2019-11-13 14:11
Jako kraftowe sprzedawano czeskie i słowackie koncerniaki typu staropramen, budweiser, koziel.
Oczywiście brodaci rurkowcy z dziarami zachwyceni i nieświadomi :)
2019-11-13 14:31
W którym?
2019-11-13 14:46
jw
2019-11-13 15:58
I wszyscy klaskali.
2019-11-13 16:19
Albert Einstein.
2019-11-13 16:17
No stary, co jak co ale że ktoś by się dał nabrać na wodnistego lagera jako dobry craft to nie uwierzę. :)
2019-11-15 07:43
Rozumiem, że można preferować piwa koncernowe nad "rzemieślnicze" ale błagam, bez takich kretyńskich argumentów wypasanych z palca.
Powiedzieć że w próbie ślepej nie odróżnić eurolagera od nawet najgorszego lagera
Rozumiem, że można preferować piwa koncernowe nad "rzemieślnicze" ale błagam, bez takich kretyńskich argumentów wypasanych z palca.
Powiedzieć że w próbie ślepej nie odróżnić eurolagera od nawet najgorszego lagera to stek bzdur. To jak.powiedsiec że z zamkniętymi oczami nie odróżnisz jazdy Dacią od Jaguara. Niby oba to samochody i oba cię dowiozą ale różnica jest. Czy jedno czyni lepszym od drugiego? Nie koniecznie-kwestia preferencji.
A te rurki, dziary i tatuaże nie wiem.skad wziąłeś...
2019-11-13 14:44
Powiem być może jedną niepopularna ale prawdziwa rzecz. Dla wielu niewygodna . ALkohol szkodzi zdrowiu. Każdy . Przemysłowy i kraftowy.
2019-11-13 15:55
"Alkohol pity z umiarem, nie szkodzi nawet w dużych ilościach" :)
2019-11-14 08:34
2019-11-14 15:23
No i ?
2019-11-13 14:47
2019-11-13 21:20
jw
2019-11-13 15:25
To nie jest browarem. Jest tylko zleceniodawcą i dystrybutorem. Kierując się tą logiką to ja też mogę sobie założyć jednoosobową działalność i zamówić w jabłoniowie partię butelek. Będe wtedy browarem? Wolne żarty.
2019-11-13 15:36
lepiej udawaj hutę szkła i rozprowadzaj rzemieślnicze butelki
2019-11-13 21:50
Prężcież oni sami to warzą, tylko sprzęt najmują do działania.
2019-11-13 21:52
Tak samo możesz być świetnym browarem nie mając własnych urządzeń !
2019-11-13 15:26
2019-11-13 17:08
Chcieli podskoczyć z radości, ale im za mocno ściska. Do tego jeszcze ajfon może wypaść z kraciastej koszuli
2019-11-13 18:34
...upadek przyciemnianych, noszonych bez sensu w knajpie Ray Bany'ów na bar - w rozlane piwo, muchy i kiepy...
2019-11-15 07:44
Tam gdzie chodzisz mają straszny syf.
2019-11-13 15:35
Marka nie posiada własnej produkcji - piwo jest warzone i rozlewane kontraktowo w innych browarach, m.in. w pomorskim Bytowie.
to jaki to browar?
przyklejanie etykietki to nie warzenie piwa
cwaniaczki ale brodacze w przykrótkich spodenkach to kupią
2019-11-18 12:20
Piwo to receptura. Możesz zrobić je w domu lub na większą skalę w browarze. Rockmill ma własne receptury. Nie kupuje gotowców i nie nakleja na nie swoich naklejek.
2019-11-13 16:03
Te pseudo kraftowe są wstrętnie pstrokate i zamiast przyciągać odbiorców odrzucają ...
2019-11-14 18:13
Choćby nieestetyczną etykietą...
