2020-10-31 14:06
Jakie było kryterium wyboru tylko tych dwóch lokali z całego Trójmiasta ?
2020-10-31 14:38
Takie jak zawsze $$$$$$$$$$
2020-10-31 14:40
Kryteria? artykuł sponsorowany reklamowy tych 2 lokali. Proste? Proste
2020-10-31 17:21
w takim razie wartość tego testu jest żadna
2020-10-31 19:40
2020-10-31 14:16
Kanapki z artykułu nie powinny się nazywać burgerami. Waga Smaków teraz burger w promce za 15 zł z frytkami minimum 2x większy...
Śmiech na sali z tymi naszymi pseudo kanjpkami..
2020-10-31 19:42
2020-11-02 06:38
Jadłem burgera z wagi smaków na Morenie. Wielki i tani fakt, ale jakościowo? Smakowo? Co prawda nie jakaś tragedia i od biedy da sie zjeść ale osobiście nie ponowię. Wolę skoczyć do maka, serio.
2020-10-31 14:26
Jeszcze nie widziałem jednego artykułu pod którym smutni sfrustrowani życiem Polacy nie narzekali na ceny dań. Ludzie ja wiem, że możecie nie mieć pojęcia o biznesie bo większość z was pracuje ma etacie, ale chociaz
Jeszcze nie widziałem jednego artykułu pod którym smutni sfrustrowani życiem Polacy nie narzekali na ceny dań. Ludzie ja wiem, że możecie nie mieć pojęcia o biznesie bo większość z was pracuje ma etacie, ale chociaz spróbujcie zrozumiec. Lokal, czynsz, pracownicy, media ZUS podatek dochodowy podatek VAT, aha no i jeszcze dobrze by było coś zarobic. Przestańcie w końcu hejtowac tematu o którym nie macie pojęcia. Za każdym razem to samo ło matko jak drugi jakie małe porcje . Siedzicie w tej chacie i jedzcie do końca zycia rosół i schabowego z mizeria
2020-10-31 14:37
Wszystko się zgadza że mają opłaty itp. ale co do tego ma konsument co? Chce zjeść jak najtaniej i smacznie. To że ludzie mówią że 30 zł to przesada bo tak jest. Jeśli lokal i opłaty są drogie w utrzymaniu to po co go
Wszystko się zgadza że mają opłaty itp. ale co do tego ma konsument co? Chce zjeść jak najtaniej i smacznie. To że ludzie mówią że 30 zł to przesada bo tak jest. Jeśli lokal i opłaty są drogie w utrzymaniu to po co go otwieral? Według twojej logiki burger może kosztować i 100 zł tylko kto go kupi. Jakoś są lokale gdzie kosztuje 15 i 20 zł i na tym zarabiają. Więc nie płacz
2020-10-31 14:46
Misiu lokale co sprzedają za 20-25zł to są budy typu surf burger nie restauracje. W restauracjach nie ma szans serwować dań w takich cenach.
2020-10-31 14:52
A widziałeś człowieku restaurację w której podają burgery? Ja się pytam,gdzie?
2020-10-31 14:57
Tak na szybko - każdy tex mex np 7th street food czy tex-mex sopot, Piromansteak house, Billy's, Whskey in the Jar. Wymieniłem ci knajpy w których burger nie jest dodatkiem do menu bo jest modny a restauracje które się w burgerach specjalizują. Pozdro kiedyś jeszcze zjesz w restauracji
2020-10-31 15:11
Ktoś Tobie kiedyś nieźle nakłamał, i tego się trzymasz.Tak się składa że jadam w różnych restauracjach,a te knajpy które wymieniłeś niestety na takie miano nie zasługują.
