Opinie (153) ponad 10 zablokowanych

  • (4)

    Jakie było kryterium wyboru tylko tych dwóch lokali z całego Trójmiasta ?

    • 41 0

    • Takie jak zawsze $$$$$$$$$$

      • 20 0

    • (2)

      Kryteria? artykuł sponsorowany reklamowy tych 2 lokali. Proste? Proste

      • 25 0

      • (1)

        w takim razie wartość tego testu jest żadna

        • 14 1

        • Brawo, masz to.

          • 9 0

  • Waga Smaków na Morenie, Przymorzu (2)

    Kanapki z artykułu nie powinny się nazywać burgerami. Waga Smaków teraz burger w promce za 15 zł z frytkami minimum 2x większy...

    Śmiech na sali z tymi naszymi pseudo kanjpkami..

    • 25 0

    • Zalosne.

      • 0 1

    • Jadłem burgera z wagi smaków na Morenie. Wielki i tani fakt, ale jakościowo? Smakowo? Co prawda nie jakaś tragedia i od biedy da sie zjeść ale osobiście nie ponowię. Wolę skoczyć do maka, serio.

      • 0 0

  • Komentarzy pod artykułami z jedzeniem po prostu nie da się czytać (13)

    Jeszcze nie widziałem jednego artykułu pod którym smutni sfrustrowani życiem Polacy nie narzekali na ceny dań. Ludzie ja wiem, że możecie nie mieć pojęcia o biznesie bo większość z was pracuje ma etacie, ale chociaz

    Jeszcze nie widziałem jednego artykułu pod którym smutni sfrustrowani życiem Polacy nie narzekali na ceny dań. Ludzie ja wiem, że możecie nie mieć pojęcia o biznesie bo większość z was pracuje ma etacie, ale chociaz spróbujcie zrozumiec. Lokal, czynsz, pracownicy, media ZUS podatek dochodowy podatek VAT, aha no i jeszcze dobrze by było coś zarobic. Przestańcie w końcu hejtowac tematu o którym nie macie pojęcia. Za każdym razem to samo ło matko jak drugi jakie małe porcje . Siedzicie w tej chacie i jedzcie do końca zycia rosół i schabowego z mizeria

    • 33 38

    • Misiu coś Ci się pomylilo (11)

      Wszystko się zgadza że mają opłaty itp. ale co do tego ma konsument co? Chce zjeść jak najtaniej i smacznie. To że ludzie mówią że 30 zł to przesada bo tak jest. Jeśli lokal i opłaty są drogie w utrzymaniu to po co go

      Wszystko się zgadza że mają opłaty itp. ale co do tego ma konsument co? Chce zjeść jak najtaniej i smacznie. To że ludzie mówią że 30 zł to przesada bo tak jest. Jeśli lokal i opłaty są drogie w utrzymaniu to po co go otwieral? Według twojej logiki burger może kosztować i 100 zł tylko kto go kupi. Jakoś są lokale gdzie kosztuje 15 i 20 zł i na tym zarabiają. Więc nie płacz

      • 17 10

      • (7)

        Misiu lokale co sprzedają za 20-25zł to są budy typu surf burger nie restauracje. W restauracjach nie ma szans serwować dań w takich cenach.

        • 3 10

        • (5)

          A widziałeś człowieku restaurację w której podają burgery? Ja się pytam,gdzie?

          • 14 6

          • hahaha. Widze, że dla ciebie całe życie to kebsiki z budek. (3)

            Tak na szybko - każdy tex mex np 7th street food czy tex-mex sopot, Piromansteak house, Billy's, Whskey in the Jar. Wymieniłem ci knajpy w których burger nie jest dodatkiem do menu bo jest modny a restauracje które się w burgerach specjalizują. Pozdro kiedyś jeszcze zjesz w restauracji

            • 7 10

            • (1)

              Ktoś Tobie kiedyś nieźle nakłamał, i tego się trzymasz.Tak się składa że jadam w różnych restauracjach,a te knajpy które wymieniłeś niestety na takie miano nie zasługują.

              • 5 5

              • rozumiem to wracaj na surfika

                • 3 2

            • Cebula niestety nigdzie nie bywa a ma najwięcej do powiedzenia. Każda restauracja hotelowa w room service zawsze ma burgera w menu - piszę o hotelach 5 gwiazdkowych. Cena ok 40 zł-50zł. Nikt nie narzeka na cenę. Wy nie

              Cebula niestety nigdzie nie bywa a ma najwięcej do powiedzenia. Każda restauracja hotelowa w room service zawsze ma burgera w menu - piszę o hotelach 5 gwiazdkowych. Cena ok 40 zł-50zł. Nikt nie narzeka na cenę. Wy nie jesteście targetem burgerów za 30 zł i atakujecie na knajpy zamiast zastanowić się czemu Ci w życiu nie wychodzi, co mogę robić lepiej. Na prawdę nie poddawajcie się jeżeli nie osiągniecie nawet pułapu żeby było Ciebie stać na burgera za 30 zł. dramat

              • 7 3

          • Wyjdź z nory w końcu, to zobaczysz.

