2021-10-16 16:37
nikt nie uczy piekarzy piec normalnego chleba? Pieką ze słonecznikiem, żurawiną, z mąki gryczanej czy inne takie wynalazki a normalnego nie potrafią.
2021-10-16 16:40
Dodatkami próbują zamaskować podłą jakość.
2021-10-17 12:05
Bo chleba ma być dużo i ma być tani. Ma wykarmić rzeszę pustych brzuchów. Nie ważne, że po nim chorują, wszak nie od razu, więc się go produkuje na masową skalę. Nie mylić z pieczeniem.
2021-10-17 11:41
U Gotowały jest całkiem normalny chleb, najlepszy, tak samo zwykłe, pszenne bułki - chociaż moje serduszko leży na półkach ze słowiańskim :) I ucudaczone wypieki dla zainteresowanych też są.
2021-10-16 16:42
Zakwas to też mąka i woda więc można by powiedzieć, że trzy składniki wystarczą: mąka, woda, sól.
2021-10-16 18:42
Bo trzeba kupić dobrą mąkę która jest trudna do dostania i droższa trzeba mieć dobry piec. Wszystko idzie wolniej i pracownicy muszą mieć dużo większą wiedzę niż jak odpiekać zamrożone bułki
2021-10-16 23:30
Robię chleb dla siebie na własnym zakwasie i mące bio.
Super szybko i dość tanio
Jedynie początki są trudne. Nikt nie powie mi że dla piekarni zrobić zdrowy chleb to kłopot
No ale fakt, może chleb niezdrowy robi się jeszcze szybciej
2021-10-17 11:55
Bo trzeba wykarmić coraz więcej ludzi jak najtaniej. Tyle, że kiedyś wystarczyło kilka kromek na posiłek, teraz zjesz bochenek i nic nie czujesz, więc to jedynie podwyżka ukryta w objętości chleba za "cenę" konsumpcji dodatkowej chemii.
2021-10-17 02:12
Ponieważ to pełen przemiał - zawiera naturalne drożdże i symbiotyczne bakterie.
2021-10-16 16:58
niesamowite, to ledwie 75 bochenków. Jakieś 4 kromki chleba dziennie. Byłem pewien, że spożycie jest u nas o wiele wyższe.
2021-10-17 12:09
Bo nie wszyscy jadają chleb. Nie dla każdego on jest zdrowy, szczególnie odpieki serwowane w marketach lub w popularnych "piekarniach" podpieranych renomowanymi nazwiskami z chemią zamiast chleba.
2021-10-17 19:29
2021-10-17 21:57
Miało być śmiesznie, ale "sporzycie" rozwaliło wpis.
2021-10-18 06:46
Wiele osób samodzielnie piecze chleb i tego nie uwzględniają statystyki.
2021-10-16 17:29
To dość dziwne że kilo chleba jest droższe od kilograma swini czy krowy:) Ale to my konsumenci napędzamy taką spiralę że im droższe tym lepsze. A wystarczy w ogóle ograniczyć spożycie chleba i czegokolwiek i człowiek i zdrowszy i ładniejszy i więcej w kieszeni zostaje. Pozdrowienia dla zdrowo myslących. ja mówie NIE dla spekulacji cenowych!
2021-10-16 17:58
2021-10-16 17:30
Najlepszy chleb na zakwasie można kupić na Olszynce w piekarni Kidziński. Apropo chleba. Ciekawe czy premier już wie ile kosztuje bochenek. Może piekarz Fogiel już mu podpowiedział.
2021-10-17 14:40
2021-10-16 18:14
Chleb od Majchrowskiego najlepszy na świecie, reszta to hipsterskie fanaberie.
2021-10-17 09:09
Taaaak!!
2021-10-16 18:14
Najlepszy chleb w Mielniku
2021-10-16 18:20
Polecam tę piekarnię.
Świetny chleb pszenny (kartuski) oraz ciasta.
2021-10-16 18:27
Cena 7 zł za bochenek wielkosci dwoch bułek, o składzie woda, mąka, zakwas. Odebrałem to jako żart i wyszedlem.
2021-10-16 19:41
a wieczorem czasem są za 50% ceny
2021-10-16 20:37
Wieczorem to tą "bułką" można się najwyżej ogolić
2021-10-16 21:32
Tam chleb razowy jest za 3,70
Więc nie pisz głupot
2021-10-18 09:30
2021-10-18 12:52
Tak, "cegła" kosztuje tam 7.50 zł, ale to jest chleb żytni, który nie może być tańszy.
2021-10-18 09:40
Nie fantazjuj, ze teraz cena spadła.
2021-10-18 12:51
Zwykły razowy chleb u pana Majchrowskiego kosztuje 3.80 zł, natomiast 7.50 zł kosztuje chleb żytni, który w żaden sposób nie może być tańszy. A cennik można sprawdzić na stronie piekarni.
2021-10-18 13:18
2021-10-18 15:49
Byłem u Pana Majchrowskiego 16 w sobotę. Piekarnia była zamknięta wiedz odchodzę. Na raz podjeżdża auto wychodzi pan i pyta. Co pan szuka? Odp. Myslalemze otwarte chciałem chleb. Pan poczeka ja panu sprzedam. Wyciągnął z auta dwa chleby zapłaciłem 7.50. To był Pan Majchrowski rozpoznałem w internecie. Pozdrawiam
2021-10-20 07:22
Pisz prawdę lub w ogóle. Chleb razowy kosztuje 3.80 zł. Jestem smakoszem i stałym klientem tej piekarni. Pozostałe piekarnie omijam wielkim łukiem. Powodem są ceny {dwa razy droższe} i oczywiście smak i trwałość wypieków. Polecam wszystkim.
2021-10-16 18:41
był wypieczony było opryskane ile sztucznych nawozów wysypano na pole
2021-10-17 14:42
Portal trojmiasto.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.