2016-03-24 11:33
przy tych cenach kogo na to stac :-(
2016-03-24 12:04
na swieta drozdzowka dla trojki dzieci i trzy kubki zurka
2016-03-24 13:13
już nie przesadzaj , to już nie te czasy że na święta pół świni się przygotowywało, lepszy obiadek z porządnym deserem w postaci domowego wypieku + na śniadanie trochę sałatki, jajek w kilku odmianach i wystarczy - weź rodzinę na spacer do lasu lub nad morze.
2016-03-24 14:42
2016-03-24 19:58
zielony mazurek ze zdjęcia T.Deker - genialny !
2016-03-24 12:00
A babkę upieke sama
2016-03-24 19:54
2016-03-24 13:18
od ponad roku nie kupuję ciast z cukierni, wszystko sztuczne, przesłodzone, rzadko tak naprawdę smaczne, lepiej piec samemu tym bardzie,j że jest teraz masa fajnych i łatwych przepisów i nie trzeba być cukiernikiem żeby upiec coś smacznego
2016-03-24 14:44
ale czy sztuczne, przesłodzone i niesmaczne - tu bym się kłócił. Może po prostu zmień cukiernię?
niestety nie każdy ma czas na pieczenie...
(ja na szczęście mam)
2016-03-25 11:37
przesłodzone jak przesłodzone - ale te śmietany rośłinne inne wzmacniacze to jest dramat, chcę dobrą cukiernie która robi desery domowej jakości.
2016-03-24 13:21
Przygotowane własnoręcznie ciasta wielkanocne będą dużo smaczniejsze i przede wszystkim nie będą zawierać zbędnych spulchniaczy i innych chemicznych dodatków, z których korzystają wszystkie cukiernie.
2016-03-24 14:45
a może drożdże?
o jakich spulchniaczach mowa?
2016-03-26 14:00
Jest tego troche, wystarczy wpisac w wyszukiwarke np Dodatki do żywności .......
E 483 winian stearylu- emulgator, stabilizator zastosowanie w żywności: ciasta (potencjalne skutki: uznawany za
Jest tego troche, wystarczy wpisac w wyszukiwarke np Dodatki do żywności .......
E 483 winian stearylu- emulgator, stabilizator zastosowanie w żywności: ciasta (potencjalne skutki: uznawany za nieszkodliwy w zastosowaniach
spożywczych, podejrzany o kancerogenność)
Acetylowany fosforan diskrobiowy - E 1414- Organiczny związek chemiczny. Może powodować biegunki oraz osłabiać zdolność przyswajania takich pierwiastków jak: magnez, żelazo i wapń. Stosowany jako zagęstnik w owocowych nadzieniach ciast - lepiej go unikać.
E 517 (siarczan amonu) dodatek do mąki, stabilizator zastosowanie w żywności: wypieki, produkcja pączków (potencjalne skutki: uznawany za nieszkodliwy w zastosowaniach spożywczych; badania na szczurach wykazały, że jest szkodliwy w dużych dawkach)
E 420 sorbitol- środek utrzymujący wilgotność, substancja słodzącazastosowanie w żywności: wyroby cukiernicze, suszone owoce, guma do żucia, czekolady, lizaki (potencjalne skutki: nadmierne spożycie może wywołać skurcze jelit, biegunka, dolegliwości żołądkowo-jelitowe, wzdęcia, może zakłócać wchłanianie lekarstw przez co stają się bardziej toksyczne lub mniej efektywne)
E 170 węglan wapnia- barwnik (biały), utwardzacz zastosowanie w żywności: pieczywo, herbatniki, wyroby cukiernicze, lody, ciasta, cukierki, owoce i warzywa konserwowe 13 (potencjalne skutki: w małych dawkach uznawany za nieszkodliwy w zastosowaniach spożywczych, nadmiar może spowodować ból brzucha , zaparcia)
E 500 węglany sodu -regulator kwasowości, środek przeciwzbrylający
zastosowanie w żywności: wyroby cukiernicze, budynie w proszku, produkty mączne, lody, zupy, dżemy, czekolady, słodowe mleko w proszku (potencjalne skutki: w małych dawkach uznawane za nieszkodliwe w zastosowaniach
spożywczych, duże dawki mogą powodować krwawienia żołądkowo-jelitowe, wymioty, biegunkę)
E 500 (węglany sodu) regulator kwasowości, środek przeciwzbrylający zastosowanie w żywności: wyroby cukiernicze, budynie w proszku, produkty mączne, lody, zupy, dżemy, czekolady, słodowe mleko w proszku (potencjalne skutki: w małych dawkach uznawane za nieszkodliwe w zastosowaniach spożywczych, duże dawki mogą powodować krwawienia żołądkowo-jelitowego i wiele innych...............
2016-03-24 17:26
Witam ale nie zgadzam sie z opiniami o samodzielnych wypiekach!!!!Wypieki z rąk Michala Wisniewskiego z Hotelu Haffner to poprostu niebo w gebie polecam wszystkim !!!!Pozdrawiam cukiernie Hotelu Haffner oraz mistrza Michala Wisniewskiego!!!
2016-03-25 14:17
Na zdjeciu wyglada jakby czekal na przyozdobienie swojej baby
2016-03-26 14:58
2016-03-24 19:31
Za cene jednego ciasta z powyzszych upieke caly zapas dla calej rodziny i tak samo smacznie.
2016-03-28 12:26
Tylko po co tyle piec? Nie lepiej kupic kilka rodzajow w malych ilosciach? A potem tydzien po swietach dojadacie,ze bokiem wychodzi. (Albo ciasto ląduje na smietniku).
2016-03-24 19:53
Zwłaszcza takie babeczki....
2016-03-28 00:30
Gr oznacza grosz a nie gram. a chyba o gramy chodzi.
Dziękujemy za sugestię. Treść została poprawiona.
2016-03-28 12:25
Pierwszy raz widze,zeby skladnikiem paschy byla zelatyna.
Portal trojmiasto.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.