2019-01-25 08:11
Taki podstawowy wybór cenię najbardziej. W większości restauracji podstawowym dodatkiem są ziemniaki, które mi bardzo szkodzą, dlatego niestety jestem jednym z tych "męczących" klientów, który zawsze prosi o podmianę.
2019-01-25 08:19
np.
omlet bez mleka lub bez jajek! - bo ma być wege
brownie bez cukru
a hitem była pani która chciała kawę
- poproszę kawę bez kofeiny
- ok nie ma problemu
- i z
np.
omlet bez mleka lub bez jajek! - bo ma być wege
brownie bez cukru
a hitem była pani która chciała kawę
- poproszę kawę bez kofeiny
- ok nie ma problemu
- i z mlekiem bez laktozy
- ok, czy może być kawa zbożowa
- tak
....
po 5 minutach
- kelner!!!!
- słucham
- ale ta kawa jest zbożowa to ma gluten!!!!
2019-01-25 08:26
Ja z synem nie moge pujsc do restauracji bo nie moze jesc jajek mleka i przenicy.
2019-01-25 08:28
Jak są tak na wszystko uczuleni to niech siedzą w domu
2019-01-25 08:45
2019-01-25 09:06
w mięsie nie ma jajek mleka i przenicy.
A nawet pszenicy.
2019-01-25 09:34
2019-01-25 19:49
2019-01-25 08:20
2019-01-25 08:40
Uważam, że modyfikacja dania proponowanego przez restauracje nie ma sensu. Jeśli nie odpowiada mi skład, to szukam w karcie dalej albo gotuję po swojemu w domu.
2019-01-25 08:56
Się moda zrobiła na kucharzy, a to najczęściej zwykli niewykwalifikowani robotnicy, którzy w podstawówce lecieli na 3.
2019-01-25 09:01
Przychodzę do knajpy gdzie starter kosztuje 3 dyszki i jak mi kelner albo kucharz ma stroić fochy to dziękuję i wychodzę. Tyle w temacie sfochowanych kelnerów czy kucharzy po gastronomiku.
2019-01-25 09:27
Wychodź i nie wracaj.
2019-01-25 09:50
A życzysz sobie żeby byli po Harwardzie czy Oxfordzie.?
2019-01-25 09:05
Tak samo z fryzjerami, teraz każdy fryzjer jest mistrzem a zakład jest salonem czy innym tworem. Fryzjer ma ściąć włosy i już, bez dorabiania ideologii
2019-01-25 09:08
i d*pa rosnie ...
2019-01-25 09:39
ale czy to grzeczne by traktowc placacych tak przesmiewczo, przywolujac Marco P.W. w kontekscie sztampowych kuchcikow?!
2019-01-25 09:44
zależy jaki model restauracji się przyjmie
1) można jak w 'Get Shorty' - gdzie klient zmienia całkowicie wszystkie składniki dania (a potem nawet sam tego nie je), skoro płaci...
2) można jak w
zależy jaki model restauracji się przyjmie
1) można jak w 'Get Shorty' - gdzie klient zmienia całkowicie wszystkie składniki dania (a potem nawet sam tego nie je), skoro płaci...
2) można jak w niektórych restauracjach np. we Francji czy Włoszech, gdzie danie jest JEDNO i koniec - komuś się nie podoba, nie wchodzi
wystarczy także zaznaczyć, że nie robi się podmian - i zachęca do wyboru innych
co do wegan - są restauracje wegańskie lub jak restauracja chce, to może w karcie wskazać te wegańskie
i zgadzam się z poglądem, że jeśli to nie jest zwykła jadłodalnią, ale danie jest przemyślane, to nie można go zmieniać, bo klientowi nie podoba się kolor składnika
Portal trojmiasto.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.