Opinie (153) ponad 20 zablokowanych

  • Niedawno zrobiono eksperyment w jednym pubie (6)

    Jako kraftowe sprzedawano czeskie i słowackie koncerniaki typu staropramen, budweiser, koziel.
    Oczywiście brodaci rurkowcy z dziarami zachwyceni i nieświadomi :)

    • 44 24

    • W którym?

      • 11 2

    • historia rodem ze Skandali, lub innego Faktu

      jw

      • 13 2

    • ... a potem się obudziłem (1)

      I wszyscy klaskali.

      • 15 2

      • Jak się nazywał właściciel pubu?

        Albert Einstein.

        • 6 2

    • No stary, co jak co ale że ktoś by się dał nabrać na wodnistego lagera jako dobry craft to nie uwierzę. :)

      • 7 6

    • I po co szerzyć fake news?

      Rozumiem, że można preferować piwa koncernowe nad "rzemieślnicze" ale błagam, bez takich kretyńskich argumentów wypasanych z palca.
      Powiedzieć że w próbie ślepej nie odróżnić eurolagera od nawet najgorszego lagera

      Rozumiem, że można preferować piwa koncernowe nad "rzemieślnicze" ale błagam, bez takich kretyńskich argumentów wypasanych z palca.
      Powiedzieć że w próbie ślepej nie odróżnić eurolagera od nawet najgorszego lagera to stek bzdur. To jak.powiedsiec że z zamkniętymi oczami nie odróżnisz jazdy Dacią od Jaguara. Niby oba to samochody i oba cię dowiozą ale różnica jest. Czy jedno czyni lepszym od drugiego? Nie koniecznie-kwestia preferencji.
      A te rurki, dziary i tatuaże nie wiem.skad wziąłeś...

      • 2 1

  • (3)

    Powiem być może jedną niepopularna ale prawdziwa rzecz. Dla wielu niewygodna . ALkohol szkodzi zdrowiu. Każdy . Przemysłowy i kraftowy.

    • 27 16

    • "Alkohol pity z umiarem, nie szkodzi nawet w dużych ilościach" :)

      • 11 3

    • Mądrego dobrze posłuchać

      • 1 0

    • No i ?

      • 0 0

  • plebejski trunek. fuj (1)

    • 10 17

    • nie dla psa kiełbasa

      jw

      • 1 1

  • Jesli browar nie posiada własnej produkcji (3)

    To nie jest browarem. Jest tylko zleceniodawcą i dystrybutorem. Kierując się tą logiką to ja też mogę sobie założyć jednoosobową działalność i zamówić w jabłoniowie partię butelek. Będe wtedy browarem? Wolne żarty.

    • 34 7

    • lepiej udawaj hutę szkła i rozprowadzaj rzemieślnicze butelki

      • 12 4

    • bzdury i tyle

      Prężcież oni sami to warzą, tylko sprzęt najmują do działania.

      • 1 4

    • Czy możesz być wypożyczalnią samochodów nie mając własnych aut ?

      Tak samo możesz być świetnym browarem nie mając własnych urządzeń !

      • 3 3

  • Co na to brodacze w jajościskach? (3)

    • 33 7

    • (2)

      Chcieli podskoczyć z radości, ale im za mocno ściska. Do tego jeszcze ajfon może wypaść z kraciastej koszuli

      • 23 4

      • No i czapeczka z daszkiem i z logo John Deere może zsunąć się niżej, powodując (1)

        ...upadek przyciemnianych, noszonych bez sensu w knajpie Ray Bany'ów na bar - w rozlane piwo, muchy i kiepy...

        • 17 3

        • Zmień miejscówkę

          Tam gdzie chodzisz mają straszny syf.

          • 1 1

  • (1)

    Marka nie posiada własnej produkcji - piwo jest warzone i rozlewane kontraktowo w innych browarach, m.in. w pomorskim Bytowie.

    to jaki to browar?
    przyklejanie etykietki to nie warzenie piwa
    cwaniaczki ale brodacze w przykrótkich spodenkach to kupią

    • 38 5

    • Rockmill

      Piwo to receptura. Możesz zrobić je w domu lub na większą skalę w browarze. Rockmill ma własne receptury. Nie kupuje gotowców i nie nakleja na nie swoich naklejek.

      • 0 0

  • Zróbcie coś z etykietami ... (1)

    Te pseudo kraftowe są wstrętnie pstrokate i zamiast przyciągać odbiorców odrzucają ...

    • 18 6

    • Trzeba się czymś na rynku wyróżniać

      Choćby nieestetyczną etykietą...

      • 0 0

  • co w butli?

