Opinie (73) 5 zablokowanych

  • (6)

    Poprosze o pysznego,mokrego makowca z orzechami wloskimi ale bez rodzynek. Mniamm.

    • 13 4

    • makowiec i orzechy...

      ...to chyba tęsknota za Bożym Narodzeniem-wtedy jeszcze byliśmy WOLNI!

      • 8 1

    • Na spodzie z sernika

      • 4 1

    • (2)

      W Paryzu w zaj cukierni pyszne ciastka ala drozdzowka tylko przerozne po 3.50 euro. Pychota.

      • 1 4

      • To kupuj i jedz.
        To portal trójmiasto.pl

        • 2 0

      • Czyli niektore ciastka w trojmiescie z paryskimi cenami.

        • 8 1

    • nie ma sprawy

      juz leci. podaj adres bloku.

      • 1 1

  • prośba... (5)

    szok nie mogę uwierzyć - Capuccino Cafe - sernik , szarlotka , tort bezowy 2 kg. - 160 złoty !!!
    prośba zejdźcie na ziemię , Umam - tam dalej ciastka po 14 złoty ...

    • 82 3

    • pisze się "złotych" a nie "złoty"....

      Dbajmy o nasz język, proszę.

      • 17 11

    • smakowo

      moim zdaniem bez rewelacji.
      Więc nic straconego :)

      • 9 0

    • nie znam cen ale jadalem rozne ciasta z CC w stolowce firmowej na Jelitkowskiej i byly super, lepsze niz u Sowy

      • 0 4

    • Koronawirus zweryfikuje

      Takie kwestie

      • 0 0

    • Za darmo najlepiej żeby rozdawać. Ktoś tam pracuje i tez chce zarobić i się utrzymać. Ktoś chyba zapomina, ze zamawianie ciast skądkolwiek nie jest obligatoryjne. Nie pasuje? Zrob samodzielnie w domu

      • 2 3

  • Wyglądają pysznie, ale teraz liczę każdą złotówkę

    • 56 0

  • Szok (3)

    To jest chore takie ceny prawie jak z dekera my zamówilismy w cukierni markiza w Żukowie za normalne pieniadze

    • 44 0

    • jakie "prawie jak z Dekera"?

      niektóre są droższe niż u Dekera (boszszsz! sernik pistacjowy... delicje!)
      choć ja osobiście polecam 100%czekolady - jeżeli chodzi o desery to chyba tam bardziej mi pasują niż u Tomka D.

      • 6 1

    • ale deker jest bez samku wiec po co przywolywac

      • 9 0

    • Nie zamawiać u Dekera!

      Zamówisz, przyjdziesz po odbiór, okaże się, że zamówienia nie ma a Pani menedżerka powie No trudno!... co? Może jeszcze telefon do Tomka mam dać?

      • 4 0

  • (2)

    Ceny lekko kosmiczne jak na sytuacje gdzie pol jak nie wiecej społeczeństwa zostanie bez pracy :-O

    • 49 2

    • Gdy wszyscy zaczną się tak ograniczać, to właśnie twoja przepowiednia/obawa się spełni.

      • 0 4

    • A w cukierniach to roboty pracują, którym płacić nie trzeba?

      • 0 0

  • W tym roku robię mazurka

    Dąbrowskiego, na papierze, po jednej nutce. Zgodnie z zaleceniem rządu nikomu nie można ufać i niezaprzeczalnie należy ograniczyć kontakty, nie będę robił na zamówienie masy. Nie czuje się odpowiedzialny, czuje się dobrze, to udany dzień.

    • 7 4

  • Szczerze. Wypieki z Biedry od tych z niby "prawdziwych" cukierni naprawdę nie odstają (8)

    A jeżeli chodzi o świeżość to w B. nigdy nie zdarzyło mi się kupić starego ciasta, a w trójmiejskich cukierniach i owszem.

    • 29 35

    • (7)

      jak lubisz same konserwanty i nie dbasz o zdrowie to polecam

      • 14 8

      • (6)

        Myślisz, że te cukiernie czy szumnie dzisiaj nazwane manufaktury cukiernicze nie dodają lub dodają mniej konserwantów... Nie podejrzewam cię o głupotę, ale myślę, że to daleko idąca naiwność.

        • 18 10

        • mylisz sie (5)

          cukiernie rzemieslnicze nie robia ciast na taka skalę jak dla tak dużego odbiorcy typu biedronka. Przypominam że do biedry chodzi raczej mało osób z portfelem wypchanym kapustą i raczej kupuja tam ci co szukają tanio i dużo. A jak tanio i dużo to nigdy nie będzie zdrowo.

