Opinie (254) ponad 10 zablokowanych

  • Dlaczego (3)

    nikt nie uczy piekarzy piec normalnego chleba? Pieką ze słonecznikiem, żurawiną, z mąki gryczanej czy inne takie wynalazki a normalnego nie potrafią.

    • 57 7

    • (1)

      Dodatkami próbują zamaskować podłą jakość.

      • 23 1

      • Bo chleba ma być dużo i ma być tani. Ma wykarmić rzeszę pustych brzuchów. Nie ważne, że po nim chorują, wszak nie od razu, więc się go produkuje na masową skalę. Nie mylić z pieczeniem.

        • 3 0

    • U Gotowały jest całkiem normalny chleb, najlepszy, tak samo zwykłe, pszenne bułki - chociaż moje serduszko leży na półkach ze słowiańskim :) I ucudaczone wypieki dla zainteresowanych też są.

      • 1 0

  • (4)

    Zakwas to też mąka i woda więc można by powiedzieć, że trzy składniki wystarczą: mąka, woda, sól.

    • 34 3

    • (3)

      Bo trzeba kupić dobrą mąkę która jest trudna do dostania i droższa trzeba mieć dobry piec. Wszystko idzie wolniej i pracownicy muszą mieć dużo większą wiedzę niż jak odpiekać zamrożone bułki

      • 11 1

      • Bzdura (1)

        Robię chleb dla siebie na własnym zakwasie i mące bio.
        Super szybko i dość tanio
        Jedynie początki są trudne. Nikt nie powie mi że dla piekarni zrobić zdrowy chleb to kłopot
        No ale fakt, może chleb niezdrowy robi się jeszcze szybciej

        • 6 0

        • Bo trzeba wykarmić coraz więcej ludzi jak najtaniej. Tyle, że kiedyś wystarczyło kilka kromek na posiłek, teraz zjesz bochenek i nic nie czujesz, więc to jedynie podwyżka ukryta w objętości chleba za "cenę" konsumpcji dodatkowej chemii.

          • 4 0

      • Mąka żytnia typ 2000 jest w każdym w miarę przyzwoitym sklepie

        Ponieważ to pełen przemiał - zawiera naturalne drożdże i symbiotyczne bakterie.

        • 4 0

  • "Przeciętny Polak spożywa około 37,5 kg chleba rocznie" (4)

    niesamowite, to ledwie 75 bochenków. Jakieś 4 kromki chleba dziennie. Byłem pewien, że spożycie jest u nas o wiele wyższe.

    • 10 3

    • Bo nie wszyscy jadają chleb. Nie dla każdego on jest zdrowy, szczególnie odpieki serwowane w marketach lub w popularnych "piekarniach" podpieranych renomowanymi nazwiskami z chemią zamiast chleba.

      • 4 0

    • sporzycie wieksze jest ale na plebani i u pis iorow (1)

      • 0 1

      • Miało być śmiesznie, ale "sporzycie" rozwaliło wpis.

        • 1 0

    • Statystyka

      Wiele osób samodzielnie piecze chleb i tego nie uwzględniają statystyki.

      • 0 0

  • Naturalny chleb z nienaturalnymi cenami:) (1)

    To dość dziwne że kilo chleba jest droższe od kilograma swini czy krowy:) Ale to my konsumenci napędzamy taką spiralę że im droższe tym lepsze. A wystarczy w ogóle ograniczyć spożycie chleba i czegokolwiek i człowiek i zdrowszy i ładniejszy i więcej w kieszeni zostaje. Pozdrowienia dla zdrowo myslących. ja mówie NIE dla spekulacji cenowych!

    • 38 3

    • A może wcale nie jeść?

      • 6 0

  • (1)

    Najlepszy chleb na zakwasie można kupić na Olszynce w piekarni Kidziński. Apropo chleba. Ciekawe czy premier już wie ile kosztuje bochenek. Może piekarz Fogiel już mu podpowiedział.

    • 31 11

    • one chałeczki w szoboty zajadają .

      • 3 0

  • (1)

    Chleb od Majchrowskiego najlepszy na świecie, reszta to hipsterskie fanaberie.

    • 30 7

    • Taaaak!!

      • 4 0

  • Radek

    Najlepszy chleb w Mielniku

    • 11 18

  • Janca

    Polecam tę piekarnię.
    Świetny chleb pszenny (kartuski) oraz ciasta.

    • 8 9

  • Raz chciałem zwykly razowy u Majchrowskiego. (10)

    Cena 7 zł za bochenek wielkosci dwoch bułek, o składzie woda, mąka, zakwas. Odebrałem to jako żart i wyszedlem.

    • 12 35

    • Bułki z Lidla polecam (1)

      a wieczorem czasem są za 50% ceny

      • 5 4

      • Wieczorem to tą "bułką" można się najwyżej ogolić

        • 6 3

    • Co za głupoty piszesz (4)

      Tam chleb razowy jest za 3,70
      Więc nie pisz głupot

      • 9 1

      • Może chodziło mi o ten mały i ciężki jak cegła? (1)

        • 1 0

        • Tak, "cegła" kosztuje 7.50 zł

          Tak, "cegła" kosztuje tam 7.50 zł, ale to jest chleb żytni, który nie może być tańszy.

          • 1 0

      • Bylem tam ponad rok temu i tyle kosztowal.

        Nie fantazjuj, ze teraz cena spadła.

        • 2 1

      • Zwykły razowy chleb u pana Majchrowskiego kosztuje 3.80 zł

        Zwykły razowy chleb u pana Majchrowskiego kosztuje 3.80 zł, natomiast 7.50 zł kosztuje chleb żytni, który w żaden sposób nie może być tańszy. A cennik można sprawdzić na stronie piekarni.

        • 1 0

    • Twoja cała egzystencja to jest żart

      • 0 0

    • Bzdury

      Byłem u Pana Majchrowskiego 16 w sobotę. Piekarnia była zamknięta wiedz odchodzę. Na raz podjeżdża auto wychodzi pan i pyta. Co pan szuka? Odp. Myslalemze otwarte chciałem chleb. Pan poczeka ja panu sprzedam. Wyciągnął z auta dwa chleby zapłaciłem 7.50. To był Pan Majchrowski rozpoznałem w internecie. Pozdrawiam

      • 6 0

    • Łgarz

      Pisz prawdę lub w ogóle. Chleb razowy kosztuje 3.80 zł. Jestem smakoszem i stałym klientem tej piekarni. Pozostałe piekarnie omijam wielkim łukiem. Powodem są ceny {dwa razy droższe} i oczywiście smak i trwałość wypieków. Polecam wszystkim.

      • 0 0

  • Bez chemii? A ile razy zboże z którego ten chleb (1)

    był wypieczony było opryskane ile sztucznych nawozów wysypano na pole

    • 39 0

    • Bez drobiazgów ,opryskiz Szamb-jetów wg. patentów usraelskich /Mendia nie widzą ,nie czują / są Gorsze

      • 2 1

alert Portal trojmiasto.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.