2020-10-31 15:13
2020-11-01 06:56
Cebula niestety nigdzie nie bywa a ma najwięcej do powiedzenia. Każda restauracja hotelowa w room service zawsze ma burgera w menu - piszę o hotelach 5 gwiazdkowych. Cena ok 40 zł-50zł. Nikt nie narzeka na cenę. Wy nie
Cebula niestety nigdzie nie bywa a ma najwięcej do powiedzenia. Każda restauracja hotelowa w room service zawsze ma burgera w menu - piszę o hotelach 5 gwiazdkowych. Cena ok 40 zł-50zł. Nikt nie narzeka na cenę. Wy nie jesteście targetem burgerów za 30 zł i atakujecie na knajpy zamiast zastanowić się czemu Ci w życiu nie wychodzi, co mogę robić lepiej. Na prawdę nie poddawajcie się jeżeli nie osiągniecie nawet pułapu żeby było Ciebie stać na burgera za 30 zł. dramat
2020-10-31 18:23
2020-10-31 20:27
Classic przy Rybińskiego. Jest od dluzszeg czasu, jak jeszcze do Oliwy nie napływało tyłe słoików i nie było mody na fejsbuki czy pseudorestauracyjne przybytki w postaci obskurnych bud na kółkach czy lokali gdzie serwują
Classic przy Rybińskiego. Jest od dluzszeg czasu, jak jeszcze do Oliwy nie napływało tyłe słoików i nie było mody na fejsbuki czy pseudorestauracyjne przybytki w postaci obskurnych bud na kółkach czy lokali gdzie serwują dania z kleksem czy raczej kleksy z dodatkami. I tam cena burgerów w okolicy 25-30 zl i zjesz w cywilizowanych warunkach a nie na ławce na przystanku. A propos- czemu pani autorka, skoro obok mieszka, nie poszła też tam?
2020-10-31 14:54
Billys burgery 30-40zl, 7 street 30-40zl. Po 20+ masz w budach Przerobionych na gastronomię gdzie cholota je jak surf burger buffalo burger itd z wołowina najniższej klasy
2020-10-31 19:13
A to wlasciwe mieso wolowe na burgery kosztuje w detalu ok. 30 za kilo. I jest to mieso pierwszej klasy. Kotlet to gora 200g, a wiec ok. 6 zl i bedzie to kotlet pierwsej klasy. Przy takich cenach mozna zrobic bardoz
A to wlasciwe mieso wolowe na burgery kosztuje w detalu ok. 30 za kilo. I jest to mieso pierwszej klasy. Kotlet to gora 200g, a wiec ok. 6 zl i bedzie to kotlet pierwsej klasy. Przy takich cenach mozna zrobic bardoz dobrego burgera i sprzedac go za 20 zl z zyskiem, o ile sie nie placi za lokal jak za zboze. Dlatego burger z budy moze byc rownie smaczny i w niczym nie gorsyz jakosciowo. Nie chodzi mi o surf, bo od lat nie jadlem.
2020-10-31 23:41
Masz zatrudnione 2 osoby na zmianie i robisz minimum 150 burgerow na dzień , wtedy ok .
2020-10-31 17:50
Tak to juz jest jak ceny europejskie, a zarobki z Etiopii
2020-10-31 14:30
Burger nawet dobrej jakości traci na wartości jak jest w sflaczałym pieczywie.
Nie da się w dowozie. Takie prawa fizyki.....
2020-10-31 14:37
Gastronomie.
2020-10-31 14:40
Najlepsza jest burgermania przymorze kocham was i pozdrawiam.Bąbel z Niedźwiednik a(*_*)
2020-10-31 15:18
najlepszy moim zdaniem rednek ale tez niedaleko karmnik chłopaki się starają .
Nie dajcie się oszukać w burgerze najwazniejsze najdroższe jest mięso !
Nie może być z makro
nie może być tanie z chrząstkami jak w surfie fuuuj
nie może być mrożone
najlepiej na miejscu mielone na burgera.
2020-10-31 15:50
Pełen asortyment surowców, w tym wołowina jaka chcesz - różnych dostawców, dojrzewająca, przeróżne kawałki tuszy i cięcia. Na burgery nie trzeba sezonowanej, ale musi być tłusta - rozbratel, kark. Do domu można kupić w markecie takie kawałki ok. 1.5 kg z Sokołowa z serii Uczta Qlinarna.
2020-10-31 16:06
2020-10-31 22:30
Dlatego wspólnicy się rozstali. Jeden poszedł robić dalej jedzenia a drugi już tylko hajs tluscioszek.
