2020-10-22 08:35
Gołąbki, leczo, gulasz, spagetti, risotto, makaron z kurczakiem i warzywami po chińsku, fasolka po bretońsku, makaron z brokułem, szpinakiem i kurczakiem, paszteciki, krokiety, bigos, wątróbką z jablkiem i cebulą. Oto moje sztandarowe potrawy. Nigdzie nie jadłem lepszych jak przez siebie przygotowanych
2020-10-22 08:38
Niemniej jednak czasem można wyjść z domu odpocząć, aby ktoś pogotował dla Ciebie i tym samym pogłębiać swoje kubki smakowe :)
2020-10-22 10:19
Czasy niepene, praca niepewna.
2020-10-22 22:00
2020-10-23 08:09
dokladnie, pyszne, zdrowe a do tego produkty sa wszedzie dostepne jakie kto woli od miesa po wege
nie trzeba placic za cos co mozna w domu ugotowac czy przyrzadzic
2020-10-22 08:38
Niektóre lokale naprawdę zasuwają od miesięcy, aby utrzymać pracowników i w ogóle nie upaść. Trzymajcie się, wierzę, że będzie dobrze!
2020-10-22 08:45
Jest wytapiany najczęściej ze słoniny wieprzowej. Przeznaczony do bezpośredniego spożycia często wzbogacany jest o odrobinę soli, kawałki rozdrobnionej kiełbasy i cebuli lub skwarki, czasami też inne, mniej
Jest wytapiany najczęściej ze słoniny wieprzowej. Przeznaczony do bezpośredniego spożycia często wzbogacany jest o odrobinę soli, kawałki rozdrobnionej kiełbasy i cebuli lub skwarki, czasami też inne, mniej konwencjonalne dodatki, jak np. kawałki drobno pokrojonego jabłka.
Głównym składnikiem smalcu (ponad 99%) są tłuszcze, wśród których przeważają te, które zawierają kwasy nienasycone (ponad 55% wagi). Wbrew obiegowym opiniom ilość nasyconych kwasów tłuszczowych nie przekracza 40%. Udział nienasyconych kwasów tłuszczowych zależy od paszy, którą były karmione zwierzęta, z których wytopiono smalec oraz od sposobu wytapiania. Oprócz tego smalec zawiera zwykle także niewielkie ilości cholesterolu oraz ślady soli mineralnych i fragmenty tkanek miękkich (mięśni, skóry itp.) zwierząt, z których został wytopiony. Dotyczy to zwłaszcza smalcu ze skwarkami.
Nigdzie nie widzę wytopu z nasion roślin strączkowych.
2020-10-23 02:10
I to jest dobry tłuszcz.
I lepsze to jak węglowodany, ulepszacze, słodziki i inne cholerstwo
2020-10-22 08:56
2020-10-22 08:56
najważniejsze by sklepy dzialały i był w nich towar.
2020-10-22 09:00
Przyszło pierwsze zamknięcie w marcu czy kwietniu... to już był lament, chociaż trwało chyba z miesiąc, nikt z Was nie miał zapasów finansowych na tyle by utrzymać pracowników. (prawie nikt) . Ludzie chcieli Wam pomagać,
Przyszło pierwsze zamknięcie w marcu czy kwietniu... to już był lament, chociaż trwało chyba z miesiąc, nikt z Was nie miał zapasów finansowych na tyle by utrzymać pracowników. (prawie nikt) . Ludzie chcieli Wam pomagać, kupowali bony na później, brali żarcie na wynos...
Potem lockdown się skonczył i przyszedł sezon.. Bez wytchnienia dymaliście wszystkich jak co roku, ze spuszczoną głową do ziemi, kasa, kasa, kasa. Ja moge pomóc ale nie gastronomi, raptem 5-6 knajpom w trójmieście. Większości jednak życzę zwolnienie wynajmowanych lokali.
PS. Nowy rekord w knajpie - najtansza woda 17zł "bo tylko na karafki mamy"
2020-10-22 09:39
woda oczywiscie , kranówka bo zdrowa:) albo z Lidla za 0,69 pln za 1,5 litra
2020-10-22 09:12
model hiszpańsko-greckiego "rozwoju" prowadzi do postkolonialnej biedy
2020-10-22 09:30
To przykre....ale niestety oprócz szkół to właśnie restauracje są jedynymi z miejsc gdzie w sporym skupisku ludzi nie trzeba mieć maseczki....efekt prawie gwarantowany!!!
2020-10-22 09:42
czytajac opinie o danym lokalu zawsze zaczynam od najgorszych i tak tez zrobilem w przypadku hot doggie i taki ladny kwiatek mi sie trafil w ramach odpowiedzi dla klienta ;] ,,Hot Doggie
Wolimy mieć mniej pieniędzy i takich klientów jak Wy. Papa '' no wiec wedle zyczenia a teraz buzia w kubel a nie marzekac ;]
2020-10-22 10:09
bez nich nasze kubki smakowe są niedopieszczone.
Portal trojmiasto.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.