Opinie (174) 5 zablokowanych

  • Dieta amerykańska- (2)

    najlepszy i najpewniejszy przepis na d*psko w wymiarze XXL ;)

    • 23 3

    • bzdurna opinia (1)

      A te wszystkie brzuchate Zenki i Wieśki spasły się na kuchni amerykańskiej, czy może na polskiej, he?

      • 0 2

      • rzecz jest o d*psku,

        nie o bandziochu.

        • 1 0

  • Burgery robię w domu (5)

    Kotlecik z fasoli/ciecierzycy/soczewicy i innych dodatków, do tego bułka razowa i dużo świeżych warzyw i ziół. I zdrowo i nie muszę się martwić, że to co zjadłam zginęło w istnym obozie zagłady. Dorośli ludzie wcale nie muszą jeść mięsa by dobrze zjeść i być zdrowym :) Znacie jakieś wegetariańskie knajpki z "burgerami" w menu?

    • 13 28

    • nie jestem wegetarianinem, ale pierwszego (i póki co jedynego) plusa masz ode mnie.

      • 5 8

    • może i nie muszą (2)

      ale ja tam wole z mięsem ;]

      • 9 3

      • Nikogo nie zmuszam, spróbujcie gdy będzie mieli okazję (1)

        Mam takie marzenie - mieć swoją knajpkę z dobrym, urozmaiconym jedzeniem wegetariańskim. Myślę, że parę osób by się przekonało do takich smakołyków. Zdeklarowani mięsożercy mieliby dużą zniżkę ;)

        • 7 3

        • twoja retoryka brzmi jak faszystowska propaganda...

          ...wiec daruj sobie bełkot o braku zmuszania...

          • 1 3

    • Ja też :)

      Wczoraj jadłam burgera ze szpinaku w dwadzieściaczterydania na Piwnej. Niezły ale te domowe i tak wymiatają :)

      • 2 1

  • kotlet z psa trzeciej kategorii (3)

    zmielony razem z budą ;-)

    • 16 8

    • (2)

      i suką

      • 6 0

      • Jeszcze tu wrucimy z Olem i wybudujemy dobrą knajpę ;) (1)

        • 1 0

        • a wy nie będziecie nam nawet popielniczek wytrząsać!:)

          • 1 0

  • "Baranola jako jedyna w Trójmieście restauracja ma w karcie amerykańskie kanapki z baraniną.' (2)

    Z baraniną i na patyku. Te kanapki to się liże?

    • 6 7

    • jak kto lubi..

      można ewentualnie wziąć w rękę i ugryźć. a nawet pokroić i nadziewać na widelec mniejsze kawałki!

      • 1 0

    • Byłem w stanach ale nigdzie nie widziałem hamburgerów z baraniny.

      • 0 0

  • w Baranoli nie ma barowego klimatu

    Wystrój jest minimalistyczny, to miejsce pomimo że jest małe to nie ma duszy. Wszystko jest aż nadto sterylne, szczególnie w części gdzie smaży się mięso. Mięso powinno być robione na grillu z otwartym ogniem, Dodaje to

    Wystrój jest minimalistyczny, to miejsce pomimo że jest małe to nie ma duszy. Wszystko jest aż nadto sterylne, szczególnie w części gdzie smaży się mięso. Mięso powinno być robione na grillu z otwartym ogniem, Dodaje to smaku i klimatu. Pieczywo podawane do burgerów jest zbyt ciężkie i przypomina zdrową żywność a nie klasyczną watowatą bułę do burgera.
    Niestety ale jeżeli chcemy zjeść dobrego burgera możemy zapomnieć, że będzie on dietetyczny. Albo rybka albo akwarium. Burger, żeby był dobry musi być miękki i soczysty a żeby był miękki soczysty to mięso musi zawierać jakąś część tłuszczu.
    Mam wrażenie, że w Baranoli aż za bardzo się starają, serwując za chude mięso i "pełne pieczywo"- a przynajmniej przypominające w smaku pełne pieczywo.

    • 6 13

  • "wyłącznie amerykańskie bułki "

    to jakby powiedzieć, wyłącznie Polskie wino jako atut. (nie mylić z tradycyjnym polskim winem owocowym - nie "bełtem" !!)

    • 0 3

  • Classic nie-Restaurant

    bo do tego trzeba podawać świeże produkty, a nie stare sosy

    • 9 1

  • BARANOLA

    jakie amerykańskie bułki toż to kłamstwo, z usa je sprowadzają czy jak? słyszałem, że z polskiej piekarni.

    • 8 0

  • Ktoś próbował tę knajpkę w dawnym kiblu i dawnym Key-Bellu w Sopocie koło Almy? (4)

    niedawno otworzyli, jest tam kuchnia amerykańsko meksykańska.

    • 1 7

    • ok, zrozumiałem swój błąd...

      • 2 3

    • amerykanska czy meksykanska? Bo to raczej rozne kuchnie...

      • 0 0

    • To właśnie Slow Starter's

      opisywany w tekście. Byłem, jadłem i... zdecydowanie dobre. Mięso soczyste i smaczne, porcja duża (może nie ogromna, ale najeść się da) i do tego frytki z prawdziwych ziemniaków albo nachosy w zestawie. Sympatyczna obsługa. Generalnie mam zamiar czasem zajść, żeby sprawdzić czy tylko początek tak dobry, czy utrzymają poziom.

      • 3 2

    • Jadłem dwa razy . Za pierwszym razem zamówiłem stripsy na ostro z Jalapeno i dużego burgera z menu...nie dałem rady zjeść co mi się nie zdarza chociaż było pyszne . za drógim razem postanowiłem zjęść tylko duzego burgera

      Jadłem dwa razy . Za pierwszym razem zamówiłem stripsy na ostro z Jalapeno i dużego burgera z menu...nie dałem rady zjeść co mi się nie zdarza chociaż było pyszne . za drógim razem postanowiłem zjęść tylko duzego burgera i sma go skomponowałem - Był tak dobry jak w tej reastauracji na dole Sopotu ( star cośtam ) . Na pewno tam wrócę bo żona zakochała sie w deserze black and white ;p

      • 3 0

  • Mieszkam w Nowym Jorku i tylko tu można zjeść prawdziwe oryginalne burgery made in USA a nie jakiś paskudne (4)

    podróbki jak w Trójmieście

    • 9 21

    • Przeciez amerkanskie to podrobki

      jak sama nazwa mowi hamurgery sa z Hamburga

      • 14 2

    • chyba w Bostonie

      • 0 3

    • Chyba w Nowym Dworze,

      Waćpan pomieszkujesz i burgery z koniny ładujesz!

      • 6 0

    • A ja na Siedlcach, tu wszystko jest oryginalne made in Poland a nie jakieś paskudne

      • 2 0

alert Portal trojmiasto.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.