    Sama informacja o tym, że piwo jest rzemieślinicze (słowo "craftowe" zostawmy zagraniczniakom), nie czyni go lepszym, choć jest szansa, że rzeczywiście jest lepsze niż przemysłowe. Na etykiecie powinny być zamieszczone

    Sama informacja o tym, że piwo jest rzemieślinicze (słowo "craftowe" zostawmy zagraniczniakom), nie czyni go lepszym, choć jest szansa, że rzeczywiście jest lepsze niż przemysłowe. Na etykiecie powinny być zamieszczone informacje o rodzaju, pochodzeniu i proporcjach składników oraz o długości poszczególnych faz produkcyjnych, niezależnie czy to piwo przemysłowe, czy rzemieślnicze. Warto wiedzieć co się w siebie wlewa. Czy woda gazowana z dodatkiem słodu, ekstraktu chmielowego i spirytusu to piwo, czy alkoholowy napój o smaku piwnym?

    • 23 3

  • Wkurzają mnie już tacy piwosze-neofici... (14)

    ...co to kurka całe życie walili harnasie za 1,99 i inne tatry, a teraz nagle koneserzy piw kraftowych.
    Pół biedy, jak ustawiasz się na piwo w plenerze. Teraz każdy monopolowy musi mieć w lodówkach jakieś ciachany

    ...co to kurka całe życie walili harnasie za 1,99 i inne tatry, a teraz nagle koneserzy piw kraftowych.
    Pół biedy, jak ustawiasz się na piwo w plenerze. Teraz każdy monopolowy musi mieć w lodówkach jakieś ciachany palone, kormorany niskosłodzone i inne żywe bezglutenowe, nabierze sobie taki 6 różnych do siatki i zadowolony nie truje pupy. Ale nie daj boże kup sobie piwo jakiegoś większego browaru. Nie mówię to o obiektywnie lujowych harnasiach, żubrach czy innych tyskich, ale normalnych piwkach typu perła czy Łomża, co to przyjemnie obalić latem bez kontemplacji bukietu smakowego. Zaraz się zaczyna:
    - hurrr durrr co ty pijesz, koncernowe siki, jedzie tekturo, za tyle samo mogłeś mieć ekokraftowy ciemny przeniczny lager pils palony jasny pełny z browaru koczkodan, mmm, pacz jakie to dobre, wyliżem jeszcze butelke po wypicu!!!!!!!
    Nieważne, że 5 lat temu sami spuszczali się nad perło export, bo okazało się, że istnieje poniżej 4 zł coś nie jedzie żółcią jak harnaś i nie chce się wymiotować wypiciu 7.
    Prawdziwa jazda zaczyna się przy próbie ustawienia w jakiejś knajpie. Lokale z wyborem mniejszym niż 15 gatunków piw kratowych albo belgijskich czy niemieckich odpadają. Rzut oka na kartę wystarczy, i już trzoda:
    - o, nie ma południowosakosńskiego stouta 16894 IPA uberchmielone 69 IBU z browaru Himmler, wychodzimy, co mie tu jakimś guwnem pizner urkłel chco otruć!
    Koniec końców po sprawdzeniu wszystkich lokali z jedzeniem lądujesz w jakimś speluno pubie z g*wnomuzyką i wyborem 10 0000 piw o zjechanych nazwach typu atomowy morświn, natarcie pszenicy albo o nazwach na zasadzie w luj długa nazwa procesu technologicznego+nazwa wioski, z której jest browar
    -pacz, to je zaczebisty lokal, to je wybór, mmm, ukraińskie piwo pszeniczne środkowej fermentacji wysokohmielone palone otwartej ekstaktacji w niedomknietej kadzi browaru Jabolon, w schłodzonym kuflu, tak jak mówił Kopyr na blogu, boże, jakie to dobre, mmm
    I żłopie tą zupę o konsystencji guana...

    • 79 12

    • (1)

      Masz od dziś internet?

      • 9 3

      • nie, w piątek założyli mi neostradę

        • 11 0

    • Ale się uśmiałem, dobrze kolego mówisz.

      • 13 4

    • Twoja opinia bardziej wciąga niż cały artykuł.