2020-10-31 22:37
a to w Redneku mają burgery? bo ja tylko tam szarpane kanapki jadłem...
2020-10-31 15:24
Koszt z 5 zł max. Kupujesz produktów za 30zl i masz 6 takich burgerów
A smak wielokrotnie lepszy
2020-10-31 15:30
1. mięso wołowina niech będzie 8zł
2.Bułka 1.20zł
3. dodatki sosby 3 zł
12.20zł mamy burgera marzeń :)
a teraz jak robią burgerownie tupu surf mak ( oszukana jakość )
1.
1. mięso wołowina niech będzie 8zł
2.Bułka 1.20zł
3. dodatki sosby 3 zł
12.20zł mamy burgera marzeń :)
a teraz jak robią burgerownie tupu surf mak ( oszukana jakość )
1. Wołowina 3.5 zł słabej jakości - ale jest marketing na fb
2. Buła 1.20zł duża bo tania żeby nie było !
3. Dodatki 2 zł szczególnie sosy które mają zakryć słabą jakość mięsa
=Niecałe 7 zł -- a krzyczą sobie 19zł !!!!
2020-10-31 15:45
Aha. Robiony na łące przez wolontariuszy, smażony na słońcu.
Spadaj pacanie do lekcji.
2020-10-31 15:52
Ile kosztuje zrobienie burgera licząc ilości licząc pracownika ? 50 gr ?
Dodaj do 6.70zł 80 gr - I tak to jest nadal 7.50zł.
A są jeszcze napoje frytki na których prowizja wynosi 300%
2020-10-31 16:03
A VAT? A koszt wynajmu lokalu? A koszt opakowania? A koszt wyposażenia, które się zużywa?
2020-10-31 22:31
Nie ma w Polsce VAT. Jest podatek od towarów i usług. Nie pisałbym tego, ale jak już wysyłasz innych do szkół.
2020-10-31 16:35
ty biznesu nigdy nie zakładaj...
2020-10-31 23:45
Jesli w budzie pracuja 2 osoby i sprzedają burgera co 10 minut , bez zastojow, to sam koszt obsługi wynosi 7zl na burgera ....
2020-11-05 19:08
Słabo chyba u Ciebie z tą matematyką
2020-10-31 16:47
Chcesz to idziesz i zamawiasz, nie to nie. A wiele rzeczy powinno być tańszych a nie jest i ostatecznie to rynek weryfikuje czy coś w danej cenie jest niesprzedawalne. Czasem trzeba spróbować czegoś innego nawet jeśli kosztuje 50 zł aby czuć, że się żyje.
2020-10-31 18:26
Studencie medycyny zusy lokal pracownicy podatki 20zl to jak za darmo masz
2020-11-01 06:59
Według plebsu tutaj restaurator jak Ciebie dobrze nakarmi to powinien 8-10k zarabiać miesięcznie. Ja p... kosmos.
2020-11-06 09:24
Aby opłacało się prowadził knajpę to produkty nie powinny przekroczyć 25% ceny dania. Kolejne 50% ceny to wszystkie opłaty. Dla właściciela przy dobrych wiatrach powinno zostać 25%. Wydaje mi się, że to i tak za mało za prowadzenie tak trudnego biznesu.
2020-10-31 15:42
reszta się chowa, tyle.
2020-10-31 15:44
O! I te ich frytki na wołowym tłuszczu, wrrrr :)
2020-10-31 15:49
2020-10-31 15:52
Ja pisałem o frytkach. Jestem klientem Kobo i sobie chwaliłem - poza smrodkiem w lokalu i murzyńską muzą - ale jedzenie bardzo OK i potrafią na ogół odpowiednio wysmażyć burgera (tzn. na życzenie medium rare jest należycie różowy).
2020-10-31 17:00
Kobo Burger zarąbisty? Jeszcze jak, jedna z lepszych burgerowni "średniego szczebla" w Trójmieście, a przy tym dość mało rozpromowana. Sensowne ceny i dobra pasza. Minusy to lokalizacja i faktycznie problem z wentylacją w samym lokalu, ale zawsze można brać na dowóz.
Portal trojmiasto.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.