            • 4 0

        • Classic przy Rybińskiego. Jest od dluzszeg czasu, jak jeszcze do Oliwy nie napływało tyłe słoików i nie było mody na fejsbuki czy pseudorestauracyjne przybytki w postaci obskurnych bud na kółkach czy lokali gdzie serwują

          Classic przy Rybińskiego. Jest od dluzszeg czasu, jak jeszcze do Oliwy nie napływało tyłe słoików i nie było mody na fejsbuki czy pseudorestauracyjne przybytki w postaci obskurnych bud na kółkach czy lokali gdzie serwują dania z kleksem czy raczej kleksy z dodatkami. I tam cena burgerów w okolicy 25-30 zl i zjesz w cywilizowanych warunkach a nie na ławce na przystanku. A propos- czemu pani autorka, skoro obok mieszka, nie poszła też tam?

          • 2 0

      • Kolego w jakiej restauracji zjem za 15zl? Albo nawet za 18? Tylko żeby z wołowina było i sosy nie Fanex jak ze stacji benzynowej (2)

        Billys burgery 30-40zl, 7 street 30-40zl. Po 20+ masz w budach Przerobionych na gastronomię gdzie cholota je jak surf burger buffalo burger itd z wołowina najniższej klasy

        • 4 4

        • Burgerow nie robi sie z poledwicy, bo sa suche i niesmaczne. (1)

          A to wlasciwe mieso wolowe na burgery kosztuje w detalu ok. 30 za kilo. I jest to mieso pierwszej klasy. Kotlet to gora 200g, a wiec ok. 6 zl i bedzie to kotlet pierwsej klasy. Przy takich cenach mozna zrobic bardoz

          A to wlasciwe mieso wolowe na burgery kosztuje w detalu ok. 30 za kilo. I jest to mieso pierwszej klasy. Kotlet to gora 200g, a wiec ok. 6 zl i bedzie to kotlet pierwsej klasy. Przy takich cenach mozna zrobic bardoz dobrego burgera i sprzedac go za 20 zl z zyskiem, o ile sie nie placi za lokal jak za zboze. Dlatego burger z budy moze byc rownie smaczny i w niczym nie gorsyz jakosciowo. Nie chodzi mi o surf, bo od lat nie jadlem.

          • 1 0

          • Pod dwoma warunkami

            Masz zatrudnione 2 osoby na zmianie i robisz minimum 150 burgerow na dzień , wtedy ok .

            • 0 0

    • Tak to juz jest jak ceny europejskie, a zarobki z Etiopii

      • 1 1

  • Kazdy burger mięsny i bezmięsny powinien być w chrupiącej bułce.

    Burger nawet dobrej jakości traci na wartości jak jest w sflaczałym pieczywie.
    Nie da się w dowozie. Takie prawa fizyki.....

    • 27 0

  • Wspierajmy

    Gastronomie.

    • 1 20

  • Naj

    Najlepsza jest burgermania przymorze kocham was i pozdrawiam.Bąbel z Niedźwiednik a(*_*)

    • 6 5

  • najgorszy syf to surfburger (4)

    najlepszy moim zdaniem rednek ale tez niedaleko karmnik chłopaki się starają .

    Nie dajcie się oszukać w burgerze najwazniejsze najdroższe jest mięso !
    Nie może być z makro
    nie może być tanie z chrząstkami jak w surfie fuuuj
    nie może być mrożone

    najlepiej na miejscu mielone na burgera.

    • 34 4

    • Ale co chcesz od Makro

      Pełen asortyment surowców, w tym wołowina jaka chcesz - różnych dostawców, dojrzewająca, przeróżne kawałki tuszy i cięcia. Na burgery nie trzeba sezonowanej, ale musi być tłusta - rozbratel, kark. Do domu można kupić w markecie takie kawałki ok. 1.5 kg z Sokołowa z serii Uczta Qlinarna.

      • 2 0

    • surf to jest dno i tyle tylko marketing

      • 10 1

    • Dlatego wspólnicy się rozstali. Jeden poszedł robić dalej jedzenia a drugi już tylko hajs tluscioszek.

      • 5 0

    • a to w Redneku mają burgery? bo ja tylko tam szarpane kanapki jadłem...

