Opinie (169) ponad 10 zablokowanych

  • Śpieszmy odwiedzać nowe lokale, tak szybko znikają (9)

    • 341 7

    • skoro właściciele nie potrafią liczyć (4)

      to plajty są powszechne. A wystarczy NAJPIERW pochylić się nad excelem, policzyć koszty i prognozowane wpływy. Dodatkowo w polskim biznesie wpływy często traktuje się przychody...

      • 31 8

      • koszty (1)

        TAK! najlepiej dopierdzielić ceny na początek aby sie szybko dorobić a po tym przychodzi wielkie zdziwienie ze klientów break!

        • 19 4

        • chyba nie rozumiesz podstaw ekonomii

          kluczowa sprawa to marża pokrycia, jeżeli zakładane koszty nie bilansują się nawet z przychodami, to nie ma sensu w ogóle otwierać takiego interesu

          • 15 3

      • ale w wpływy to właśnie przychody mistrzu

        • 8 0

      • Najlepsze lokale otiwerane są w stylu trendy i jazzy przez pozytywnie zakręconych alternatywnych elo młodych juppie. Wystrój sterylny (nie myliż z minimalem) a ceny z kosmosu. Bo oni nie tylko dają Ci zjeść oni dają Ci

        Najlepsze lokale otiwerane są w stylu trendy i jazzy przez pozytywnie zakręconych alternatywnych elo młodych juppie. Wystrój sterylny (nie myliż z minimalem) a ceny z kosmosu. Bo oni nie tylko dają Ci zjeść oni dają Ci poczuć się juppie. Dlatego każdy kto ma kasę i mózg omija te nowe knajpki. Ceny mają być przystępne i adekwatne do jedzenia. NIE dla 30 zł za zupę, lecz oni tego nie zrozumieją.

        • 1 0

    • tu nie ma co liczyć !! (1)

      w Polsce plajtują budy z kurczakami z rożna a co mowić o jakiś lokalach.

      • 30 1

      • buhahhahahahahhha bingo

        plebs mysli że jak będą drukować papierki to coś to da buahahahahahha

        • 1 2

    • Dlaczego nie ma linka do tytułu z pierwszej strony

      "W weekend wystartują rejsy na Hel " czyżby komentaże nie podobały się naszym władzom ?????????????????????????????

      • 7 3

    • a kiedy ty w końcu stąd znikniesz?

      • 2 8

  • Polscy pseudo restauratorzy (12)

    to nie restauratorzy tylko zwykli złodzieje i cwaniaki. Przykładów jest wiele, od "weekendu za pół ceny" po smak dań kuchni zagranicznej przyrządzanych przez kucharzy nie mających pojęcia o swoim fachu... Wole zjeść w

    to nie restauratorzy tylko zwykli złodzieje i cwaniaki. Przykładów jest wiele, od "weekendu za pół ceny" po smak dań kuchni zagranicznej przyrządzanych przez kucharzy nie mających pojęcia o swoim fachu... Wole zjeść w zwykłym barze mlecznym tam przynajmniej wiem co mnie czeka. Zwykłe domowe jedzenie ze świeżych składników. A nie jakieś przedziwne potrawy ze składników nie wiadomo jakiej daty...

    • 177 27

    • Dlatschego ten artykool yezt nah pierwshey stohniah?

      • 12 4

    • nikt ci nie każe marudo kartoflana (5)

      jedz zacierki i pyzy

      • 12 30

      • A ty to niby co jadasz? (4)

        Stęchłe fląderki reklamowane jako "świeża rybka" za nie wiadomo jakie pieniądze pewnie...

        • 32 5

        • ryby w baltyku sa skazone (3)

          beczki po wojne co wrzucali kołmuchy i naziści rdzewieją i koroduja uwalniajac trujace i rakotworcze zwiazki, propaganda wolski nie moze sobie pozwolic zeby rybka sie nie sprzedawala, nawet cenzorzy tego portalu usuwaja

          beczki po wojne co wrzucali kołmuchy i naziści rdzewieją i koroduja uwalniajac trujace i rakotworcze zwiazki, propaganda wolski nie moze sobie pozwolic zeby rybka sie nie sprzedawala, nawet cenzorzy tego portalu usuwaja takie komentarze, najwieksza zachorowalnosc na raka nine jest na slasku tylko w nadmorskich miejscowosciach ze wzgledu na zdrowe rybki, niemcy ostrzegali swoich obywateli ze sporzywanie ryb z baltyku niesie negatywne konsekwencje zdrowotne a Wy dalej wiezcie w bajeczki propagandy ryżego

          • 26 12

          • (2)

            Beczki, o których piszesz, były wrzucane jeszcze zanim nazizm i komunizm się rozpowszechniły.

            • 4 3

            • My nie jemy ryb z Zatoki i z Morza Bałtyckiego (1)

              Mówili nam na studiach aby nie spożywać ryb ze względu na trujące gazy z czasów II Wojny Światowej.
              Powinien być zakaz.
              Gdzie jest Sanepid czy jakieś inne G..wno?

              • 8 5

              • Gdańsk przeprasza za abysymalny poziom kultury tej Pani, nie będącej w żadnym wypadku reprezentatywną mieszkanką naszego Grodu.

                • 4 1

    • proponuje dla ciebie szczaw i mirabelki! ;)

      • 11 1

    • Kasa z AmberGold?

