Opinie (83) ponad 10 zablokowanych

  • Nie/ mięsny przepyszny !

    • 8 5

  • Ja takie wegańskie dania to jak najbardziej

    Idealnie smakują do schabowego, steka, albo do biteczek :*

    • 8 18

  • (5)

    Nie jestem wegetarianka ale jakość mięsa jest tak beznadziejna ze 100 x wole zjeść wege burgera z mnóstwem warzyw niż śmierdzącego kotleta. Trzeba się niezle nakombinować Zeby zdobyć dobrej jakości mięso. Drobiu to już w ogóle nie uznaje fuj - jeden wielki ślepy antybiotyk z trzema nogami . Wybieram flexitarianizm.

    • 32 6

    • A te warzywka to tylko bio i eko? (1)

      Sama badasz czy z dala od szosy, czym naworzone, podlewane i odchwaszczane? XDDD

      • 3 3

      • Żarcie na mieście w ogóle nie jest dla mnie. Wszystko co robię robię sama wiem co jem i wiem co kupuje. Z mężem czasem wychodzimy do restauracji wybieramy wtedy te lepsze aby spróbować nowych smaków, takich których w

        Żarcie na mieście w ogóle nie jest dla mnie. Wszystko co robię robię sama wiem co jem i wiem co kupuje. Z mężem czasem wychodzimy do restauracji wybieramy wtedy te lepsze aby spróbować nowych smaków, takich których w domu odtworzyc się nie da. Ze znajomymi np chodzimy do meksykanskiej ( tej na P :))i mięsa się najem i warzyw a później znowu wracam do warzyw.

        • 2 0

    • No tak, bo wegeburger to samo zdrowie bez grama chemii.

      • 2 4

    • Zgadzam się w 100%. Też ograniczyłem mięso do 2-3 razy w miesiącu, właśnie z powodu jego tragicznej jakości. Zdaję sobie sprawę, że nic już nie jest całkowicie czyste od chemii ale mięso to już całkowita padlina.

      • 9 1

    • Nooo, fachura biomedycyny w akcji.

      Podawanie zwierzętom hodowlanym (nie tylko drobiowi) antybiotyków jest normalne i praktykowane od wielu lat. Łaskawie pani zapomniała przyswoić informację, że antybiotyk ulega całkowitej redukcji już 24h po podaniu

      Podawanie zwierzętom hodowlanym (nie tylko drobiowi) antybiotyków jest normalne i praktykowane od wielu lat. Łaskawie pani zapomniała przyswoić informację, że antybiotyk ulega całkowitej redukcji już 24h po podaniu ostatniej dawki. No i trzeba nauczyć się, jak kupować mięso, to się będzie kupowało dobre. Nie trzeba specjalnie kombinować - wystarczy nie kupować mięsa konfekcjonowanego luzem.

      • 0 9

  • (1)

    Dajcie coś o rybach!!

    • 7 4

    • Biedne ryby...

      Cierpią...
      Chlip chlip

      • 0 2

  • Super, że jest coraz więcej takich restauracji, coraz więcej osób zaczyna opierać swoją dietę na produktach roślinnych, idziemy w dobrym kierunku. Oby wszystkie te restauracje przetrwały ten trudny czas.

    • 8 1

  • Większość w Gdansku

    W Gdynia właściwie z sensem jest tylko Falla. Szkoda bo zamawialibysmy i chętniej i częściej, a nie w kółko to samo. Manna mogłaby się otworzyć tez w Gdyni, nawet w formie malutkiego lokalu. Foodtrucki maja teraz największy sens.

    • 5 1

  • jescze dziewuchy z HoSu (1)

    pyzuchy najlepsze na świecie!!!!!!

    • 10 4

    • Oj tak!

      • 2 0

  • Standardowo (1)

    Ciągle te same Vege lokale a np łąka bar?

    • 1 0

    • Wegetariańska w Łące jest tylko trwa z nazwy.

      • 0 0

  • Dlaczego dania weganskie

    nie są tańsze od dań mięsnych ? Cenę dania podbija koszt mięsa. Na przykładzie burgerów: bułka z wołowiną 23 PLN, bułka z grilowaną cukinią 23. Ktoś tu wegan robi w konia. Między innymi dlatego nie jem w restauracjach i barach dań wegańskich.

    • 8 7

  • Kiepski artykuł

    A gdzie Falla (dwa lokale - Gdańsk i Gdynia), Vegan Port, Wat Kam Chu, Hot Doggie?

    • 7 0

alert Portal trojmiasto.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.