Opinie (99) 3 zablokowane

  • To jest jadłospis dla kobiety lat 30, ważącej 60kg... mającej utrzymać wagę??? (6)

    Leżąc na kanapie i patrząc cały dzień w TV, spali więcej kalorii niż dostarczy z tego "menu". Ludzie, nie dajcie się zwariować, włączcie myślenie...

    • 15 4

    • Aż wklepałem to menu w kalkulator, specjalnie dla Ciebie (4)

      Pi razy oko wychodzi 1500 kcal. Mniej więcej 66g białka, 140g węgli, 65g tłuszczy. Całkiem spoko zbilansowana dieta. Dla kobiety, która nie ćwiczy to jest wystarczające aby z każdym miesiącem nie nabierała kilogramów.. A

      Pi razy oko wychodzi 1500 kcal. Mniej więcej 66g białka, 140g węgli, 65g tłuszczy. Całkiem spoko zbilansowana dieta. Dla kobiety, która nie ćwiczy to jest wystarczające aby z każdym miesiącem nie nabierała kilogramów.. A dzięki dobrze zbilansowanym makrosom wyjdzie jej to na zdrowie.

      Ludziom się wydaje, że muszą żr yć jak słoń, bo przecież jaką to oni ciężką prace mają za biurkiem urzędniczym. Objadają się pół roku, a potem przez kolejne 3 miesiące głodują, bo przecież urlop niedługo i trzeba jakoś wyglądać. Ani to zdrowe, ani mądre.

      • 5 2

      • zmień kalkulator żywieniowy... (1)

        • 1 4

        • Wszystkie Ci to pokażą. Rzeczywistości nie zakrzyczysz. Fakty bywają bolesne, szczególnie gdy je sobie uświadomisz. Dlatego wie osób żyje w nieświadomości i ma nadwagę.

          • 3 2

      • Nie o wartościach/wyliczeniach mowa. (1)

        1500 kcal to przy podanych parametrach "pacjentki" jest o jakieś 300 kcal mniej, niż wynosi jej "zero". A i to przy założeniu, że jej aktywność jest mała. Jeżeli -300 kcal pozwala na utrzymanie wagi... to szkoda polemizować.

        • 1 0

        • Ciężko powiedzieć, jakie jest jest "zero". Na to ma wpływ nie tylko waga, ale stosunek choćby mięśni do tłuszczu. Jeśli to jest typowa kobieta, to mięśni ma zero, zatem i zapotrzebowanie spoczynkowe niewielkie.

          • 1 1

    • Ona, 35 lat, 61kg

      Dokładnie tak jem, tylko bez tego podwieczorku, na obiad dodatkowe mięsko, a na śniadanie 2 jajka zamiast 3. Trenuję 2 razy w tygodniu. Dodam, że piję dużo wody. Bardzo dobry jadłospis.

      • 2 3

  • (3)

    Pomarańcza na powieczorek? Co za głupota. Proszę się dokształcić. Cytrusy jemy do 12,13

    • 3 13

    • (2)

      Powielanie mitów ciąg dalszy. Jeszcze napisz, że ostatni posiłek o 18...

      • 8 1

      • (1)

        To zależy o której chodzisz spać

        • 3 0

        • Właśnie o to chodzi.

          • 1 0

  • Golonkę bym zjadł.

    • 11 4

  • Dietetyk to nie lekarz .... To ktoa komu sie wydaje ze wie

    • 7 4

  • Widać że pani ze zdjęcia uwielbia białeczko. W każdej postaci

    • 8 3

  • ja jem wszystko i dużo

    ale biegam co drugi dzień i jestem szczupły

    • 2 2

  • lubię

    dawać białko

    • 2 4

  • SOJA (5)

    najbardziej modyfikowane warzywo na świecie... praktycznie już nie istnieje w sprzedaży ( a już na pewno w przetwórstwie) jej naturalna forma.
    Zmodyfikowana na potrzeby pędzącego rynku ( i trendu wege- jako idealny zamiennik mięsa) została "dostosowana" już od ziarenka ( fasolki) do potrzeb produkcji.

