2020-11-28 08:09
właśnie jako dostawca jedzenia. Jeździłem wtedy wysłużonym cinquecento, w jednej z popularnych pizzeri. Bardzo miłe wspomnienia. Teraz niestety jak patrzę na dostawców jedzenia, podróżujących rowerami w czasie deszczu to zastanawiam się czy ma to sens jak jedzenie ma zostać dowiezione szybko i jako ciepłe.
2020-11-28 09:11
we Włoszech, Francji - tak.
2020-11-29 12:26
Pośrednik bierze do 40%. A ile z tego dostaje rowerzysta?
2020-11-29 13:36
+/- 20zł/h brutto
2020-11-28 11:44
Brawurowo jeździłeś tym cinkocienko?
2020-11-28 16:33
2020-11-29 12:17
Dystrybuował i...co tam dalej?
2020-11-29 13:29
Te torby są naprawdę fajnie termicznie uzbrojone. Jest dodatkowy wkład czyli trzyma ciepło podwójnie. Jeździmy max do 5 km od resto więc jest i ciepło i szybko. Poza tym rowerem często wjedziesz tam gdzie autem się nie
Te torby są naprawdę fajnie termicznie uzbrojone. Jest dodatkowy wkład czyli trzyma ciepło podwójnie. Jeździmy max do 5 km od resto więc jest i ciepło i szybko. Poza tym rowerem często wjedziesz tam gdzie autem się nie da i tym samym czas dostawy się skraca. Ja sam czasem z miasta wiozę po robocie jakiś obiadek dla rodzinki i mam ciepłe, a mieszkam na Chełmie więc Cienistą trzeba się wdrapać, więc ten czas też jest dłuższy. Tak to wygląda. Oczywiście zdarzają się kurierzy fleje co trzęsą nadmiernie torbami ale wtedy idzie skarga od klienta i jak się to powtarza gościu leci z roboty. Co do warunków atmosferycznych...twardym trzeba być nie miękkim, robota nie dla rzadziaków ;) Bardzo lubię swoją pracę. Bardzo lubię jeździć rowerem. Pozdrawiam. Oranje
2020-11-28 08:16
Czy chcemy czy nie to przyszłość. Ludzie nie maja czasu na zakupy a tym bardziej na gotowanie. Przy takiej różnorodności potraw na na wynos sens gotowania i spędzenia czasu przy garach traci sens. Przyszłość to diety pudełkowe, dostawy dronami i zmniejszanie domowej kuchni do minimum. I bardzo dobrze.
2020-11-28 09:39
Prychnąłem, gdy doczytałem do podpisu.
Już w falowcach za komuny miała być stołówka i brak kuchni.
2020-11-28 10:02
Pracuje 3 h dziennie. Resztę czasu poświęcam na hobby i dla rodziny. Wspólnie gotujemy posiłki
2020-11-28 10:12
czy inwestor giełdowy :)
2020-11-28 17:03
Prezydent Miasta :-)
2020-11-28 11:09
Jedzenie dowożone obecnie to dramat
Jakość jest coraz niższa
Jak kupujesz sam składniki, to zupełnie co innego
Chyba że odżywiasz się w Makraku, wtedu powodzenia, w wieku 45+ lat licz się z dużymi problemami ze zdrowiem.
Niestety.
2020-11-29 02:10
to przyszłośc dla cwaniaków pośredników.
Zaraz zwykłych kierowców UBERa wystrzelą w kosmos, zalewając rynek ukraincami pracującymi na czarno.
2020-11-29 13:10
uwielbiam gotować i nigdy z tego nie zrezygnuje ! jedz sobie sam to plastikowe jedzenie z pudełek.
2020-11-28 08:28
Gdy obserwuję kurierów na rowerach w Warszawie czy Wrocławiu to wydaje się mieć to większy sens- miasta mają bardziej okrągły kształt, są też zlokalizowane na płaskim terenie. Trójmiasto jest zbudowane podłużnie, a dostarczenie jedzenia np. z centrum Gdyni na Płytę Redłowską musi wymagać niezłego pedałowania.
2020-11-28 13:11
Te wszystkie dzielnicy są tak zróżnicowane terenowo, że tutaj nie ma sensu dowozić rowerem. Nawet jak był ten rower miejski to podjechać pod te góry miał problem.
2020-11-28 16:53
i w opłatach dla kuriera za jedno zamówienie to nie wlicza się. 1 km prosto po drodze rowerowej na gdanskim przymorzu kosztuje tak samo ile 1 km w góre przez błoto do ostatniego budynku w sopocie
2020-11-28 08:43
A dostawcy ostatnio zrobili się jacyś tacy gburowaci i niemili ciekawe dla czego
2020-11-28 23:01
dla pieniędzy
2020-11-30 17:17
2020-11-28 08:44
Zamontujcie oświetlenie!!!. Obecnie w warunkach prawie zimowych, i szybko zapadającego zmroku można was niezauważyc. jak pedalujecie w kapturach w mroku na jezdni - nagle pojawia się rower. Wielu z was nie dba o bezpieczeństwo zwlaszcza własne .