      Sprawdźcie kto jest właścicielem

      • 4 1

    • Program Geslerowej co tydzień pokazuje jaki jest poziom restauracji w POlsce!!

      dlatego nie dziekuje szukajcie gdzie indziej naiwniaków co zaplacą za śmieciowe przeterminowane jedzenie przyządzone przez kucharza który jaj ka niepotrafi ugotować !

      • 14 4

    • Chwalisz się czy żalisz?

      trzeba wiedzieć gdzie dobrze zjeść. mnie bary mleczne nie interesują...

      • 1 10

    • pseudo to trafne okreslenie

      Gdańsk bawi się w gastronomię. Niby restauratorzy chcą zyskać w sezonie na turystach, którzy obejdą ich lokale i jest im wszystko jedno czy będą zadowoleni czy nie. Jak może być inaczej skoro bierze się kucharzy za 7-8

      Gdańsk bawi się w gastronomię. Niby restauratorzy chcą zyskać w sezonie na turystach, którzy obejdą ich lokale i jest im wszystko jedno czy będą zadowoleni czy nie. Jak może być inaczej skoro bierze się kucharzy za 7-8 zł na godz. i w dodatku ten kucharz musi gotować, robić za zmywakową, pomoc kuchenną a niejednokrotnie sprzątać. Tu poza sezonem nic nie działa, a i w porze letniej też nie ma rewelacji.

      • 9 0

  • The Towers (4)

    the towers istnieje juz ze 3 lata na pewno, jaka to nowosc? chyba ze remont tam byl?

    • 44 4

    • (1)

      A taka nowość, że dopiero teraz zapłacili za artykuł o nich.

      • 23 3

      • Tak istnieje 3 lata ale co roku byla inna tylko nazwa sie nie zmienia. Za rok przeczytacie o kebabowni 'The Towers' w tym miejscu

        • 15 2

    • nowa nie nowa.... ale dobre ceny mają...

      • 1 0

    • Czas sprawdzic...

      Czas sprawdzic zanim wpisze sie opinie, The Towers istnieje wprawdzie od 3 lat, lecz jak to bywa nie wszystkim udaje sie poprowadzic biznes dluzej...w tej chwili nowy wlasciciel prowadzi restauracje od marca, nowa jakosc, wspaniale potrawy, fachowa obsluga i wciaz cos nowego powstaje zatem radze odwiedzic The Towers bo naparwde warto :-)

      • 0 0

  • Czym więcej smaku, tym bardziej designersko (5)

    Czym bardziej designersko, tym mniej smaku.

    • 62 5

    • to w końcu jak jest ? :)

      • 15 0

    • a co oznacza slowo designersko w jezyku polskim (2)

      bo nie moge znalezc w slowniku jezyka polskiego... podobnie jak lunche, coffe breaki, brieffingi i inne slowka uzywane powszechnie przez swiatowych polskich golodupcow..

      • 27 7

      • kup nowszy słownik

        • 10 21

      • dokup sobie słownik wyrazów obcych

        i będzie po sprawie.

        • 0 1

    • Gesler to się wszędzie wciśnie

      http://www .pudelek. pl/artykul/54674/adam_g_skazany_co_z_dlugami/

      • 5 0

  • smacznie (2)

    na pewno jest parę lokali gdzie można smacznie zjeść ...na jednej ręce policzysz , nowe jak zwykle ryzykowne więc chodze do sprawdzonych.

    • 20 2

    • (1)

      myślę, że czasem warto zaryzykować :)

      • 1 0

      • Niby tak, ale to uczucie gdy wychodzisz z lokalu po zjedzeniu guana, podczas gdy mogles pojsc na cos dobrego do tego sprawdzonego......

        • 1 0

  • (1)

    a kiedy plajty ??????????????

    • 36 11

    • Max. po 1 sezonie...

      Samo życie.

      • 15 0

  • alternatywa (4)

    tak jakby studenci lubili tylko i wyłącznie rocka ;/

    • 25 14

    • Alternatywa- nie tylko rock:-)

      Rock, blues, jazz, reggae, lata 80-te... Czyli nie tylko rock:-)

      • 5 5

    • Walić starych zgredów z gitarami (2)

      rock się skompromitował

      • 11 16

      • i ty też!

        • 4 4

      • z rocka się wyrasta

        ale niektórzy nie wyrastają

        • 3 3

  • większość lokali bardziej dba o wystrój niż o to co trafa na talerz

    dobrą restaurację powinno kojarzyć się po jedzeniu a nie obrazach na ścianach.

    • 90 3

  • (3)

    Polacy wcinają pierogi bo taniej nie można

    • 67 16

    • chcesz w wieku 50 lat i wzwyż mieć zdrowe własne zęby?
      jedz w domu lub w barach mlecznych.

      • 21 7

    • Taniej jest makaron plus keczup (1)

      • 10 3

      • fuuuuuuuuj :( naprawdę musisz jeść takie łajno ? Kup sobie chociaż jakiś sos w torebce jak cię nie stać na mięso.

        • 0 12

  • Śpieszyli się by zdążyć na sezon... (1)

    Jedyne co przetrwa to bary " mleczne".

    Od Akademickiego po Kmar.

    • 110 6

    • kmar to już dawno przestał być barem mlecznym. Małe porcje i drogo

      • 6 4

alert Portal trojmiasto.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.