Opinie (95) ponad 20 zablokowanych

  • Dajcie spokój, 9 zeta za misunię ogórkowej...

    • 3 3

  • Pani Justyno!

    Syty to może być człowiek po posiłku, burger jest sycący.

    • 4 0

  • Pamietajmy -morena to nazwa sp.mieszkaniowej ,a nie dzielnicy.

    • 0 2

  • I wszędzie tablice kredowe i fritz kola. (10)

    A za rok w tym miejscu będzie inny lokal.

    • 56 6

    • (8)

      czy ktoś jest mi stanie wytłumaczyć fenomen fritz koli? to nawet dobre nie jest...

      • 27 3

      • (7)

        Na przykład jako nieliczni mają zwrotne butelki. To jest jedna z ogromnych różnic

        • 4 4

        • ...pijesz to dlatego ze butelki sa zwrotne? (1)

          • 1 0

          • wole tak niż z plastiku!

            • 2 0

        • I kosztują 3 razy więcej niż cola czy pepsi (1)

          A smak to kwestia gustu ,bo jak dla mnie te frizle smakują niczym.

          • 7 2

          • Ale są na czasie i można na nich zbijać fortunę. Wystarczy ekog...wnia...om powiedzieć, że butelki są zwrotne i biznes się kręci.

            • 1 1

        • (2)

          no jak piwo. a te inne ogromne różnice? jeśli powiesz, że wspaniały skład i fair trade to cię wyśmieję. lepiej już pić wodę niż przepłacać za niesmaczny syf

          • 5 1

          • (1)

            no to chcesz porówynwać z piwem, mlekiem i herbatą, czy trzymamy się podobnego produktu?

            • 3 3

            • można z tanią oranżadą, bo to chyba jedyny podobny produkt.

              • 5 1

    • Załóż się

      Stawiam dolary przeciw Twoim żołędziom, że Grono Bistro nie ma tablicy kredowej. To inna liga.

      • 2 6

  • Wystrój Grono Bistro (5)

    Wszystko fajnie, ale patrząc na zdjęcia restauracji Grono Bistro wystrój nie zachęca. Dawna restauracja Pod Łososiem utrzymana w starogdańskim stylu, kuchnia staropolska nawet kelnerzy elegancko ubrani - to wszystko było

    Wszystko fajnie, ale patrząc na zdjęcia restauracji Grono Bistro wystrój nie zachęca. Dawna restauracja Pod Łososiem utrzymana w starogdańskim stylu, kuchnia staropolska nawet kelnerzy elegancko ubrani - to wszystko było spójne. Teraz jak patrzę na pozostawione zdjęcia (ryciny) ryb oprawione w ciężkie, drewniane, brązowe ramy zestawione z krzesłami typu Ikea i do tego kuchnia francuska...jakoś mi się to nie klei...

    • 13 6

    • naprawdę? (1)

      Wystrój staego "pod łossosiem" to był szczyt bezguścia i kiczu. Od lat 80ptych nic się nie zmieniło mimo, że zarówno w gastronomii i jak i urządzaniu wnętrz dokonano wieli zmian. Pod Łososiem zatrzymało się zarówno w

      Wystrój staego "pod łossosiem" to był szczyt bezguścia i kiczu. Od lat 80ptych nic się nie zmieniło mimo, że zarówno w gastronomii i jak i urządzaniu wnętrz dokonano wieli zmian. Pod Łososiem zatrzymało się zarówno w kuchni jak i w wystroju we wczesnych latach 90-tych. Na szczęście w to miejsce tchnięto nowego ducha, jest nowocześnie i nie tak przytłaczająco jak dawniej. Te ohydne imitacje staro gdańskich mebli przyprawiały mnie o dreszcze obrzydzenia. Teraz z miłą chęcią odwiedzę to miesjce, bo widzę, że jest nowoczęśnie a i o kuchni Winnego grona słyszałam same dobre słowa.

      • 3 2

      • Winne Grona istnieją od lat, skoro mimo samych dobrych słów dalej tam nie poszłaś, to znaczy, że nie pójdziesz.

        • 1 1

    • Ale strzała!

      Precz z Gronem Bistro, loftowe wnętrza dla każdego, tam to dopiero jest smak!

      • 1 1

    • co nazywasz stylem starogdańskim? te toporne, stylizowane meble?

      • 1 1

    • Tylko, że do Pod Łososiem nikt nie chodził... Spraszano tam czasem premierów i prezydentów, a 90% płaczących za Pod Łososiem była tam raz, albo nigdy.

      • 2 2

  • Zadzwiające

    Nowe lokale, nikt w nich nie był, a ile mądrych słów.

    • 8 1

  • (1)

    charakterystyczny dla kuchni libańskiej grill na węgiel drzewny.

    dla polskiej tez

    • 5 1

    • I huba za 100

      • 0 0

  • dajcie w koncu artykul

    ranking wszystkich restauracji, co dostaly od trojmiasto pl najwyzsze noty, a potem sie spakowaly w ciszy.

    pamietam bociana w sopocie. nagroda gault milloł, piekne recenzje p. Haponiuk, zachwyty nad jakoscia. i klops. po bocianie po 2 sezonach nie bylo sladu. alez ci klienci sie nie znają!

    • 16 1

  • Coś ten Brabank nie ma szczęścia. (1)

    Teraz upadła Stara Stocznia, Dynastia ciągle zamknięta, wcześniej była jakaś knajpa, która się chciała specjalizować w kuchni myśliwskiej, a jeszcze wcześniej coś innego. Od początku dobrze stoi tylko Corrèze. Za duże czynsze czy koncept błędny, niedobrani kucharze, a może to miejsce jest przeklęte?

    • 9 0

    • bardzo dziwne ze koncept starej stoczni upada

      przeciez na t.pl piali nad tym z zavhwytu jakie dobre och ach jakie pyszne! bezpretensjonalne 6/6! a tu taka klapa.

      • 2 0

  • No i to jest konkretny i przydatny artykuł (5)

    O gastronomii,
    nie to co te środowe "bezpretensjonalne" wypociny pani od marketingu która je na mieście. Oby tak dalej.

    • 27 9

    • Dokładnie! (1)

      Pani od markjetingu "jedząca na mieście" to jakaś pomyłka. Do wymiany.

      • 7 3

      • dlaczego

        jest bezpretensjonalna i czyta papierowe gazety (fakt? wyborczą? dziennik baltycki?)

        • 0 2

    • (2)

      A ja akurat lubie artykuły "tej pani"

      • 3 7

      • (1)

        Ja najbardziej lubie komentarze pod tekstami o lokalach :)

        • 7 2

        • Są zawsze takie same:

          "Dwie marchewki, seler, pół cebuli i za 5 złotych możesz nagotować 10 litrów pysznej zupki. Dla kogo te ceny?! Za rok ich już nie będzie".

          Gołod...y są nudni w swoich tekstach.

          • 7 4

alert Portal trojmiasto.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.