Opinie (77) 6 zablokowanych

  • Świeże pomidory w lutym.

    Też bym chciał umieć wyczuwać smak świeżego pomidora w lutym. Jak Pani to robi ? Gdzie się Pani tego nauczyła ? Zazdraszczam.

    • 22 2

  • Kołduny sporej wielkości

    to raczej wada a nie zaleta

    • 8 2

  • Tylko 4 miejsca na całe Trójmiasto? (2)

    Pretensjonalność tekstów spadła, ale uzupełniła je uznaniowość.

    • 28 1

    • I jeszcze barszcz z koldunami

      I babka ziemniaczaną za 30 zl, japier mogli dopisać 200 ml i 200 gram, po tym to nawet nie ma czym się wys*ac

      • 6 0

    • Nie ma ludzi do konsumpcji

      • 7 1

  • Polska kuchnia (6)

    Nie ma nic prostszego więc zachęcam pobawić się w domu.
    Podstawa to degustacja od razu, kartofle po odlaniu żeby nie zsiniały, podobnie kotlet - usmażony przed jedzeniem, ogórek kiszony z piwnicy. I szafa gra

    • 20 2

    • (3)

      Kończę pracę o 17, przy pomyślnych wiatrach będę w domu 18:00-18:15. Nie mam ochoty jeść kotleta i kartofli z wody o 19 z czymśtam. Wychodząc z pracy skorzystam z oferty dla uczciwie pracujących i zarabiających od Brata Łata i zjem coś ciekawszego.

      • 3 13

      • (2)

        Przegapiasz życie.

        • 7 1

        • Nie ma to jak życie: smażony kotlet z kartoflami z wody, a między czasie zaleganie na forach internetowych dla gołodupców.

          • 4 4

        • Ty za to żyjesz jego pełnią smażąc w smrodzie jakieś schabowe
          Chyba że to pomiędzy skokami z klifow i nurkowaniem jaskiniowym.

          • 6 3

    • Ok
      Ale nie każdy to lubi i/lub ma czas
      Poza tym są ludzie, którzy zamiast godzinę czy dwie stać przy garach to w tym czasie zarobią na gotowy obiad i jeszcze im sporo zostanie...
      Więc wszystko to

      Ok
      Ale nie każdy to lubi i/lub ma czas
      Poza tym są ludzie, którzy zamiast godzinę czy dwie stać przy garach to w tym czasie zarobią na gotowy obiad i jeszcze im sporo zostanie...
      Więc wszystko to sprawa indywidualna.
      Zresztą w obecnych realiach normalnych, pracujących rodzin nawet jak ugotujesz gar zupy to na drugi dzień już nikt nie chce tego samego jeść.
      Czasy się zmieniły.
      I nie pisz, że ty robisz porzadny obiad w 15 minut...

      • 2 7

    • Kuchnia polska nie ma nic prostszego?

      To żarty? Czy ignorancja?

      • 2 2

  • Chciałabym zamówić ziemniaki gotowane oraz herbatę z cytryną (7)

    Proszę o wyceny pod moim postem

    • 27 1

    • Ja proponuję dekonstrukcję dania. Surowy ziemniak, sól w sreberku, garnek wody, torebka herbaty 'Saga', cytryna. Wszystko za 99zł. Dowóz gratis.

      • 14 0

    • Ziemniaki gotowane w soli himalajskiej (1)

      Cytryna bio z ekologicznych upraw woda z ujęcia głębinowego. Cena 55 PLN. Zapraszam.

      • 35 0

      • EEE tam, w himalajskiej. Można w fleur de sel i cena jeszcze bardziej podskoczy ;)

        j.w.

        • 8 0

    • Ale w Trójmieście, czy w Zakopanym? (1)

      • 12 0

      • Trójmiasto, a dokładniej Gdańsk, a jeszcze dokładniej to ul. Wielkopolska

        • 6 2

    • Każda z tych potraw na zdjęciu z różnych restauracji ma inne tło (blat drewiany, szare cos, grafitowa taca)

      Dziwne i podejrzane to.

      • 19 0

    • Przywiozę za 25 zł

      • 16 0

  • Ankieta

    Co to za ankieta jak prawie wszystko można by było zaznaczyc, kuchnia Polska jest przebogata w różne potrawy

    • 4 0

  • Zrób to sam (3)

    Może tym razem Pani redaktorka ugotowała by coś samemu. Dobrze smakuje, wiemy co tam jest. Smak jest o wiele lepszy niż z tych plastikowych pudełeczek. Masakryczna ilość plastiku poraz kolejny. Przy okazji robiąc domowy obiad zawsze możemy się czegoś nauczyć. Polecam pizzę z patelni. Zawsze jest jakaś satysfakcja. :-)

    • 19 3

    • (1)

      Satysfakcja z pizzy z patelni? Od takich satysfakcji można się powiesić.

      • 2 4

      • Hehe
        Brakuje jeszcze satysfakcji z parówek zapiekanymi z serem w mikrofalówce
        Takie społeczeństwo..

        • 1 3

    • Ale to nie jest Kuchnia Andrzeja Polana

      • 1 0

  • Pani Lakomczuszek zaczyna miec problemy (1)

    z pamiecia. A to nie pamieta ze smakowite danie takie jak kolduny moze byc smakowite (sic!), a to gapcio zapomnial kiedy dobry zurek jadl. Odkrywa smak buraka w barszczu a w pomidorowej smak pomidora. Niezle, coraz niezlej!

    • 22 0

    • a do tego wspomina traumatyczne dziecinstwo

      skoro jakas cienka rosolina podana w plastikowej misce jest nieporownywalnie lepsza od "niedzielnego rosolu" Mamy. Zal mi jej.

      • 12 1

  • (3)

    a coś z gdyni?

    • 12 2

    • Bo to dzbany nie chodzą do restauracji w Gdyni ! Najlepsze od lat jedzenie restauracja Moon na śląskiej ! Spróbujesz i już będziesz ich smakoszem .

      • 1 3

    • w Gdyni to możesz kupić

      bilet do Gdańska.

      • 9 7

    • śledzie chyba już macie

      • 9 6

  • Brakuje Bulaja w Sopocie (2)

    Robią fajne zestawy na 5 dni za 60 zł

    • 8 13

    • Bulaj już to nie ten bulaj , jedzenie się bardzo popsuło , przestaliśmy tam zamawiać !

      • 7 0

    • nowe dania by mogli dodać za te 60 zł a nie tylko dwie opcje na 5 dni.

      • 8 0

alert Portal trojmiasto.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.