2019-11-13 16:18
Sama informacja o tym, że piwo jest rzemieślinicze (słowo "craftowe" zostawmy zagraniczniakom), nie czyni go lepszym, choć jest szansa, że rzeczywiście jest lepsze niż przemysłowe. Na etykiecie powinny być zamieszczone
Sama informacja o tym, że piwo jest rzemieślinicze (słowo "craftowe" zostawmy zagraniczniakom), nie czyni go lepszym, choć jest szansa, że rzeczywiście jest lepsze niż przemysłowe. Na etykiecie powinny być zamieszczone informacje o rodzaju, pochodzeniu i proporcjach składników oraz o długości poszczególnych faz produkcyjnych, niezależnie czy to piwo przemysłowe, czy rzemieślnicze. Warto wiedzieć co się w siebie wlewa. Czy woda gazowana z dodatkiem słodu, ekstraktu chmielowego i spirytusu to piwo, czy alkoholowy napój o smaku piwnym?
2019-11-13 16:23
...co to kurka całe życie walili harnasie za 1,99 i inne tatry, a teraz nagle koneserzy piw kraftowych.
Pół biedy, jak ustawiasz się na piwo w plenerze. Teraz każdy monopolowy musi mieć w lodówkach jakieś ciachany
...co to kurka całe życie walili harnasie za 1,99 i inne tatry, a teraz nagle koneserzy piw kraftowych.
Pół biedy, jak ustawiasz się na piwo w plenerze. Teraz każdy monopolowy musi mieć w lodówkach jakieś ciachany palone, kormorany niskosłodzone i inne żywe bezglutenowe, nabierze sobie taki 6 różnych do siatki i zadowolony nie truje pupy. Ale nie daj boże kup sobie piwo jakiegoś większego browaru. Nie mówię to o obiektywnie lujowych harnasiach, żubrach czy innych tyskich, ale normalnych piwkach typu perła czy Łomża, co to przyjemnie obalić latem bez kontemplacji bukietu smakowego. Zaraz się zaczyna:
- hurrr durrr co ty pijesz, koncernowe siki, jedzie tekturo, za tyle samo mogłeś mieć ekokraftowy ciemny przeniczny lager pils palony jasny pełny z browaru koczkodan, mmm, pacz jakie to dobre, wyliżem jeszcze butelke po wypicu!!!!!!!
Nieważne, że 5 lat temu sami spuszczali się nad perło export, bo okazało się, że istnieje poniżej 4 zł coś nie jedzie żółcią jak harnaś i nie chce się wymiotować wypiciu 7.
Prawdziwa jazda zaczyna się przy próbie ustawienia w jakiejś knajpie. Lokale z wyborem mniejszym niż 15 gatunków piw kratowych albo belgijskich czy niemieckich odpadają. Rzut oka na kartę wystarczy, i już trzoda:
- o, nie ma południowosakosńskiego stouta 16894 IPA uberchmielone 69 IBU z browaru Himmler, wychodzimy, co mie tu jakimś guwnem pizner urkłel chco otruć!
Koniec końców po sprawdzeniu wszystkich lokali z jedzeniem lądujesz w jakimś speluno pubie z g*wnomuzyką i wyborem 10 0000 piw o zjechanych nazwach typu atomowy morświn, natarcie pszenicy albo o nazwach na zasadzie w luj długa nazwa procesu technologicznego+nazwa wioski, z której jest browar
-pacz, to je zaczebisty lokal, to je wybór, mmm, ukraińskie piwo pszeniczne środkowej fermentacji wysokohmielone palone otwartej ekstaktacji w niedomknietej kadzi browaru Jabolon, w schłodzonym kuflu, tak jak mówił Kopyr na blogu, boże, jakie to dobre, mmm
I żłopie tą zupę o konsystencji guana...
2019-11-13 17:08
Masz od dziś internet?
