2020-04-07 08:15
Poprosze o pysznego,mokrego makowca z orzechami wloskimi ale bez rodzynek. Mniamm.
2020-04-07 08:21
...to chyba tęsknota za Bożym Narodzeniem-wtedy jeszcze byliśmy WOLNI!
2020-04-07 08:40
Na spodzie z sernika
2020-04-07 09:16
W Paryzu w zaj cukierni pyszne ciastka ala drozdzowka tylko przerozne po 3.50 euro. Pychota.
2020-04-07 09:20
To kupuj i jedz.
To portal trójmiasto.pl
2020-04-07 09:25
Czyli niektore ciastka w trojmiescie z paryskimi cenami.
2020-04-07 10:09
juz leci. podaj adres bloku.
2020-04-07 08:41
szok nie mogę uwierzyć - Capuccino Cafe - sernik , szarlotka , tort bezowy 2 kg. - 160 złoty !!!
prośba zejdźcie na ziemię , Umam - tam dalej ciastka po 14 złoty ...
2020-04-07 09:19
Dbajmy o nasz język, proszę.
2020-04-07 11:54
moim zdaniem bez rewelacji.
Więc nic straconego :)
2020-04-07 12:02
2020-04-07 22:26
Takie kwestie
2020-04-08 13:59
Za darmo najlepiej żeby rozdawać. Ktoś tam pracuje i tez chce zarobić i się utrzymać. Ktoś chyba zapomina, ze zamawianie ciast skądkolwiek nie jest obligatoryjne. Nie pasuje? Zrob samodzielnie w domu
2020-04-07 08:57
Wyglądają pysznie, ale teraz liczę każdą złotówkę
2020-04-07 09:01
To jest chore takie ceny prawie jak z dekera my zamówilismy w cukierni markiza w Żukowie za normalne pieniadze
2020-04-07 09:19
niektóre są droższe niż u Dekera (boszszsz! sernik pistacjowy... delicje!)
choć ja osobiście polecam 100%czekolady - jeżeli chodzi o desery to chyba tam bardziej mi pasują niż u Tomka D.
2020-04-07 11:03
2020-04-07 15:59
Zamówisz, przyjdziesz po odbiór, okaże się, że zamówienia nie ma a Pani menedżerka powie No trudno!... co? Może jeszcze telefon do Tomka mam dać?
2020-04-07 10:22
Ceny lekko kosmiczne jak na sytuacje gdzie pol jak nie wiecej społeczeństwa zostanie bez pracy :-O
2020-04-07 12:52
Gdy wszyscy zaczną się tak ograniczać, to właśnie twoja przepowiednia/obawa się spełni.
2020-04-08 16:39
A w cukierniach to roboty pracują, którym płacić nie trzeba?
2020-04-07 10:28
Dąbrowskiego, na papierze, po jednej nutce. Zgodnie z zaleceniem rządu nikomu nie można ufać i niezaprzeczalnie należy ograniczyć kontakty, nie będę robił na zamówienie masy. Nie czuje się odpowiedzialny, czuje się dobrze, to udany dzień.
2020-04-07 10:29
A jeżeli chodzi o świeżość to w B. nigdy nie zdarzyło mi się kupić starego ciasta, a w trójmiejskich cukierniach i owszem.
2020-04-07 11:09
jak lubisz same konserwanty i nie dbasz o zdrowie to polecam
2020-04-07 11:23
Myślisz, że te cukiernie czy szumnie dzisiaj nazwane manufaktury cukiernicze nie dodają lub dodają mniej konserwantów... Nie podejrzewam cię o głupotę, ale myślę, że to daleko idąca naiwność.
2020-04-07 11:30
cukiernie rzemieslnicze nie robia ciast na taka skalę jak dla tak dużego odbiorcy typu biedronka. Przypominam że do biedry chodzi raczej mało osób z portfelem wypchanym kapustą i raczej kupuja tam ci co szukają tanio i dużo. A jak tanio i dużo to nigdy nie będzie zdrowo.
