Opinie (120) ponad 10 zablokowanych

  • Ziemniaki / ryż / kasza

    Taki podstawowy wybór cenię najbardziej. W większości restauracji podstawowym dodatkiem są ziemniaki, które mi bardzo szkodzą, dlatego niestety jestem jednym z tych "męczących" klientów, który zawsze prosi o podmianę.

    • 16 2

  • koncert życzeń to norma, ale często kuchnia odmawia, bo są tak bezsensowne (6)

    np.
    omlet bez mleka lub bez jajek! - bo ma być wege
    brownie bez cukru

    a hitem była pani która chciała kawę

    - poproszę kawę bez kofeiny
    - ok nie ma problemu
    - i z

    np.
    omlet bez mleka lub bez jajek! - bo ma być wege
    brownie bez cukru

    a hitem była pani która chciała kawę

    - poproszę kawę bez kofeiny
    - ok nie ma problemu
    - i z mlekiem bez laktozy
    - ok, czy może być kawa zbożowa
    - tak
    ....
    po 5 minutach
    - kelner!!!!
    - słucham
    - ale ta kawa jest zbożowa to ma gluten!!!!

    • 27 0

    • Teraz niestety jest tyle uczulen ze trzeba przebierac (5)

      Ja z synem nie moge pujsc do restauracji bo nie moze jesc jajek mleka i przenicy.

      • 1 10

      • Jak są tak na wszystko uczuleni to niech siedzą w domu

        • 10 1

      • pujsc? przenicy?

        • 12 2

      • niech je mięso

        w mięsie nie ma jajek mleka i przenicy.
        A nawet pszenicy.

        • 9 1

      • Proszę zatem żywić się papierem ze słownika ortograficznego. (1)

        • 7 1

        • Nie na temat gupku osiedlowy

          • 0 3

  • To jest nocnik?

    • 4 1

  • Uważam, że modyfikacja dania proponowanego przez restauracje nie ma sensu. Jeśli nie odpowiada mi skład, to szukam w karcie dalej albo gotuję po swojemu w domu.

    • 16 4

  • Kucharz i dzieło ahaha

    Się moda zrobiła na kucharzy, a to najczęściej zwykli niewykwalifikowani robotnicy, którzy w podstawówce lecieli na 3.

    • 19 4

  • (2)

    Przychodzę do knajpy gdzie starter kosztuje 3 dyszki i jak mi kelner albo kucharz ma stroić fochy to dziękuję i wychodzę. Tyle w temacie sfochowanych kelnerów czy kucharzy po gastronomiku.

    • 12 9

    • Świetnie!

      Wychodź i nie wracaj.

      • 4 4

    • A życzysz sobie żeby byli po Harwardzie czy Oxfordzie.?

      • 9 1

  • Kucharz to tylko zawód. Ma pracować a nie filozofowac

    Tak samo z fryzjerami, teraz każdy fryzjer jest mistrzem a zakład jest salonem czy innym tworem. Fryzjer ma ściąć włosy i już, bez dorabiania ideologii

    • 17 6

  • i d*pa rosnie ...

    • 5 1

  • rozumiem, ze to sponsorowana wzmianka o wspomnianych jadlodajniach

    ale czy to grzeczne by traktowc placacych tak przesmiewczo, przywolujac Marco P.W. w kontekscie sztampowych kuchcikow?!

    • 6 4

  • może i problem - ale łatwo go rozwiązać

    zależy jaki model restauracji się przyjmie

    1) można jak w 'Get Shorty' - gdzie klient zmienia całkowicie wszystkie składniki dania (a potem nawet sam tego nie je), skoro płaci...

    2) można jak w

    zależy jaki model restauracji się przyjmie

    1) można jak w 'Get Shorty' - gdzie klient zmienia całkowicie wszystkie składniki dania (a potem nawet sam tego nie je), skoro płaci...

    2) można jak w niektórych restauracjach np. we Francji czy Włoszech, gdzie danie jest JEDNO i koniec - komuś się nie podoba, nie wchodzi

    wystarczy także zaznaczyć, że nie robi się podmian - i zachęca do wyboru innych

    co do wegan - są restauracje wegańskie lub jak restauracja chce, to może w karcie wskazać te wegańskie

    i zgadzam się z poglądem, że jeśli to nie jest zwykła jadłodalnią, ale danie jest przemyślane, to nie można go zmieniać, bo klientowi nie podoba się kolor składnika

    • 5 5

alert Portal trojmiasto.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.