      Dziękuję :)

      • 18 3

    • Haha. To dotyczy nie tylko piwoszy, zawsze najbardziej wybrzydzaja w restauracjach i hotelach ci, którzy w domu za stodołe lataj

      Nikogo oczywiście nie obrazajac. Ach wszystko fatalne, to menu.. te wina, ach te muchy w nosie, a w chacie max wysublimowania to schabowy z kapusta

      • 6 4

    • (4)

      Wstawiasz to tu już któryś raz widzę, wyskakuje artykuł o piwie i cyk ctrl c ctrl v

      • 7 5

      • (3)

        Troszkę luzu w pośladach i twoje życie zaraz będzie przyjemniejsze, spróbuj koniecznie! :)

        • 4 5

        • Od czytania wciąż tej samej pasty pod każdym artykułem o piwie, jakoś przyjemniejsze nie jest. (2)

          • 6 4

          • (1)

            To po co czytasz za kazdym razem? Eh, tych mlodych to teraz trzeba wszystkiego uczyc,

            • 3 1

            • Czemu ludzie mają klincz pośladów?

              Bo takie kretyńskie copy-pasty robią wiele złego. Ludzie zamiast pokazać rynkowi koncernowemu że mają dość picia napoju o smaku piwnym, to jeszcze szydzą z ludzi pijących piwo...

              • 1 0

    • typowy polak

      będzie marudził, że komuś coś się chciało zrobić. Dodam, że wcale nie piję piwa. Zdecydowanie wolę setkę czystej wódki w piątek po pracy. Pozdrawiam autora powyższego tekstu.

      • 0 3

    • Harnas i zubr to to samo g*wno co Perla i lomza

      Sorry ale poziom trzyma tylko Ciechan

      • 1 0

    • Mistrz (1)

      Właśnie wczoraj o tym rozmawiałem, dobrze napisane.
      A jak ktoś ma wątpliwości to niech pojedzie do Lublina do pijalni piwa Perłowa to się zdziwi.Jak komercyjny browarek z kija może smakować.Polecam.
      A z tymi

      Właśnie wczoraj o tym rozmawiałem, dobrze napisane.
      A jak ktoś ma wątpliwości to niech pojedzie do Lublina do pijalni piwa Perłowa to się zdziwi.Jak komercyjny browarek z kija może smakować.Polecam.
      A z tymi piwkami rzemieślniczymi to trzy dziabniesz i smak w buzi jak byś pił płyn do naczyń.
      P.s Tylko w hotelu Gdańskim pszeniczne to sztos, ale max 2.Pozdro

      • 0 0

      • Maverick

        Zapraszamy. Wpadnij na degustację.

        • 0 1

  • A są kraftowe pilsnery ? byle nie gorycz do potęgi (9)

    • 8 2

    • (8)

      Oni nie potrafią uwarzyć takiego stylu. Tylko górna fermentacja, czyli wsypujesz wszystko z gotowców i jesteś "piwowarem". Uprawnia cię to również do krytykowania innych browarów bo jesteś na rynku od miesiąca i wiesz juz wszystko na temat warzenia piwa

      • 4 6

      • bzdury i tyle (7)

        Jest mnóstwo kraftowych pilsów. Polecam Trzech Kumpli, Ale Browar, Radugę, Rockmill, niektóre warki Pinty :)

        • 4 1

        • Cicho!!! (1)

          Tu się komentuje na podstawie mitów, legend, wkleja pasty i popisuje niewiedzą. A i jeszcze można hejtem zarzucić, bo przecież wypada.

          • 5 1

          • Racja :)

            Całe szczęście dla takich "piwoszy" jak ja kraft przeżywa wielki rozkwit. A te wszystkie Wafle z forum nic na to nie poradzą :)

            • 4 1

        • (2)

          Ale Browar robi pilsa? to jakaś nowość... Kiedyś w Godziszewie robili pysznego Rycerza, od kilku lat tylko nazwa po nim została....

          • 0 1

          • Gościszewie

            • 0 0

          • Rockmill

            Rockmill zrobił amerykańskiego pilsa

            • 0 0

        • Pils z AleBrowaru? Nie kojarze..
          Za to Trzech Kumpli racja w 100% - chyba jeden z najlepszych jak nie najlepszy pils w kraju. Pincie zdarzy sie cos dobrego uwarzyć ale najlepszy ich pils to kooperacja z Łańcutem. Z

          Pils z AleBrowaru? Nie kojarze..
          Za to Trzech Kumpli racja w 100% - chyba jeden z najlepszych jak nie najlepszy pils w kraju. Pincie zdarzy sie cos dobrego uwarzyć ale najlepszy ich pils to kooperacja z Łańcutem. Z innych to Absztyfikant ostatnio zrobił dobrego. Ja osobiście bardzo lubię pilsa z Czarnej Owcy. Kiedyś był świetny pils na amerykańskich chmielach od Harpagana. Stu Mostów też ma niezłego. Jak ktoś szuka dobrego pilsa to znajdzie!

          • 2 1

        • a może po prostu:

          Złote Lwy lub Johannes z Ambera?

          • 2 1

alert Portal trojmiasto.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.