2017-08-24 13:02
i dzięki Wam poznałam sporo restauracji. Niektóre odwiedzam często inne mniej. Niemniej dziękuję za te wszystkie recenzje :) i oczywiście czekam na następne.
2017-08-24 18:56
2017-08-24 13:37
o to jest pytanie! (tylko nie piszcie, że w Marmoladzie:P)
2017-08-24 17:11
2017-08-29 18:42
Dokładnie bo do 09:09 TAnio jest :-) :-)
2017-08-24 18:57
zjesz w maku hambulca z frytolcami
2017-08-27 20:49
W barze mlecznym na Opolskiej
2017-08-24 17:55
w nazewnictwie potraw po prostu - po polsku !!!
2017-08-24 18:58
gdyby mieli coś z sopranami to może bym spróbował
2017-08-29 18:41
....
2017-08-24 18:03
zjeść grochówe , schabowego z zasmarzoną kapustą i krtofle, kaszaneczke na boczku i cebulce ,żur z białą kiełbasą ? . Gdzie to się podziało ? Niech ktoś otworzy w końcu Bar ,Knajpe ,Jadłodajnie z POLSKIM ŻARCIEM !!! - myślę ,że na pewno nie pójdzie z torbami !
2017-08-24 18:40
popieram, i jeszcze raz popieram
2017-08-24 19:26
Bylo takie cos bar Maciuś we Wrzeszczu... nie wiem czy nadal jest
2017-08-24 19:26
I flaki...
2017-08-24 20:37
Grave, Motlava, Pod Basztami, Szafarnia 10... 1 z rzędu, które mi przyszły do głowy.
2017-08-25 12:45
Powiedzmy że nawiązują do polskiego jedzenia ale lecą w kierunku mody na udziwianie.
Tu chodzi o to, by polskie potrawy nie były wstydliwe, bo takie nie są a wiele artykułów jakby ten wstyd powiela. To przecież bez
Powiedzmy że nawiązują do polskiego jedzenia ale lecą w kierunku mody na udziwianie.
Tu chodzi o to, by polskie potrawy nie były wstydliwe, bo takie nie są a wiele artykułów jakby ten wstyd powiela. To przecież bez sensu.
Inna sprawa, że o menu często decyduje cena jaką się płaci za dzierżawę miejsca a ta bywa bardzo wysoka. Zatem przy układaniu menu, bierze się aspekt zwrotu poniesionych nakładów na produkty plus płace i koszty najmu. Razem daje to często wysoką cenę, co skłania restauratorów do rezygnacji z potraw znanych, prostych i potencjalnie tanich na rzecz skomplikowanych, z drogich czy egzotycznych produktów i z różnymi dziwacznymi dodatkami, by w ten sposób uzasadnić wysoką ceną ostatecznego dania.
Nie dziwi więc, że nie znajdziemy w lokalach np latem, młodych ziemniaków lekko rozgnieconych i polanych z zsiadłym mlekiem oraz posypanych świeżym koperkiem, bo nikt przy zdrowych zmysłach nie kupi tego za 19,99 wiedząc, że i wkład p[racy znikomy a wkład surowcowy na poziomie poniżej jednego złotego jest.
Tu właśnie tkwi cały obłęd nuworyszowskich garkuchni, które tak namiętnie opisuje zwłaszcza p. Agnieszka a wcześniej Beata a i p. Łukaszowi też się zdarzało.
2017-08-29 18:35
Samemu rób W domu i do pudełka :-) :-)
2017-08-24 20:24
Po tych odwiedzinach, widać kto jest czytelnikiem... pizza pizza pizza...
2017-08-29 18:34
Bo jest DobrA ZAWSZE
2017-08-25 13:22
Ci wszyscy z tych knajp truja was chemia dzien w dzien. Kupuja chemiczne g.... z Renka i wala wam do jedzenia...E...E...E... a wy sie oblizujecie jakie smaczne fajne i wogole... nie nauczyli was myslec ze ich
Ci wszyscy z tych knajp truja was chemia dzien w dzien. Kupuja chemiczne g.... z Renka i wala wam do jedzenia...E...E...E... a wy sie oblizujecie jakie smaczne fajne i wogole... nie nauczyli was myslec ze ich interesuje tylko zysk!!!! Oni zyja z zysku i zrobia wszystko by miec go jak najwiecej. To juz wiadomo czemu takie drogie serwuja rzeczy przy minimalnych nakladach...kapisz???
2017-08-29 18:34
Wolę samemu robić .
2017-08-29 18:22
U mnie
2017-08-29 18:39
Ziemniaki lepiej sobie samemu ugotować , albo gotowe kupić taka nowość jest , albo ćwiartki , łódeczki . Gotowe ,
Frytki proste i nie proste , karbowane , opiekane.
2017-09-01 05:12
A tam jest jedno z lepszych jedzonko jeśli nie najlepsze i najtańsze
2017-10-11 22:48
Portal trojmiasto.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.