2019-01-25 09:45
Od tego oni są...
Robienie z nich gwiazd to zenada
To tak jakby kafelkarz robił łazienkę po swojemu, oczywiście może doradzić itd., ale jak ktoś chce np. Kiczowata to ma taką zrobić i Ch... Mu do tego
2019-01-25 09:50
Albo to są dania kucharza albo mamuś klientów, tyle że wówczas powinni się udać do nich a nie do lokalu.
Akurat to pisałem w jednej z ostatnich recenzji Haponiuk, że gdy kuchnia robi podmianki w daniu, to robi się w kuchni bajzel.
2019-01-25 10:06
Wtedy zrozumie jak bardzo ciężka i stresująca jest to praca. Kiedy przychodzi tzw. tabaka czyli szczytowe godziny zamówień i pełna sala, to przygotowanie dań po prostu z karty jest bardzo trudne. Kilka-kilkanaście
Wtedy zrozumie jak bardzo ciężka i stresująca jest to praca. Kiedy przychodzi tzw. tabaka czyli szczytowe godziny zamówień i pełna sala, to przygotowanie dań po prostu z karty jest bardzo trudne. Kilka-kilkanaście zamówień na raz, każde inne danie, świeże składniki...a gość oczekuje, że za 2 minuty dostanie wszystko gotowe. W momencie kiedy zaczyna się wybrzydzanie, zmiana składników, sosów itd. to wydłuża wszystko czas przygotowania i reorganizuje pracę. Kucharz i pomoc kuchenna uwijają się jak porafią żeby zadowolić gości, ale i tak zawsze znajdują się jacyś malkontenci....
Wiadomo, że po to jest restauracja żeby w niej jeść. Jednak skoro idę do wegańskiej knajpy, to nie oczekuję, że wymienią mi brukselkę na atrykot.
2019-01-25 10:09
To co ma powiedzieć pilot myśliwca, chirurg albo projektant mostów jeśli chodzi o odpowiedzialność...
2019-01-25 10:15
2019-01-25 10:21
Równie dobrze mógłbym napisać że każdy narzekający na klientów kucharz powinien zostać lekarzem - wtedy zobaczyłby jaka to bardzo ciężka i stresująca praca pełna odpowiedzialności. Tylko to bez sensu. Pytanie: chcesz
Równie dobrze mógłbym napisać że każdy narzekający na klientów kucharz powinien zostać lekarzem - wtedy zobaczyłby jaka to bardzo ciężka i stresująca praca pełna odpowiedzialności. Tylko to bez sensu. Pytanie: chcesz pracować na kuchni? To pracuj. Nie chcesz bo to zbyt ciężka i stresująca praca? - zajmij się czymś innym. Klienci w restauracjach są od tego żeby narzekać- czasem z sensem, czasem bez sensu. Nikt nie lubi wysłuchiwać uwag. Zatrudnianie się w sektorze USŁUG gdzie pracuje się z ludźmi naraża nas na reklamacje i spory. Ale to cześć zawodu. I marudzenie że "mój zawód jest taki zły, spróbujcie chociaż na chwilę.." Nie. Nie będę próbował bo interesuje mnie co innego. Coś na co nie narzekam.
2019-01-25 10:13
w menu: kaczka z puree i buraczkami
gość do kelnera: kaczkę proszę zamienić na schabowego, ziemniaki na frytki, a buraczki na colesława
2019-01-25 10:21
Tak
Oczywiście
Za każdym razem tak jest...
2019-01-25 23:39
A moze lepiej na rybkę nawet na tę najbardzej popularną - łososia :-)
2019-01-25 10:15
to po to, żeby spróbować potraw przygotowanych przez kucharzy, a nie wydziwiać i kombinować. Jak mi nie pasuję, to zawsze mogę zrobić sobie obiad w domu.
2019-01-25 10:17
"Traktują danie jako swoje dzieło, które ktoś kwestionuje i chce zmieniać, mimo że nie posiada do tego kompetencji."
czy jak organicznie nie znoszę kolendry to i tak mam ją zeżreć bo nie mam "kompetencji"?
2019-01-25 10:26
Po prostu nie zamawiaj dania, które zawiera kolendrę.
2019-01-25 13:22
hahaha, mam pójść do meksykańskiej knajpy, którą oprócz kolendry uwielbiam, i zamówić deser, bo panu kucharzowi się styki przegrzeją jak nie będzie mógł dosypać kolendry :D
2019-01-25 10:48
Z reguły jest za późno gdy nasypią tego badziewia. Pal sześć stałe żarełko. Z zupy już trudno wyodrębnić.
2019-01-25 10:28
Kwestia czy idziemy sie najeść czy idziemy patrzeć na porcje i nie wiedziec czy to przystawka czy danie główne ;)
2019-01-25 10:34
Malika - bardzo smaczne i inne niż w pozostałych restauracjach dania, przyprawy. mniam
2019-01-25 13:01
W Malice jedzenie niemal nie zawiera przypraw charakterystycznych dla Maghrebu. To tylko ściema, bo polskie gardziołko przywykłe jedynie do soli i pieprzu mogłoby grymasić.
Tak więc zero autentyzmu w tej Malice, ja po przetestowaniu więcej się nie skuszę.
2019-01-25 11:21
"poproszę 10x danie dnia - na jednym talerzu" :)
2019-01-25 11:25
2019-01-25 11:30
W porzadnej knajpie to zaden problem aby cos zmienic.Czesto sa wypisane tylko dania glowne a dodatki osobno i kazdy moze sam sobie skomponowac danie.
Portal trojmiasto.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.