2020-11-28 09:00
trzeba by było pamietac je cały czas zakładać i ściągać.
2020-11-28 09:50
+ rozgladanie podczas jazdy - wczoraj malo brakowalo, a "sciagnalbym" jednego
2020-11-28 11:01
tradycyjnie zajechałeś mu drogę i masz jeszcze do niego pretensje że ci nie ustąpił?
ach te kierofczykli
2020-11-28 11:57
2020-11-28 16:35
i bez maski tez.
2020-11-28 15:32
Brak oświetlenia jest niezgodne z prawem o ruchu drogowym!
2020-11-28 09:12
Dokładnie, chcąc wesprzeć ulubione lokale, jeśli są blisko to najlepiej po obiad podejść czy np podjechać samemu rowerem. Przy odbiorze osobistym często dają rabaty albo bonusy (np piwo). Trzymajcie się tam w tym gastro!
2020-11-28 13:43
czestro zamawialam z odbiorem osobistym i nigdy nic mi nie dali :O
2020-11-28 16:36
2020-11-28 16:54
Ja dostałem do tej pory: wodę, piwo, podwójne porcje szamy. Da się czasmi być pro konsumenckim, miło z ich strony ;) ale no fakt, to się zdarzyło raz na kilkanaście zamówień
2020-11-28 18:10
'' podwójne porcje szamy ''.. A ty na kurkową zamawiasz, że slangiem więziennym operujesz?
2020-11-30 09:38
Dobrze, że potrójnych nie wydali, bo poszliby z torbami
2020-11-30 13:03
Mi często dają napój, albo dodatkowego zraza, gołąbka ..
2020-11-28 09:27
Szkolda, bo wiele lokali moze nie przetrwac lockdownu
2020-11-28 09:36
Będą następne. Nie te to inne.
2020-11-29 12:25
W czasie prosperity, szczególnie na Starym Mieście woleli w sezonie dewizowców, więc tubylcy jakoś się do nich nie mieli okazji przywiązać. Przeganiani osiedli w małych, osiedlowych knajpkach.
2020-11-28 09:39
My czesto zamawiamy jedzenie w ulubionych lokalach. Np. moja Gruzja...
2020-11-28 09:41
60% ludzi nie jada śmieci tylko gotuje zdrowe jedzonko z produktów dobrej jakości dla siebie i rodziny w domu
2020-11-28 10:06
Pamiętaj, że ludzie też liczą każdy grosz w obecnych czasach.
2020-11-28 11:25
Jeżeli nie zamawiam przez aplikacje, nie znaczy że nie zamawiam w ogóle
2020-11-28 14:30
Ankieta dotyczy zamówień w aplikacji, nie obejmuję zamówień telefonicznych i ze stronek internetowych.
2020-11-28 14:43
Normalnie rzadko kupuje i stoluje się na mieście. Teraz po obniżce pensji i wysokiej inflacji jak coś raz na pół roku zamówię będzie dobrze. Jak mam.im pomagać? Nie mam pensji informatyka lekarza czy dyrektora.....
2020-11-29 15:46
Posiłek w restauracji to jest produkt luksusowy. W kryzysie człowiek myśli o produktach pierwszej potrzeby i o oszczędzaniu.
2020-11-30 15:12
Czasem idę do restauracji (jak są otwarte), ale od prawie roku nic już nie zamawiam do domu, sam gotuję.
2020-11-28 09:53
Podziękujcie polityce miasta, że w dekadę doprowadziła do zniszczenia tkanki miejskiej Śródmieścia, co miało miec podobno tylko same plusy. Mieszkańców za obwodnicę, profity od turystyki i miał sie liczyć tylko turysta.
Podziękujcie polityce miasta, że w dekadę doprowadziła do zniszczenia tkanki miejskiej Śródmieścia, co miało miec podobno tylko same plusy. Mieszkańców za obwodnicę, profity od turystyki i miał sie liczyć tylko turysta. Teraz trzeba za to podejście zapłacić. Nie wierzę w cud, ale byłoby swietnie gdyby przez pandemie miasto przyszło po rozum do głowy i przestało nam rozwalać nasze główne dzielnice, gdyby znowu pojawili się w nich normalni mieszkańcy.
2020-11-28 11:19
Skonczy sie pandemia i będzie business as usual. I restauratorzy znowu beda nas miec gdzies i będą biegać za Skandynawami, i miasto odda wszystko deweloperce, zabetonuje co sie da, dobre dzielnice będą puste a nas wszystkich do Banina, bo tylko tam nas będzie stać na cokolwiek. A teraz płacz i mieszkańcy wspierajcie. Szybko wszyscy o tym zapomną.
2020-11-28 12:14
zczepionka ma skutecznosc zerowa ,tak jak szczepionka na grype .
2020-11-28 22:35
Ja mimo wszystko liczę, że postawi to kres dalszemu dewastowaniu Oliwy- niech chociaż 25 proc ludzi przejdzie na pracę zdalna to zapowiadana druga wieża OBC nie będzie Grabskiemu potrzebna! A może i dożyję czasu, gdy wyburzą i te pierwsza.
