2020-11-06 16:30
A ceny jak w restauracjach z gwiazdkami Michelin, po prostu nie wierzę. xD Artykuł za tydzień: "Ratujcie nas!" - krzyczy trójmiejska gastronomia.
2020-11-07 16:45
W d... byłeś i g... widziałeś ale oczywiście wypowiedzieć się musisz. Byłem w restauracji z jedną gwiazdką Michelin u Amaro w Warszawie - 1000 zł zostawiłem za kolację, byłem z dwoma gwiazdkami w Londynie - na polskie 2000 zł zostawiłem za kolację.
2020-11-07 18:58
2020-11-06 16:37
Kto pamieta delikatesy na Rajskiej? To byl zaopatrzony sklep. Pod sklepem alkohol z zuka bodajze sprzedawali hehe. To byly czasy. Szynka Ham z puszki...mmmm.
2020-11-06 19:20
Teraz tam jest ciąg kebabowo bankowo "restauracyjny"
2020-11-07 15:31
I Delicje
2020-11-07 16:27
Później cały handel przeniósł się przed wejście na rynek przy 3Maja.
2020-11-06 16:43
tym bardziej widzac co dzieje sie w europie... "najblizsze tygodnie to prawdziwe wyzwanie" -powinni raczej mysleć "ruszamy " od kwietnia!
2020-11-06 21:07
2020-11-06 16:46
2020-11-06 16:58
Chyba 20-30%...
2020-11-06 18:47
2020-11-06 17:08
Jak mam wspierać gastronomię to muszę zarabiac tyle co Mateuszek
2020-11-06 17:10
długie Ogrody czy też bar turystyczny na szerokiej działają i nie muszą żebrać w taki sposób o pomoc. Pandemia pokazuje co jest potrzebne i. działa a co jest pustą fanaberią
2020-11-07 02:17
.."Ich wysokość reguluje rozporządzenie Ministra Finansów w sprawie dotacji przedmiotowych do posiłków sprzedawanych w barach mlecznych. Standardowo można otrzymać 40 proc. dotacji na zakupione towary. Jednak należy pamiętać, że wsparcie można uzyskać tylko na wybrane produkty."
2020-11-06 17:37
Abstrahując już od absurdu nazwy (Nutella wskazuje na orzechy), rozumiem, że pani Piwko ma zgodę firmy Ferrero na używanie nazwy Nutella? Bo w przeciwnym razie jest to przestępstwo.
2020-11-07 11:50
2020-11-07 14:56
Jak nie zglosi to go częsie xD
2020-11-07 16:00
Nawet naklejki nie trzeba zrywać, tylko użyć długopisu do poprawki
2020-11-06 17:56
Wspierałem ulubione knajpy poprzednio i mam wrażenie, że wyszedłem na frajera. W sezonie podnieśli ceny, a stałych klientów mieli w d...Tak trudno dać komuś jakąś kartę, zniżkę itp?
2020-11-08 11:02
Zusy trzeba płacić, pracowników utrzymać, ppdatki i rachunki też.
Przychody średnio na poziomie 20%.
Lokale robią wszystko, aby nie podnosić cen i utrzymać kuchnię na tym samym poziomie.
Więc o jakich kartach Ty marzysz?
Często 5, czy 10% rabatu przy niskiej marzy to naprawdę bardzo, bardzo dużo.
2020-12-11 08:34
2020-11-06 20:36
Juz wiosna cwiczyli takie akcje. Potem zalew turystow, wiec jak nie niemca to turystow oskubac. No, a teraz znow...niemniej troche postepowych frajerow sie znajdzie.zal.
2020-11-07 09:59
ceny wywindowane, przesyłki i dostawy drogie i nie dostępne dla wielu osób, rozszczerzcie dystrybucje, jak juz macie takie pomysły
Portal trojmiasto.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.