2017-07-27 08:16
najlepsza kaszanka w MÙLK :) POLECAM
2017-07-27 08:18
Jadłem w Gvarze w niedzielę. Kaszanke w przysmaku czyli w bułce. Nic nie było suche, ew krucha skorupka ale na bank nie stara czy twarda. Ja polecam sprawdzić, dla mnie super przystawka
2017-07-27 12:25
Dla mnie tez najlepsza jaką jadłam
2017-07-28 15:32
Kondrad wracaj z peta bo masz 6 dań do wydania
2017-08-07 10:55
jadłam ostatnio, była przepyszna :)
2017-08-08 10:52
Też byliśmy ostatnio, jedliśmy tatar, kaszankę, smakowo ekstra!
2017-07-27 08:24
Prawda jest smutna, w żadnej restauracji nie podają normalnej kaszanki, takiej wg domowej receptury albo tej z lat 60-80 !
Czasami w małej masarni prywatnej i takich podobnych małych sklepach mięsnych, najlepiej w małych miasteczkach, wsiach.
Na pewno nie te z taśmy Kani, Morliny, Gzele itp.
2017-07-27 12:48
Nawet potrafili s*******ć recepture na kaszanke a to wszystko we sztucznym "flaku" jak dawna dętka rowerowa.
2017-07-30 21:34
Nie ma dobrej kaszanki w knajpach
2017-07-27 08:40
trojmiasto de luxe?
2017-07-27 08:43
Jakoś nie mam szczęścia do nabycia w sklepach smacznej i zdrowej kiełbasy, kaszanki, nawet boczek wędzony, parzony jest kwaśny od dodatków chemicznych, gdzie zwykła słonina gruba na trzy palce.
Polska żywność jest
Jakoś nie mam szczęścia do nabycia w sklepach smacznej i zdrowej kiełbasy, kaszanki, nawet boczek wędzony, parzony jest kwaśny od dodatków chemicznych, gdzie zwykła słonina gruba na trzy palce.
Polska żywność jest jedną z mniej smacznych i zdrowych w Europie, porównajcie ją z tą np w Słowacji, Chorwacji.
Jak ktoś ma inne zdanie o polskich przetworach mięsnych to niech kupi jakąś wędlinę parzoną np o nazwie szynka i zamrozi a po odmrożeniu spróbuje zjeść, smacznego .
2017-07-27 09:03
Hipokryzja !!!
2017-07-27 13:40
2017-07-27 09:05
To nie je kaszanka ino krupniok - taki wurszt co ma krupy
2017-07-27 12:15
to 2 różne wyroby różniące się wypełnieniem tzn rodzajem kasz
2017-07-27 12:22
kaszanka - kasza gryczana
2017-07-27 09:31
Eh, ohyda - tak jak wszystkie potrawy z krwi... Wiadomo, że był to "przysmak" naszych dziadków, ale to z powodu biedy, gdy nic nie mogło się zmarnować...
Czy nie lepiej zjeść mniej fabrycznego pseudo-mięsa czy
Eh, ohyda - tak jak wszystkie potrawy z krwi... Wiadomo, że był to "przysmak" naszych dziadków, ale to z powodu biedy, gdy nic nie mogło się zmarnować...
Czy nie lepiej zjeść mniej fabrycznego pseudo-mięsa czy innej padliny a więcej warzyw i ryb, uzupełniając jedynie dietę dobrym mięsem?
Czy nie lepiej zjeść raz w tygodniu jajko od wolno biegającej kury (która żywi się naturalnie, dając dobre jajka) niż od uwięzionej całe życie w małej klatce "nioski produkcyjnej" (produkującej sztuczne jaja na podstawie sztucznego zapychacza żołądka)? Wybierajcie sami drodzy konsumenci...
2017-07-28 15:07
Kura w klatce "wie co je", kura wolnobiegajaca dziobie co popadnie, bardziej jest podatna na różne choroby (w przypadku poważniejszych całe stado idzie na przemiał), ponieważ ma kontakt np z dzikim ptactwem itd. Wybór należy do ciebie.
2017-07-27 09:37
Motlava. Gvara.
Może Vartboork albo Dwooga?
2017-07-27 12:22
i mnie tho odphowiada, bardzo odphowiada! odh rhazu czhuje she barhdziej u shebe!
2017-07-27 14:46
... a raczej bełkot dla hipsterów
2017-07-28 09:53
np. Motlava to staropolska nazwa Motławy - dalej Ci słabo?
2017-07-28 15:31
Motlava staropolską nazwą?? :D litosci.... pojecia nie masz o języku polskim
2017-07-27 10:15
oby więcej takich
2017-07-27 14:06
akurat kaszanka to niespecjalnie najzdrowsza ziomus, ogarnij sie
Portal trojmiasto.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.