          • 8 9

          • mylisz się (1)

            Drogo nie zawsze oznacza dobrze i zdrowo

            • 15 3

            • Obaj przedmówcy mają rację :)

              • 6 0

          • (2)

            i co z tego że nie robią na dużą skalę ale chemię też potrafią dawać

            • 3 0

            • (1)

              Sama chemia. Woda H2O, Sól to NaCl czysta chemia. Smacznego ja jem bez chemii

              • 1 0

              • Z wody i soli ciasta nie ukręcisz

                Należałoby jeszcze dodać (nie będę się wysilał na wzory chemiczne):
                masa jajowa pasteryzowana, emulgatory, zagęstniki, skrobia kukurydziana modyfikowana, serwatka w proszku, wodorowęglan sodu, syrop glukozowo

                Należałoby jeszcze dodać (nie będę się wysilał na wzory chemiczne):
                masa jajowa pasteryzowana, emulgatory, zagęstniki, skrobia kukurydziana modyfikowana, serwatka w proszku, wodorowęglan sodu, syrop glukozowo fruktozowy, wysoko-fruktozowy syrop kukurydziany, glikol propylenowy, błękit brylantowy, utwardzone tłuszcze roślinne i tłuszcze trans, fosforan diskrobiowy, tristearynian sorbitolu, substancje utrzymujące wilgoć (m.in. sorbitole i glicerol) i spulchniacze (difosforany), diglicerydy kwasów tłuszczowych. Smacznego i na zdrowie

                • 0 0

  • Coś od siebie.. (4)

    Rozumiem, że mamy ciężki okres,ale ceny są lekko mówiące śmieszne..
    Sam piekę ciasta i koszt sernika 160 PLN, to jakiś żart.. I co najważniejsze część produktów sam tworzę - czyli wiem co jem Wspominamy sernik średnica (nie objętość (; ) 24cm, na dobrych produktach, to koszt. ok 30 PLN + koszt energii.
    Zdrowia..

    • 63 3

    • zapomniałeś że firmy muszą wystawić fv (2)

      teraz dodaj sobie 23% do 30 zł to już 37zł plus "energia" do wytworzenia to ok 5 zł to już 42zł, do tego trzeba zapakować w jednorazowa tackę alu bo sa opłaty recyklingowe ok 2zł to już 44 a i dostarczyć do wielmożnego

      teraz dodaj sobie 23% do 30 zł to już 37zł plus "energia" do wytworzenia to ok 5 zł to już 42zł, do tego trzeba zapakować w jednorazowa tackę alu bo sa opłaty recyklingowe ok 2zł to już 44 a i dostarczyć do wielmożnego pana to paliwo ok 6 zł chyba że masz wolontariuszy co rozwioza za darmo to koszt twojej produkcji = 50 zł z twoich smiesznych 30 zł. rozumiesz? czy dalej będziesz bezsensownie porównywać koszt produkcji jednego sernika w domu do produkcji w firmie? aha zapomniałeś kjeszcze że firmy produkuja na zarobek a nie dla sportu i rekreacji więc panie kolego ile chciałbyś zarobić na serniku? 0 zł?

      • 8 14

      • Ohooo ! Bezsensowne są..

        obecne ceny maseczek i rękawiczek.. Proponuje do ekstrawagancji dodać złoty pyłek i cena za ów ciasto będzie odpowiednio "podbita". Domyślam,że prowadząc firmę są dodatkowe koszty ,ale przy obecnej stacji będzie ciężko o klientów.
        PS. Proszę spojrzeć na optymistyczne komentarze..

        • 11 0

      • Ja to wszystko rozumiem ale

        50 zł to nadal nie 160 ;)

        • 9 1

    • Opłacenie czynszu, mediów, prądu, pracowników to za wszy i inne robactwo?

      • 0 0

  • Drogo i to bardzo

    • 29 0

  • Sobie blachę sernika jak u mamy za 3 dyszki zrobię. (11)

    Zdurnieli z tymi cenami.

    • 49 3

    • to zrób mi też za 30 zł (8)

      i przywieź do domu, zapakuj i wystaw mi fakturę. chętnie kupię

      • 12 7

      • (2)

        Upiecz sobie sam niedojdo. A jak nie umiesz to płać 160zł, nawet mi cię nie żal.

        • 8 10

        • (1)

          dlatego sernik nie kosztuje 30 zł niedojdo bo koś nie umie albo nie chce zrobic wiec musi zaplacic wiecej. rozumiesz? wątpię

          • 2 1

          • Rozumiem. Dla mnie jest upośledzony.

            • 4 0

      • Rozumiem, że cukiernik musi zarobić (4)

        i ponosi dodatkowe koszty, ale litości nie ponad 5-krotność wartości, pomijając fakt, że kupują produkty w ilościach hurtowych, więc koszt wyrobu detalicznego domowego należałoby podzielić przez dwa

        • 15 2

        • wydaje ci się

          dlaczego dwa? skąd te wyliczenie że dwa? a nie 2.8 albo 3.2? cukiernie to nie domowa kuchnia jednoosobowa z piekarnikiem klasy AAA+++.

          • 4 3

        • I myślisz, że jak kupią 30 kg mąki to zapłacą połowę ceny detalicznej? (2)

          Ło matko...

          • 6 4

          • W dobrej hurtowni kg mąki kosztuje 50% tego c o w sklepie w detalu (1)

            Ale jeżeli Janusz biznesu robi zakupy w zwykłym markecie, to już jego ból...

            • 8 3

            • Napisz proszę w której?

              • 1 0

    • (1)

      Jeśli zrobisz dokładnie taki jak w Cappuccino Cafe, czy w którejkolwiek z tych cukierni, to chętnie zapłacę nawet 2 x 3 dyszki; a niech stracę :)

      • 0 3

      • niestety

        Ale CC to żaden wyznacznik jeśli chodzi o jakość sernika

        • 3 0

alert Portal trojmiasto.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.