2019-11-13 18:25
2019-11-13 17:39
2019-11-13 17:42
Dziękuję :)
2019-11-13 18:10
Nikogo oczywiście nie obrazajac. Ach wszystko fatalne, to menu.. te wina, ach te muchy w nosie, a w chacie max wysublimowania to schabowy z kapusta
2019-11-13 18:34
Wstawiasz to tu już któryś raz widzę, wyskakuje artykuł o piwie i cyk ctrl c ctrl v
2019-11-13 18:56
Troszkę luzu w pośladach i twoje życie zaraz będzie przyjemniejsze, spróbuj koniecznie! :)
2019-11-13 21:47
2019-11-14 08:49
To po co czytasz za kazdym razem? Eh, tych mlodych to teraz trzeba wszystkiego uczyc,
2019-11-15 07:47
Bo takie kretyńskie copy-pasty robią wiele złego. Ludzie zamiast pokazać rynkowi koncernowemu że mają dość picia napoju o smaku piwnym, to jeszcze szydzą z ludzi pijących piwo...
2019-11-13 20:26
będzie marudził, że komuś coś się chciało zrobić. Dodam, że wcale nie piję piwa. Zdecydowanie wolę setkę czystej wódki w piątek po pracy. Pozdrawiam autora powyższego tekstu.
2019-11-14 13:15
Sorry ale poziom trzyma tylko Ciechan
2019-11-18 07:22
Właśnie wczoraj o tym rozmawiałem, dobrze napisane.
A jak ktoś ma wątpliwości to niech pojedzie do Lublina do pijalni piwa Perłowa to się zdziwi.Jak komercyjny browarek z kija może smakować.Polecam.
A z tymi
Właśnie wczoraj o tym rozmawiałem, dobrze napisane.
A jak ktoś ma wątpliwości to niech pojedzie do Lublina do pijalni piwa Perłowa to się zdziwi.Jak komercyjny browarek z kija może smakować.Polecam.
A z tymi piwkami rzemieślniczymi to trzy dziabniesz i smak w buzi jak byś pił płyn do naczyń.
P.s Tylko w hotelu Gdańskim pszeniczne to sztos, ale max 2.Pozdro
2019-11-18 12:24
Zapraszamy. Wpadnij na degustację.
2019-11-13 17:08
2019-11-13 19:43
Oni nie potrafią uwarzyć takiego stylu. Tylko górna fermentacja, czyli wsypujesz wszystko z gotowców i jesteś "piwowarem". Uprawnia cię to również do krytykowania innych browarów bo jesteś na rynku od miesiąca i wiesz juz wszystko na temat warzenia piwa
2019-11-13 21:44
Jest mnóstwo kraftowych pilsów. Polecam Trzech Kumpli, Ale Browar, Radugę, Rockmill, niektóre warki Pinty :)
2019-11-13 21:51
Tu się komentuje na podstawie mitów, legend, wkleja pasty i popisuje niewiedzą. A i jeszcze można hejtem zarzucić, bo przecież wypada.
2019-11-13 21:57
Całe szczęście dla takich "piwoszy" jak ja kraft przeżywa wielki rozkwit. A te wszystkie Wafle z forum nic na to nie poradzą :)
2019-11-14 08:04
Ale Browar robi pilsa? to jakaś nowość... Kiedyś w Godziszewie robili pysznego Rycerza, od kilku lat tylko nazwa po nim została....
2019-11-17 13:11
Gościszewie
2019-11-18 12:26
Rockmill zrobił amerykańskiego pilsa
2019-11-14 10:27
Pils z AleBrowaru? Nie kojarze..
Za to Trzech Kumpli racja w 100% - chyba jeden z najlepszych jak nie najlepszy pils w kraju. Pincie zdarzy sie cos dobrego uwarzyć ale najlepszy ich pils to kooperacja z Łańcutem. Z
Pils z AleBrowaru? Nie kojarze..
Za to Trzech Kumpli racja w 100% - chyba jeden z najlepszych jak nie najlepszy pils w kraju. Pincie zdarzy sie cos dobrego uwarzyć ale najlepszy ich pils to kooperacja z Łańcutem. Z innych to Absztyfikant ostatnio zrobił dobrego. Ja osobiście bardzo lubię pilsa z Czarnej Owcy. Kiedyś był świetny pils na amerykańskich chmielach od Harpagana. Stu Mostów też ma niezłego. Jak ktoś szuka dobrego pilsa to znajdzie!
2019-11-14 12:04
Złote Lwy lub Johannes z Ambera?
Portal trojmiasto.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.