2020-11-28 11:24
to samo w Gdyni... mieszkania na świętojańskiej puste :/ Plac Unii tylko w wakacje będzie się zapełniał, tak samo jak Yacht Park czy już stojące Baltiq Plaza. Cetrum Gdyni wyludnione
2020-11-28 11:44
Masa turystów za oknami, hałas, krzyki, muzyka od ulicznych grajków. Gdybym miał nadmiar hajsu, to bym kupił tam mieszkanie tylko pod wynajem.
2020-11-28 12:19
drogerię, fryzjera itd. gdzie lokale od miasta były przeznaczane na gastronomię, to taki jest skutek, przewalający się anonimowy tłum, na chwilę, a stali mieszkańcy mają tylko płacić podatki, ponosić koszty dojazdów, tracić czas i głosować...
2020-11-28 12:15
że funkcjonują apartamenty na wynajem.
2020-11-28 12:54
i w jaki sposób miałoby temu zapobiegać? Na czym polega zniszczenie przez miasto " tkanki miejskiej"? w jaki sposób są rozwalane "główne dzielnice" ? Jak miasto ma spowodować by pojawili się "normalni mieszkańcy"?
2020-11-29 08:36
Wystarczyłoby wprowadzić coś na kształt licencji wynajmu krótkoterminowego. Ty myślisz, że za wynajmem stoją drobni ciułacze, którzy biorą kredyt, żeby sam się "spłacał"? Błąd. Większość mieszkań na wynajem leży w rękach
Wystarczyłoby wprowadzić coś na kształt licencji wynajmu krótkoterminowego. Ty myślisz, że za wynajmem stoją drobni ciułacze, którzy biorą kredyt, żeby sam się "spłacał"? Błąd. Większość mieszkań na wynajem leży w rękach kilku firm, które masowo kupują od dewelopera jeszcze na etapie dziury w ziemi. Kupią za każdą cenę, więc zwykły szary musi iść tam, gdzie go stać, ale "tam" też okazuje się coraz drożej, bo przecież ludzie muszą gdzieś mieszkać, więc zapłacą coraz większe pieniądze. Gdańsk w ciągu 4-5 lat poszybował na drugie najdroższe miasto w PL. Wcześniej był za Krakowem, Wrocławiem czy Poznaniem, a płaca w każdym z tych miast jest lepsza.
Co do reszty pytań, na moje oko - tkankę miejską to bardziej rozwalają wielkie ulice dwupasmowe, niż mieszkania na wynajem. Ewentualnie zgodziłbym się z tym pod kątem, że normalny mieszkaniec generuje także popyt na sklepy inne niż spożywcze czy monopolowe.
2020-11-28 10:00
ile mozna zarobic panowie a wy marnujecie energie w biznek ktory sie skonczy z chwila powstania Ubera
2020-11-28 10:04
Jeszcze ras ale powoli i zrozumiale
2020-11-28 11:13
Ile jeszcze?
2020-11-28 10:08
"przepracowawlem" tej branzy 5 lat bo chcialem byc ramsayem ;) i dzis wiem, ze to byla strata czasu. żalosne stawki, smieciowki, praca poza jakimikolwiek normami kodeksu czy bhp czy zdrowe rozsadku. w lato po 12h w
"przepracowawlem" tej branzy 5 lat bo chcialem byc ramsayem ;) i dzis wiem, ze to byla strata czasu. żalosne stawki, smieciowki, praca poza jakimikolwiek normami kodeksu czy bhp czy zdrowe rozsadku. w lato po 12h w kuchennym upale kucharze wygladaja jak zombie, ale restauraurator udaje ze tego nie widzi :)
pomiatanie ludzmi, brak szans - tak wyglada polska gastronomia.
bankrutujcie.
2020-11-28 10:41
Na porządne gastro
Dobry kucharz ma umowę o pracę i stawkę jak lekarz specjalista
2020-11-28 12:15
gdzie?
2020-11-28 18:54
2020-11-28 14:33
jak mozna porownywac zarobki chirurga i kucharza w knajpie w sopocie. panie restaurator, takie bajki mozesz opowiadac w domu a nie na forum
2020-11-29 07:33
2020-11-29 15:40
a najlepiej placa w imbis kiebap podobmo 380zl/h chyba ze w weekendy to jest dodatek +50zl
a gdzie i jak mozna awansowac w polskim gastro? chyba z kierowcy na kelnera hahah to widzialem
2020-11-30 11:00
Dobry kucharz w Polsce to umowę o pracę widział jak mu kolega dał do potrzymania. Chciałem napisać, że w restauracji na uop to jest menedżer, ale przecież na 100% ma b2b.
2020-11-30 06:39
Gratuluję zmian Przy okazji trudno było się przekształcić na inną pracę, zdradź proszę jaka branża obecnie I powiedz jesscze nie ciągnie z powrotem do gastronomi Podobno prędzej czy później się wraca :)
Portal trojmiasto.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.