      • 0 0

  • Tylko domowy

    Koszt z 5 zł max. Kupujesz produktów za 30zl i masz 6 takich burgerów
    A smak wielokrotnie lepszy

    • 14 10

  • Policzmy ile powinien kosztować burger najwyższej klasy (11)

    1. mięso wołowina niech będzie 8zł
    2.Bułka 1.20zł
    3. dodatki sosby 3 zł

    12.20zł mamy burgera marzeń :)

    a teraz jak robią burgerownie tupu surf mak ( oszukana jakość )
    1.

    1. mięso wołowina niech będzie 8zł
    2.Bułka 1.20zł
    3. dodatki sosby 3 zł

    12.20zł mamy burgera marzeń :)

    a teraz jak robią burgerownie tupu surf mak ( oszukana jakość )
    1. Wołowina 3.5 zł słabej jakości - ale jest marketing na fb
    2. Buła 1.20zł duża bo tania żeby nie było !
    3. Dodatki 2 zł szczególnie sosy które mają zakryć słabą jakość mięsa
    =Niecałe 7 zł -- a krzyczą sobie 19zł !!!!

    • 11 24

    • (6)

      Aha. Robiony na łące przez wolontariuszy, smażony na słońcu.
      Spadaj pacanie do lekcji.

      • 19 2

      • ile kosztuuje podrzanie burgera bułki mięsa 20gr ? - 40 gr ? (5)

        Ile kosztuje zrobienie burgera licząc ilości licząc pracownika ? 50 gr ?

        Dodaj do 6.70zł 80 gr - I tak to jest nadal 7.50zł.

        A są jeszcze napoje frytki na których prowizja wynosi 300%

        • 0 11

        • (1)

          A VAT? A koszt wynajmu lokalu? A koszt opakowania? A koszt wyposażenia, które się zużywa?

          • 12 0

          • Nie ma w Polsce VAT. Jest podatek od towarów i usług. Nie pisałbym tego, ale jak już wysyłasz innych do szkół.

            • 0 8

        • xD

          ty biznesu nigdy nie zakładaj...

          • 13 0

        • Otworz burgerownie bedziesz milionerem

          Jesli w budzie pracuja 2 osoby i sprzedają burgera co 10 minut , bez zastojow, to sam koszt obsługi wynosi 7zl na burgera ....

          • 1 0

        • Taaa, policz koszty utrzymania pracowników, opakowania, prąd, prowizja dlanuber czy pyszne etc.

          Słabo chyba u Ciebie z tą matematyką

          • 1 0

    • Nie rozumiem tej dyskusji o cenie

      Chcesz to idziesz i zamawiasz, nie to nie. A wiele rzeczy powinno być tańszych a nie jest i ostatecznie to rynek weryfikuje czy coś w danej cenie jest niesprzedawalne. Czasem trzeba spróbować czegoś innego nawet jeśli kosztuje 50 zł aby czuć, że się żyje.

      • 4 1

    • Ty chory przygłupie a zarobic to już nie maja ? (1)

      Studencie medycyny zusy lokal pracownicy podatki 20zl to jak za darmo masz

      • 5 1

      • Według plebsu tutaj restaurator jak Ciebie dobrze nakarmi to powinien 8-10k zarabiać miesięcznie. Ja p... kosmos.

        • 0 0

    • Produkty 25% ceny

      Aby opłacało się prowadził knajpę to produkty nie powinny przekroczyć 25% ceny dania. Kolejne 50% ceny to wszystkie opłaty. Dla właściciela przy dobrych wiatrach powinno zostać 25%. Wydaje mi się, że to i tak za mało za prowadzenie tak trudnego biznesu.

      • 0 0

  • Kobo Burger (4)

    reszta się chowa, tyle.

    • 10 2

    • O! I te ich frytki na wołowym tłuszczu, wrrrr :)

      • 4 0

    • To pisałem Ja -właściciel (2)

      • 0 1

      • (1)

        Ja pisałem o frytkach. Jestem klientem Kobo i sobie chwaliłem - poza smrodkiem w lokalu i murzyńską muzą - ale jedzenie bardzo OK i potrafią na ogół odpowiednio wysmażyć burgera (tzn. na życzenie medium rare jest należycie różowy).

        • 2 1

        • Kobo Burger zarąbisty? Jeszcze jak, jedna z lepszych burgerowni "średniego szczebla" w Trójmieście, a przy tym dość mało rozpromowana. Sensowne ceny i dobra pasza. Minusy to lokalizacja i faktycznie problem z wentylacją w samym lokalu, ale zawsze można brać na dowóz.

          • 2 0

alert Portal trojmiasto.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.