań z siekanego mięsa, poddanych grillowaniu, głównie w kuchni bałkańskiej czy lewantyńskiej.
          Napisałem więc, że spora część "zabajdurzonych" wściekłymi reklamami "berlińskiego wynalazku",

          Kebab to szerokie pojęcie dań z siekanego mięsa, poddanych grillowaniu, głównie w kuchni bałkańskiej czy lewantyńskiej.
          Napisałem więc, że spora część "zabajdurzonych" wściekłymi reklamami "berlińskiego wynalazku", nie jest w stanie uwierzyć, że kebab to także co innego niż kawałki mięsa (najczęściej indyczego) w picie, tu ciekawostka bowiem w Gdańsku ta forma potrawy do 2000 r była znana ... jako grecki gyros :) :) :)
          Ci tzw fachowcy z "bożej łaski" nie wiedzą i zapewne nie chca wiedzieć, że kebab może mieć różne formy, np na patykach przygniatane mięso w formie długiego wałka albo jak znane wszystkim hamburgery. Form jest mnóstwo, tyle ile pomysłów.
          P.S. Nic nie mam do sopockiego kebabu :), bo znam go jeszcze z połowy lat 70-tych a z dań najlepiej smakowało mi "haszu".

          • 1 1

  • Ewa Zaprasza to jest to !

    a doznania kulinarne w ogrodowej flachtance bezcenne :-)
    Tam pierwszy raz przegrałem starcie z golonką której nie zmogłem, a wszystkiemu winna przystawka..

    • 28 7

  • (1)

    Dania wygladaja apetycznie o niektórych knajpach nawet nie słyszałam. Fajny cykl czekamy na wiecej.

    • 14 4

    • apetycznie bo to zdjęcia reklamowe

      Chciałbym zobaczyć potrawy podawane konkretnemu klientowi. Nie twierdzę, że będą wyglądać gorzej, ale nie oszukujmy się, chyba wszystkie zdjęcia do tego artykułu są z materiałów prasowych bądź promocyjnych, czyli super

      Chciałbym zobaczyć potrawy podawane konkretnemu klientowi. Nie twierdzę, że będą wyglądać gorzej, ale nie oszukujmy się, chyba wszystkie zdjęcia do tego artykułu są z materiałów prasowych bądź promocyjnych, czyli super oświetlenie, specjalistyczny aparat i dopracowanie do perfekcji na talerzu.
      Zastanawiam się czy autor był w tych restauracjach czy może jest to kolejny artykuł kopiuj-wklej ze stron www restauracji + telefon.
      Dziwne, że nie ma dopisku "artykuł sponsorowany"

      • 1 0

  • Karty sezonowe (1)

    Bardzo dobrze, że coraz więcej restauratorów przekonuje się do kart sezonowych. Menu krótsze, ale to dobrze - można przyjechać za jakiś czas i spróbować czegoś nowego ze świeżych składników. Ostatnio miałem okazję jeść w Zamku w Rzucewie, przepyszna czernina!

    • 15 0

    • Ale Rzucewo to nie ten styl, co propaguje autorka.
      W tym jest problem, że jest wiele świetnych miejsc a które w cyklach pomijane będą, bo są zbytnio ... tradycyjne.

      • 7 0

  • "Ewa Zaprasza" to klasa sama w sobie

    I to od wielu, wielu lat. Telefoniczna rezerwacja weekendowej wizyty pozwoli uniknąć rozczarowania

    • 25 7

  • KOniec... (1)

    To już wiem,ze nie mam po co jechac do Sasina. Straciła cały swój urok:(

    • 9 6

    • Masz na myśli nowy wystrój wnętrza?

      • 3 0

  • Reklamowane miejsce jest zamknięte.... (1)

    W dniach 27.02 - 08.03 Kawiarnia Weranda jest nieczynna

    • 2 3

    • Tagedia
      i to kilka dni.
      Kończyłeś gimnazjum?

      • 5 2

  • Jedzenie jedzeniem, ale obsługa też się liczy! (2)

    W Sasinie była od zawsze i jest obsługa kelnerska pierwsza klasa, choć parę wieloletnich twarzy już zniknęło, cóż - wymiana pokoleniowa.
    Pytania? Modyfikacje? Marudzenie? Wydziwianie? Przyjęte, zrealizowane!
    rozwiń...

    W Sasinie była od zawsze i jest obsługa kelnerska pierwsza klasa, choć parę wieloletnich twarzy już zniknęło, cóż - wymiana pokoleniowa.
    Pytania? Modyfikacje? Marudzenie? Wydziwianie? Przyjęte, zrealizowane!
    Nie spotkamy tam nafąfanej kelnereczki z przypadku, nie mającej "pojęcia o pojęciu". Wyłącznie full profeska w męskim wykonaniu, a przy tym z odpowiednim balansem swobody i dyskrecji. Co najwyżej można natknąć się na pikolaka, którego niesie taca, zamiast on ją, ale niech się chłopak wyrabia i uczy od starszych. Pozdrawiam serdecznie, zwłaszcza tych starszych!

    • 18 11

    • zapomniałem się podpisać (1)

      • 2 3

      • I co z tego?

        • 2 0

  • jakie to Kaszuby, Kaszuby to kartuzy kościerzyńa itp (5)

    A Wejherowo hel czy inne dziury to żadne kaszuby

    • 10 43

    • (1)

      Taaa to Mazowsze albo Śląsk

      • 13 0

      • A ja codziennie widze napis "Gdansk stolica Kaszub" wiec nie fokaj ;).

        • 8 1

    • Dokładnie

      Mi się rzygac chce jak mi kit wciskają że jestem na Kaszubach. Zawsze odpowiadam że jesteśmy w Sasinie i tu nie ma ani jednego Kaszuba.
      To jest zbierania powojenna sami przesiedleńcy. Pozdrawiam.

      • 5 11

    • Weź poczytaj o Kaszubach trochę a potem się wypowie dz

      • 12 0

    • masakra i ty jesteś z pomorza ...?? znasz historię swego regionu ..??

      • 9 0

alert Portal trojmiasto.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.