Opinie (89) ponad 10 zablokowanych

  • Limoncello domowej roboty (1)

    Co to za głupoty. Do limoncello potrzeba cytryn z włoskiego południa a nie z Biedronki.

    • 26 1

    • To tak

      Jak prosecco z beczki kiedy pih się tym zajmie

      • 2 0

  • Do Azima na bank wpadne. Orginaly kebs z baraniny jak maja to biore! (1)

    Marynowana czerwona cebula etc... Juz mam sline!

    Sa jakies greckie tez w Gdyni moze z gyrosem z barana bo to podobne smaki?

    • 10 7

    • uwazaj

      Nie opluj sie !

      • 4 5

  • Gdzie to Azmina jest. to jest w tej zakazanej czesci wrzeszcza? Nie ma szans tam trafic (1)

    DObra ok. TO jest w akademinkach PG. Bardzo prawilne miejsce. Tam mieszkali ziomki z PG mieli mniej mkw niz w osadzeni w paczce.
    Jaki to jest numer tego akademika, Bo tam na 100% bede.

    • 6 4

    • Trzeba do końca Wyspiańskiego dojechać

      DS8 od strony DS10

      • 1 0

  • Nie jadam w konceptach

    • 6 2

  • Dlaczego nie ma informacji ze mieso jest z uboju halal ? (4)

    Jak dla mnie to barbarzynstwo.

    Mariola

    • 21 14

    • Kasia (2)

      To chyba logiczne, skoro to tatarska restauracja? Hipokryzja, śmierć zwierząt nie halal jest równie okrutna, po necie latają naprawde drastyczne fimy z rzeźni. Jak jemy mięso, to trzeba być z tym pogodzonym.

      • 8 7

      • Podeslij linki.

        Janusz

        • 1 1

      • Czemu się godzić?

        Lepiej się nie godzić i nie jeść mięsa. Lepiej dla planety, lepiej dla zwierząt, lepiej dla zdrowia.

        • 0 0

    • To proszę zapoznać się z zasadami takiego uboju...

      ...i z tym jak wygląda ubój przemysłowy w przeciętnych "normalnych" ubojniach.

      • 0 1

  • (2)

    na tej dzielnicy? W jakim to języku?

    • 9 1

    • "Na dzielni" też by dobrze brzmiało ;-)

      • 4 0

    • w jezyku osiedlowym to jest

      na dzielce!
      na chylce, na cisce,
      we wrzeszczu, w gdańsku

      • 0 0

  • Ceny za 40 ml whisky oscylują w granicach pomiędzy 13 a 59 zł. Czyli na każdą kieszeń (1)

    • 8 1

    • Jak za drogo to zostań w domu.

      • 2 2

  • Traktuję tę serię z przymrużeniem oka

    ze względu na nie kończąca się opowieść jakie to super jedzenie wszyscy serwują, ze świeżych i oryginalnych składników...oh ah itd.
    Niemniej zaciekawiło mnie to Azumi czy jak mu tam. O dobrą baraninę w 3miescie

    ze względu na nie kończąca się opowieść jakie to super jedzenie wszyscy serwują, ze świeżych i oryginalnych składników...oh ah itd.
    Niemniej zaciekawiło mnie to Azumi czy jak mu tam. O dobrą baraninę w 3miescie jest baaaardzo trudno i mówią o tym właściciele restauracji z kuchnią wschodnią - oczywiście tylko Ci, którzy że wschodu pochodzą i znają smak dobrego, świeżego mięsa.

    • 20 0

  • Już dziś mogę powiedzieć kto padnie w ciągu roku

    Dolce Pomodoro, sory ziomki ale cenowo macie jak na Starym Mieście albo centrum Wrzeszczą a lokal to daleki koniec Gdańska na Szadolkach. Zobaczcie, ze knajpy prowadzone przez obcokrajowcow istnieją latami bi bronią się świetnym jedzeniem a nie bajkami o własnej oliwie czyli oliwa z biedry i kawałek rozmarynu lub czosnku do butelki.

    • 31 1

  • Dolce pomodoro (3)

    Chyba noe taka włoska . Sosu pomidorowego na pizzy jak na lekarstwo za sucha ... Nie piszcie że mam sobie dokupić. Bo już na pizzy powinno być więcej sosu... No ale cóż jak kto woli. Jedynie ciasto mają spoko . Niedaleko o wiele lepsza 105 :)

    • 11 5

    • (1)

      To nie jest polska pizza z keczupem. Makaronu, czy jak tam pasty też nie podaje się pływającego w sosie. Makaron, jaki pizza mają być tylko zwilżone sosem. Głównym daniem jest makaron lub ciasto pizzy z dodatkami i tym masz się delektować. A w Dolce nie byłem, więc konkretnie co do lokalu i ich kuchni się nie wypowiem.

      • 2 1

      • Pojedziemy do wlochv

        Nie mówię o ketchupie tylko o sosie to różnica we Włoszech jakoś mają pizzę normalna dobra a nie sucha tu nawet nie jest zwilzona sosen a wogole prawie nie ma jest sucha ciasto dobre ale noc po za tym a set to nie mozzarellą tylko jakiś zwykły może tylko ja tak trafiłem

        • 1 1

    • 105 lepsza? Przecież to typowa Polska buła ze składnikami słabej jakości..

      • 1 3

alert Portal trojmiasto.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.