Opinie (21) 2 zablokowane

  • (4)

    przy tych cenach kogo na to stac :-(

    • 11 6

    • na swieta drozdzowka dla trojki dzieci i trzy kubki zurka

      • 7 0

    • już nie przesadzaj , to już nie te czasy że na święta pół świni się przygotowywało, lepszy obiadek z porządnym deserem w postaci domowego wypieku + na śniadanie trochę sałatki, jajek w kilku odmianach i wystarczy - weź rodzinę na spacer do lasu lub nad morze.

      • 12 0

    • mnie stać! (1)

      • 5 3

      • i mnie też stać !

        zielony mazurek ze zdjęcia T.Deker - genialny !

        • 1 4

  • Jak tam wole ciasto z Delicji (1)

    A babkę upieke sama

    • 7 7

    • a piecz babko piecz, kogo to interesuje

      • 2 2

  • (2)

    od ponad roku nie kupuję ciast z cukierni, wszystko sztuczne, przesłodzone, rzadko tak naprawdę smaczne, lepiej piec samemu tym bardzie,j że jest teraz masa fajnych i łatwych przepisów i nie trzeba być cukiernikiem żeby upiec coś smacznego

    • 28 6

    • lepiej piec samemu (1)

      ale czy sztuczne, przesłodzone i niesmaczne - tu bym się kłócił. Może po prostu zmień cukiernię?

      niestety nie każdy ma czas na pieczenie...
      (ja na szczęście mam)

      • 5 0

      • przesłodzone jak przesłodzone - ale te śmietany rośłinne inne wzmacniacze to jest dramat, chcę dobrą cukiernie która robi desery domowej jakości.

        • 4 1

  • (2)

    Przygotowane własnoręcznie ciasta wielkanocne będą dużo smaczniejsze i przede wszystkim nie będą zawierać zbędnych spulchniaczy i innych chemicznych dodatków, z których korzystają wszystkie cukiernie.

    • 25 7

    • proszek do pieczenia? soda oczyszczona? (1)

      a może drożdże?

      o jakich spulchniaczach mowa?

      • 2 0

      • Szlachetne zdrowie ile cie trzeba cenić ten tylko się dowie,kto cię stracił........

        Jest tego troche, wystarczy wpisac w wyszukiwarke np Dodatki do żywności .......
        E 483 winian stearylu- emulgator, stabilizator zastosowanie w żywności: ciasta (potencjalne skutki: uznawany za

        Jest tego troche, wystarczy wpisac w wyszukiwarke np Dodatki do żywności .......
        E 483 winian stearylu- emulgator, stabilizator zastosowanie w żywności: ciasta (potencjalne skutki: uznawany za nieszkodliwy w zastosowaniach
        spożywczych, podejrzany o kancerogenność)
        Acetylowany fosforan diskrobiowy - E 1414- Organiczny związek chemiczny. Może powodować biegunki oraz osłabiać zdolność przyswajania takich pierwiastków jak: magnez, żelazo i wapń. Stosowany jako zagęstnik w owocowych nadzieniach ciast - lepiej go unikać.
        E 517 (siarczan amonu) dodatek do mąki, stabilizator zastosowanie w żywności: wypieki, produkcja pączków (potencjalne skutki: uznawany za nieszkodliwy w zastosowaniach spożywczych; badania na szczurach wykazały, że jest szkodliwy w dużych dawkach)
        E 420 sorbitol- środek utrzymujący wilgotność, substancja słodzącazastosowanie w żywności: wyroby cukiernicze, suszone owoce, guma do żucia, czekolady, lizaki (potencjalne skutki: nadmierne spożycie może wywołać skurcze jelit, biegunka, dolegliwości żołądkowo-jelitowe, wzdęcia, może zakłócać wchłanianie lekarstw przez co stają się bardziej toksyczne lub mniej efektywne)
        E 170 węglan wapnia- barwnik (biały), utwardzacz zastosowanie w żywności: pieczywo, herbatniki, wyroby cukiernicze, lody, ciasta, cukierki, owoce i warzywa konserwowe 13 (potencjalne skutki: w małych dawkach uznawany za nieszkodliwy w zastosowaniach spożywczych, nadmiar może spowodować ból brzucha , zaparcia)
        E 500 węglany sodu -regulator kwasowości, środek przeciwzbrylający
        zastosowanie w żywności: wyroby cukiernicze, budynie w proszku, produkty mączne, lody, zupy, dżemy, czekolady, słodowe mleko w proszku (potencjalne skutki: w małych dawkach uznawane za nieszkodliwe w zastosowaniach
        spożywczych, duże dawki mogą powodować krwawienia żołądkowo-jelitowe, wymioty, biegunkę)
        E 500 (węglany sodu) regulator kwasowości, środek przeciwzbrylający zastosowanie w żywności: wyroby cukiernicze, budynie w proszku, produkty mączne, lody, zupy, dżemy, czekolady, słodowe mleko w proszku (potencjalne skutki: w małych dawkach uznawane za nieszkodliwe w zastosowaniach spożywczych, duże dawki mogą powodować krwawienia żołądkowo-jelitowego i wiele innych...............

        • 3 0

  • Michal Wisniewski z Hotelu Haffner to mistrz (2)

    Witam ale nie zgadzam sie z opiniami o samodzielnych wypiekach!!!!Wypieki z rąk Michala Wisniewskiego z Hotelu Haffner to poprostu niebo w gebie polecam wszystkim !!!!Pozdrawiam cukiernie Hotelu Haffner oraz mistrza Michala Wisniewskiego!!!

    • 6 12

    • Michal Wisniewski

      Na zdjeciu wyglada jakby czekal na przyozdobienie swojej baby

      • 0 0

    • A gdzie czerwone włosy?

      • 2 0

  • o matkoboskokochano! (1)

    Za cene jednego ciasta z powyzszych upieke caly zapas dla calej rodziny i tak samo smacznie.

    • 15 4

    • Nie watpie

      Tylko po co tyle piec? Nie lepiej kupic kilka rodzajow w malych ilosciach? A potem tydzien po swietach dojadacie,ze bokiem wychodzi. (Albo ciasto ląduje na smietniku).

      • 0 1

  • Jadłabym :)

    Zwłaszcza takie babeczki....

    • 2 1

  • gram to nie grosz

    Gr oznacza grosz a nie gram. a chyba o gramy chodzi.

    Odpowiedź redakcji:

    Dziękujemy za sugestię. Treść została poprawiona.

    • 1 0

  • Zelatyna do paschy?!

    Pierwszy raz widze,zeby skladnikiem paschy byla zelatyna.

    • 0 0

alert Portal trojmiasto.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.