2020-04-07 11:37
Drogo nie zawsze oznacza dobrze i zdrowo
2020-04-07 12:53
Obaj przedmówcy mają rację :)
2020-04-07 21:35
i co z tego że nie robią na dużą skalę ale chemię też potrafią dawać
2020-04-08 09:55
Sama chemia. Woda H2O, Sól to NaCl czysta chemia. Smacznego ja jem bez chemii
2020-04-08 10:50
Należałoby jeszcze dodać (nie będę się wysilał na wzory chemiczne):
masa jajowa pasteryzowana, emulgatory, zagęstniki, skrobia kukurydziana modyfikowana, serwatka w proszku, wodorowęglan sodu, syrop glukozowo
Należałoby jeszcze dodać (nie będę się wysilał na wzory chemiczne):
masa jajowa pasteryzowana, emulgatory, zagęstniki, skrobia kukurydziana modyfikowana, serwatka w proszku, wodorowęglan sodu, syrop glukozowo fruktozowy, wysoko-fruktozowy syrop kukurydziany, glikol propylenowy, błękit brylantowy, utwardzone tłuszcze roślinne i tłuszcze trans, fosforan diskrobiowy, tristearynian sorbitolu, substancje utrzymujące wilgoć (m.in. sorbitole i glicerol) i spulchniacze (difosforany), diglicerydy kwasów tłuszczowych. Smacznego i na zdrowie
2020-04-07 10:37
Rozumiem, że mamy ciężki okres,ale ceny są lekko mówiące śmieszne..
Sam piekę ciasta i koszt sernika 160 PLN, to jakiś żart.. I co najważniejsze część produktów sam tworzę - czyli wiem co jem Wspominamy sernik średnica (nie objętość (; ) 24cm, na dobrych produktach, to koszt. ok 30 PLN + koszt energii.
Zdrowia..
2020-04-07 11:46
teraz dodaj sobie 23% do 30 zł to już 37zł plus "energia" do wytworzenia to ok 5 zł to już 42zł, do tego trzeba zapakować w jednorazowa tackę alu bo sa opłaty recyklingowe ok 2zł to już 44 a i dostarczyć do wielmożnego
teraz dodaj sobie 23% do 30 zł to już 37zł plus "energia" do wytworzenia to ok 5 zł to już 42zł, do tego trzeba zapakować w jednorazowa tackę alu bo sa opłaty recyklingowe ok 2zł to już 44 a i dostarczyć do wielmożnego pana to paliwo ok 6 zł chyba że masz wolontariuszy co rozwioza za darmo to koszt twojej produkcji = 50 zł z twoich smiesznych 30 zł. rozumiesz? czy dalej będziesz bezsensownie porównywać koszt produkcji jednego sernika w domu do produkcji w firmie? aha zapomniałeś kjeszcze że firmy produkuja na zarobek a nie dla sportu i rekreacji więc panie kolego ile chciałbyś zarobić na serniku? 0 zł?
2020-04-07 12:57
obecne ceny maseczek i rękawiczek.. Proponuje do ekstrawagancji dodać złoty pyłek i cena za ów ciasto będzie odpowiednio "podbita". Domyślam,że prowadząc firmę są dodatkowe koszty ,ale przy obecnej stacji będzie ciężko o klientów.
PS. Proszę spojrzeć na optymistyczne komentarze..
2020-04-07 18:57
50 zł to nadal nie 160 ;)
2020-04-08 16:39
Opłacenie czynszu, mediów, prądu, pracowników to za wszy i inne robactwo?
2020-04-07 10:58
Drogo i to bardzo
2020-04-07 11:11
Zdurnieli z tymi cenami.
2020-04-07 11:36
i przywieź do domu, zapakuj i wystaw mi fakturę. chętnie kupię
2020-04-07 11:50
Upiecz sobie sam niedojdo. A jak nie umiesz to płać 160zł, nawet mi cię nie żal.
2020-04-07 11:55
dlatego sernik nie kosztuje 30 zł niedojdo bo koś nie umie albo nie chce zrobic wiec musi zaplacic wiecej. rozumiesz? wątpię
2020-04-07 15:27
Rozumiem. Dla mnie jest upośledzony.
2020-04-07 11:55
i ponosi dodatkowe koszty, ale litości nie ponad 5-krotność wartości, pomijając fakt, że kupują produkty w ilościach hurtowych, więc koszt wyrobu detalicznego domowego należałoby podzielić przez dwa
2020-04-07 11:59
dlaczego dwa? skąd te wyliczenie że dwa? a nie 2.8 albo 3.2? cukiernie to nie domowa kuchnia jednoosobowa z piekarnikiem klasy AAA+++.
2020-04-07 12:28
Ło matko...
2020-04-07 12:43
Ale jeżeli Janusz biznesu robi zakupy w zwykłym markecie, to już jego ból...
2020-04-08 11:49
2020-04-07 14:47
Jeśli zrobisz dokładnie taki jak w Cappuccino Cafe, czy w którejkolwiek z tych cukierni, to chętnie zapłacę nawet 2 x 3 dyszki; a niech stracę :)
2020-04-07 18:51
Ale CC to żaden wyznacznik jeśli chodzi o jakość sernika
Portal trojmiasto.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.