    • 6 2

    • nieprawda (4)

      Soja jest produkowana na pasze dla zwierząt więc jej głównym konsumentem pośrednio są mięsożercy. I tak, została zmodyfikowana żeby było jej w związku tym więcej ale nie udowodniono do tej pory szkodliwości GMO dla zdrowia więc przestań szerzyć głupotę.

      • 2 3

      • Nie udowodniono do tej pory (3)

        szkodliwości.. masz rację do tej pory...
        Każde zmodyfikowane od nasiona warzywo/roślina jest zła- jest nienaturalna i nie wiemy jakie skutki ( daleko idące) ma na nasze zdrowie. Fakt jest taki, że te bzdety o

        szkodliwości.. masz rację do tej pory...
        Każde zmodyfikowane od nasiona warzywo/roślina jest zła- jest nienaturalna i nie wiemy jakie skutki ( daleko idące) ma na nasze zdrowie. Fakt jest taki, że te bzdety o jej cudownym działaniu może miały zastosowania, gdy ta rzeczywiście była dziko rosnącym strączkiem, a nie przerobionym produktem konsumpcyjnym. I to, że karmią tym zwierzęta także jest złe. Bo człowiek świadomie nie może unikać takich związków.

        • 2 1

        • To żyw się naturalnymi muchomorami. Są naturalne, na pewno bardzo zdrowe. Smacznego.

          • 1 1

        • (1)

          Istnieją produkty które są celowo modyfikowane genetycznie jak np olej rzepakowy. Obecnie uprawia się tylko modyfikowany - z obniżonym poziomem niebezpiecznego kwasu erukowego. No i klops - mamy GMO, które jest dla nas

          Istnieją produkty które są celowo modyfikowane genetycznie jak np olej rzepakowy. Obecnie uprawia się tylko modyfikowany - z obniżonym poziomem niebezpiecznego kwasu erukowego. No i klops - mamy GMO, które jest dla nas bezpieczniejsze niż naturalna roślina. Modyfikacja genetyczna roślin jest tematem złożonym i nie możemy jednoznacznie powiedzieć że jest zła.

          • 1 2

          • Hehe

            Chyba coś ci się pomyliło... Rzepak jest modyfikowany, tak jak np. kukurydza, ale występują jeszcze w naturalnych formach. To że u nas dopuszczono modyfikowane rośliny w uprawach nie znaczy, że wszystkie takie są, a w przypadku soi nie ma innej opcji.

            • 0 0

  • okiem okulisty - białko w oku

    okiem okulisty - białko w oku

    • 1 3

  • Wazne (1)

    Proszę was nie słuchajcie bzdur że potrzeba 2gr białka na 1kg masy ciała . Dla zwykłego człowieka ćwiczącego to jest bez sensu ponieważ obciążamy bardzo nerki i tego zwyczajnie nie przetrawimy ( chyba że na dopingu)

    • 6 0

    • Jeśli byłbyś biegły w temacie, to wiedziałbyś że istnieją dowody naukowe, ktore potwierdzają że u człowieka ze zdrowymi nerkami takie ilóści protein (2g/ kmc) nie powodują żadnych negatywnych zmian na nerki. Kolejne

      Jeśli byłbyś biegły w temacie, to wiedziałbyś że istnieją dowody naukowe, ktore potwierdzają że u człowieka ze zdrowymi nerkami takie ilóści protein (2g/ kmc) nie powodują żadnych negatywnych zmian na nerki. Kolejne powtarzanie bzdurnych informacji. Antonio i wsp. opublikowali serię badań, w których zastosowano dietę wysokobiałkową (~ 3,4-4,4 g / kg / dzień) i konsekwentnie zgłaszali brak szkodliwych skutków, nawet gdy próba trwała 1 rok czasu.

      • 3 3

alert Portal trojmiasto.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.