2019-09-20 17:21
Gratulujemy i życzymy powodzenia - całą rodziną K.
2019-09-21 08:35
IKEA wszędzie.. sam mam w domu dwie te lampy. To jest straszne.
2019-09-21 12:38
szkoda że nad morzem likwiduje się knajpki rybne , no ale w tym kraju zawsze jest odwrotnie niż w samolocie a w Gdańsku szczególnie !!!!!
2019-09-21 17:08
I nie zapomnij o kilku wykrzyknikach
2019-09-21 15:28
odchodzi polskie, przychodzi francuskie
2019-09-22 16:13
To kara za to, że nie kupiliśmy śmigłowców.
2019-09-20 17:29
Przerobią na stoły z palet, na ścianach goły beton, żarówki Edisona nad stołami... aha i kucharz obowiązkowo tatuaże i broda.
2019-09-20 17:39
Jak bardzo nic nie wiesz, człowieczku.
2021-07-24 13:21
Masz wiele wspólnego z moimi nożami w domu - jesteś tępy...
2019-09-20 17:41
Winne grono to restauracja, a nie sezonowe bistro. Jedna z lepszych restauracji w Trójmieście. Szkoda, że się przenoszą na Kopernika było kameralnie i miało się wrażenie, że nie każdy tam trafi. W nowej lokalizacji będzie turystycznie. Z drugiej strony właściciel więcej zarobi na co zasługuje
2019-09-20 20:01
to raczej tak. Wystrój - typowa restauracyjna tandeta. Kopiuj - wklej tysiecy takich knajp.
2019-09-21 10:58
który doskonale wie, na czym polega gastronomia. Nie dezajnerskie wnętrze się liczy, tylko porządna kuchnia i serwis. Tyle w temacie :)
2019-09-21 19:05
"tyle w temacie"...
2019-09-22 16:10
wyglądającej jak lekko odświeżony bar mleczny z czasów końca PRL-u mało kto będzie chciał wejść. Oczywiście, kuchnia jest najważniejsza, ale wygląd i atmosfera też ma duże znaczenie.
2019-09-22 16:14
Kiedy byłeś w restauracji poza stypą, weselem i komunią?
2019-09-22 18:00
A Ty już miałeś swoją komunię?
2019-09-20 21:41
i porcja 48 PLN bez surowek
2019-09-21 08:15
Ale nie będzie obowiązku tam chodzić , gwarantuję .
2019-09-21 17:09
2019-09-21 09:02
Tragedia, jesli ma to wygladac podobnie, jak na obrazku wyzej. Jakas dziwna moda nastala. wszystkie restauracje takie same-bez wyrazu,przypominaja wiejskie gospody. Jeszcze tylko krzesla derma obite i wypisz/wymaluj PRL
2019-09-22 16:16
Wegiel w powietrzu. Wszystkim dodatki po równo, trzynastki. Centralne planowanie. Pańdtwo jak dziś. Co się nie podoba?
2019-09-21 13:40
Komentarz mogl napisac tylko ktos, kto nigdy nie byl w Winnym Gronie, a takze nie bywal Pod Lososiem.
2019-09-21 16:05
wnętrze staropolskie. a teraz co będzie?
2019-09-22 16:16
Chyba mennonickie?
2019-09-21 19:48
Ja dodał bym jeszcze 112 rodzajów piw. Rzemieślniczych
2019-09-21 21:33
2019-09-21 23:41
2019-09-21 20:28
i menu napisane kredą.... ;)
2020-01-07 18:48
to prawda,taki mają styl, jeszcze plastiki na stołach...
2019-09-20 17:57
no to tragiczna wiadomość. Francuzi oprócz żab to mają jakieś inne ryby w menu? Bo jakoś ta francuska kuchnia dla klasy średniej to mi nie przypadła do gustu. Może w klasie wyżej jest lepiej, ale nie miałam tyle kasy, aby skosztować.
A do łososia zawsze nam bliżej niż do np. lucjana...
2019-09-20 23:17
Żaba to ryba?
2019-09-20 23:30
systematycznie nie
2019-09-25 22:41
Bravo super wiadomość i cieszę się bardzo że bedrzie restauracja Francuska Uwielbiam wszystkie potrawy francuskie są bardzo smaczne owoce morza sa bardzo zdrowe Gratulacje i powodrzeniax
2019-09-25 23:04
Gratulujemy i zyczymy powodrzenia Uwielbiam kuchnie francuska a najwięcej owoce morza pycha Bravo
2019-09-20 18:11
Zmiana z pod łososiem na inna jest niepoważna. Przeciez nowy właściciel nie musi zmieniać nazwy. No tak ale to trzeba wiedzieć że powinno się kontynuować
2019-09-20 18:26
2019-09-20 21:37
Już 20 lat temu Robakowski jechał na zdjęciach z Wałęsą, Reaganem itp. Generalnie wyżej sr..ł niż odwłok miał. Nie potrafił / nie chciał marketingowo ograć tradycji tej lokalizacji to skończył na śmietniku historii.
A największe krokodyle łzy wylewają ci, którzy tam nigdy nie byli.
2019-09-21 08:01
A moze poprostu przeszedł na emeryturę , napracował sie już .
2019-09-21 07:42
Czyli, że nowy właściciel ma przenieść swoją restaruację, ale zachować nazwę starej? xD
2019-09-21 08:16
Nie musi ale chce , jego lokal jego decyzje.
