2021-05-21 16:16
Traktowanie go tłustym majonezem (pewnie ze słoika?) przed położeniem pomidora jest bez sensu. Czosnek można przemycić w inny sposób, niekoniecznie w tym wypadku w majonezie...
No i po co łączyć baraninę z
Traktowanie go tłustym majonezem (pewnie ze słoika?) przed położeniem pomidora jest bez sensu. Czosnek można przemycić w inny sposób, niekoniecznie w tym wypadku w majonezie...
No i po co łączyć baraninę z wołowiną? Takie pierożki z ortodoksyjnie baranim nadzieniem są najlepsze. Jeśli ktoś lubi baraninę będzie wniebowzięty, a jak nie lubi to w mikście z wołowiną też mu nie podejdzie.
No i walenie do każdej potrawy tej bazylii...
2021-05-22 20:15
Też łączy się baraninę z wołowiną i to powinna być polędwica wołowa.
2021-05-22 22:00
pochodzący z torebki tłuszczowej nerki wołowej, która zagwarantuje soczystość przy przegryzaniu kołduna. Nie wiem skąd u ludzi tyle nienawiści i hejtu
2021-05-21 17:44
ale chyba samozwańczy szef kuchni chowany na internetowych mądrościach. Bakłażan w mące i to grubo tam napanierowane jak widać, co ci tam ma pić ten tłuszcz z majonezu? Gdyby to miała być lekka, śródziemnomorska kuchnia,
ale chyba samozwańczy szef kuchni chowany na internetowych mądrościach. Bakłażan w mące i to grubo tam napanierowane jak widać, co ci tam ma pić ten tłuszcz z majonezu? Gdyby to miała być lekka, śródziemnomorska kuchnia, to zgrillowaliby go bez mąki i skropili oliwą z czosnkiem ale to jest kuchnia tatarska, jak rany boskie...
Wołowina z baraniną...o food cost w internetach nie pisali?
Sami tu znawcy kuchni z całego świata, jak i autorka zresztą też...
2021-05-21 19:03
gość ma racje - bakłażan pije tłuszcz podczas smażenia, tłuszcz z patelni, jest nasycony tłuszczem po takim smażeniu a potem dowala mu się majonez (!). I nie opowiadaj o food cost bo baranina nie jest droższa od wołowiny i nie trzeba tu przeprowadzać takich kombinacji, a w kuchni liczy się przede wszystkim prawdziwość dań
2021-05-22 06:46
2021-05-22 12:55
W KFC czy MC masz taniej za zestaw burgera z niby napojem i frytkami za 25-30zł. Po tym torsje w brzuchu. Myślę że tu dołożysz parę zł więcej i masz coś dobrego i zdrowego
2021-05-22 08:49
2021-05-21 18:19
Byłem pierwszy i ostatni raz.Po wizycie strulem się i 3 dni wycięte z życia
2021-05-22 07:07
Może dostałeś coś z czasów sprzed wirusa . Ja jeszcze chwilowo odpuszczam wszelkie restauracje czekam aż się wyprzedadzą z towaru zgromadzonego rok temu. Potem idę odwiedzać znane mi miejsca i odkrywać nowe
2021-05-21 21:41
Czy nas znad Zachodniego Brzegu Jordanu ugoscic?
2021-05-21 22:32
To raczej halal
2021-05-21 21:40
2021-05-21 16:09
zapraszam do baru pietaszek,prowadzi go kanibal z wysp hula gula menu nie musze reklamowac
2021-05-21 17:54
ja zapraszam do kosciola w niedziele, tlumy wiernych uprawiaja kanibalizm i wampiryzm
2021-05-21 21:38
Nie chodzisz to co tam wiesz
2021-05-21 16:18
2021-05-21 17:51
a nie na!
2021-05-21 20:31
Nie masz racji. Forma "jedzenie na mieście" jest jak najbardziej poprawna. I nie ma to nic wspólnego z mówieniem "na Oliwie" czy "na Wrzeszczu".
2021-05-21 20:21
Jak ktoś jest nietutejszy to nawet lody na Oliwie lody sprzedaje.
O tobie mówię ludziarnio Paulo!
2021-05-21 15:48
Pyszne, piękne podane potrawy ale jednocześnie strasznie ciężkie dla żołądka potrawy. Co nie zmienia faktu że świetna kuchnia.
2021-05-21 16:16
zrobić lekkostrawne jedzenie w domu, zamiast chodzić na miasto.
2021-05-21 16:03
To coś kupię, fajne miejsce i polecam
Portal trojmiasto.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.