2019-09-21 17:11
2019-09-22 08:24
2019-09-21 19:14
2019-09-22 16:53
Gwizdnął historyczną nazwę i zrobił wystrój a la późne rokokoko rodem z włocławka.
2019-11-18 18:42
2019-09-20 18:34
Poziom był coraz gorszy, kasza niedogotowana i samo chamstwo ze świata się zjeżdżało.
2019-09-21 05:53
Który masz numerek ?
-78.
A ja 74 tylko w kiblu byłem...
2019-09-22 08:25
2019-09-21 08:03
faktycznie, teraz chamstwo nie będzie się już zjeżdżało...
2019-09-21 08:42
I nigdy nie było pure że smalcem, zawsze tylko z dżemem.
2019-09-21 12:41
Z dżymem jeśli już :)
2019-09-28 18:06
chamstwo to ty i twoje urojenia...
2019-11-18 18:32
2019-09-20 18:51
Szkoda, nie zdążyłem skorzystać.
2019-09-21 05:30
Nie żałuj kochany, mieszkałam obok i widoki kuchni z tylu oraz zapachy .... zniechęcały .... oby nowi Zrovili gruntowny remont
2019-09-21 10:31
Bo nad projektem pracują wnętrzarze a nie architekci.
2019-09-20 19:04
Mi obojętnie.
Jestem zwykłym Polakiem, nie stać mnie, nie chodzę.
2019-09-20 20:21
2019-09-20 20:46
A ty zapomniałeś dodać literę L na końcu swojego podpisu :D
2019-09-21 08:02
Nie dostajesz pincetplus?
2019-09-21 09:48
Nie masz 500+? To coś ty zwykły Polak?
2019-09-21 16:26
mnie też nie stać, ale brakuje w Trójmieście takich restauracji
2019-09-22 15:04
to cinki bolek jesteś
2019-09-22 07:24
2019-09-22 16:18
Nie będzie go stać
2019-09-22 09:21
2019-09-22 12:35
A potem zdziwienie, że jesteśmy tanią kolonią darmowych pracowników dla wschodu i zachodu. Polak ma to w genach.
2019-09-22 15:05
2019-09-20 19:18
Za poprzedniego włodarza działała, a teraz zamykają - przypadek?
2019-09-21 07:40
kwitną tylko portugalskie Biedronki i niemieckie Lidle
2019-09-21 08:05
Ciekawa teroria ale ja myślę że właściciel przeszedł na emeryturę i chce odpocząć . Prowadzenie lokalu to nie zabawa tylko cięzka praca . Sprzeda lokal za dobra cene + emerytura i spokojnie pożyje.
2019-11-18 18:35
2019-09-20 19:22
w jesieni 1985 lub 86 roku ,zamówiłem pieczeń wołową /pamiętam do dziś /, otrzymałem śmierdzący kawałek mięcha, później zawsze omijałem ten lokal szerokim/nie dlatego, ze leży przy ul. Szerokiej/ łukiem ..........
2019-09-20 21:32
w 1985 nie mogłeś tam nic zamówić. Dzieci tam nigdy nie obsługiwali bez opieki dorosłych - notabene dzieci wołowiny nie lubią...
2019-09-21 10:46
Moje uwielbiają.
2019-09-21 17:40
2019-09-21 08:06
Wtedy wszystko już było na kartki to czego oczekiwaleś , podziękuj Gierkowi
2019-09-21 12:29
tow. Edward to karierę skończył kilka lat wcześniej, a kartki w 1986 to już powoli były wycofywane. a od 1985 większość towarów reglamentowanych można było kupić także poza limitem kartkowym.
2019-09-22 07:39
Ale 10 lat jego rządów doprowadziło do bankructwa państwa . Polska była bankrutem jeszcze przez długie lata!
2019-09-23 11:04
wnuki nie spłacą tego, co obecnie rządzący rozdają. Ale p. Prezes wnuków nie ma - to i się nie przejmuje
2019-09-21 08:08
Mam kolegę którego w goralskiej restauracji oszukali przy rachunku , juz nigdy nie pojechał w góry. No cóż mozna i tak .
2019-09-21 10:36
ta goralska restauracja byla w Sopocie!
2019-09-21 19:11
Świeciło pustkami
Jankowskiego juz nie ma
2019-09-22 12:36
2019-09-28 18:04
znam menu z lat 80tych nie było nigdy pieczeni wołowej w menu
2019-11-18 18:35
2019-09-20 19:24
Po zrujnowaniu tradycji Kubickiego teraz przyszedł czas na łososia...
2019-09-21 15:57
A cóz to była za tradycja i Kubickiego? Jedyna różnica to że wóda była podawana w karafkach bo schabowy i kurczak tak jak wszędzie..
2019-09-27 23:04
Nie jadłeś tam golonki to zamilcz!
2019-09-21 15:57
Tak to dramat , obyśmy mieli tylko takie dramaty.
2019-09-22 09:38
2019-09-22 16:54
Oba lokale to była własność prywatna
2022-04-06 08:04
to znowu bzdura. kubicki był znakomitą restauracją ale dla klasy średniej.
niestety był taki czas że mniej ludzi przychodziło,zawirowania polityczne,
stocznia padła, wiele firm plajtowało więc zaczął się dołek u kubickiego''
trzeba jednak przyznać żebyła to znakomita restauracja o której nie wolno zapominać !!!
Portal trojmiasto.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.