Opinie (254) ponad 10 zablokowanych

  • Artykuł raczej jako sponsorowany. Większości tradycyjnych piekarni tu nie ma. (2)

    Choćby Kraskowski na Stogach gdzie rodzaji chlebów masz ile tylko wymyslisz.
    No i gdzie są piekarnie z obrzeża miasta?...

    • 24 0

    • Majchrowski tradycyjny ze bardziej się nie da. Serio. Piec na ogniu, nie na grzałkach

      • 3 0

    • Kraskowski NIE MA dobrego chleba.

      • 0 0

  • W Gdyni na Portowej (1)

    Tam mozna kupic prawdziwy chleb na zakwasie, ale są zapisy. Taki chleb tydzien czasu świeży.

    • 16 2

    • Tak, tak..

      Zamówiłem telefonicznie i czekał na mnie. Przypomina mi chleb jaki piekła moja babcia

      • 5 0

  • Tak , tak , tak....

    Ale ceny są zaporowe za taki chleb .

    • 11 0

  • Wydmuchane ceny

    I powietrze w środku to nie chleb i bułki wstyd że kłamią piekarza

    • 10 0

  • Dolna Brama (2)

    Polecam baaaardzo piekarnię na Dolnej Bramie. Normalne zdrowe pieczywo.
    Wspierajmy lokalne firmy dzialające od lat.
    Paluchy z makiem wyborne!

    • 23 1

    • Ja też

      Ja też i to od lat

      • 4 0

    • i ceny mają normalne a nie hipsterskie :)

      • 2 0

  • Spiżarnia Portowa w Gdyni (2)

    Oferuje w sprzedaży pyszny i zdrowy chleb. Polecam

    • 8 2

    • Ojj mega fajne miejsce

      Super nowe miejsce, bardzo klimatyczne a pieczywo i nabiał jest petarda!

      • 5 0

    • Z polecenia

      Koleżanka w pracy mnie poczęstowała, warto było tam zajrzeć i teraz czekam na środę po mój chlebek pszenno-żytni

      • 4 0

  • Kozioł (4)

    Kozłowski w Gdyni, to jest smak, polecam. Tylko wielki minus za brak maszyny do krojenia

    • 19 11

    • Chleb to twoje bogactwo... (1)

      Więc dziel je sam, nie kupuj chleba, który pokroił ktoś inny

      • 5 5

      • Bo chleb się łamie. Urywasz kęs, moczysz w dobrym oleju lub nabierasz nim smakowitej pasty i zjadasz tak, jak to robiono dawniej kiedy jadano z jednej michy. To całkiem niedawno pan Sandwich wymyślił składane kanapki, by

        Bo chleb się łamie. Urywasz kęs, moczysz w dobrym oleju lub nabierasz nim smakowitej pasty i zjadasz tak, jak to robiono dawniej kiedy jadano z jednej michy. To całkiem niedawno pan Sandwich wymyślił składane kanapki, by można je było owinąć w papier i zabrać do pracy lub na piknik. Teraz jedynie tylko małe dzieci kultywują tradycję i odgryzają "piętki", "przylepki", czy "d*pki" ;)

        • 5 0

    • A peerelowski? (1)

      Ftedy tesz byly pyszne

      • 3 1

      • Był na drożdżach, ale bez ulepszaczy. Kilo chleba ważyło kilo, a nie jak dziś jedynie pół. Pachniał, chrupał podczas krojenia i smakował jak chleb, a nie jak podkładka pod wędlinę, czy ser. Nie wałkował się i nie

        Był na drożdżach, ale bez ulepszaczy. Kilo chleba ważyło kilo, a nie jak dziś jedynie pół. Pachniał, chrupał podczas krojenia i smakował jak chleb, a nie jak podkładka pod wędlinę, czy ser. Nie wałkował się i nie rozpadał w czasie smarowania twardym masłem, nie pleśniał, tylko wysychał. Można go było reanimować odpiekając w piekarniku po zawinięciu w wilgotną, lnianą ściereczkę.

        • 3 0

  • Opinia wyróżniona

    Potwierdzam, że chleb w piekarni przy dolnej bramie jest smaczny. (9)

    Niestety, na 3 wizyty tylko raz udało mi się coś tam kupić.

    • 27 1

    • Polecam

      Chleb na Dolnej Bramie najlepszy na świecie.
      Przemiła Pani która obsługuje.
      Kupuje Chleb od wielu lat.
      Polecam

      • 12 0

    • Trzeba wstać wcześniej

      Trzeba wstać wcześniej

      • 14 1

    • Piekarnia

      Można zamówić telefonicznie i odebrać osobiście na drugi dzień. Pozdrawiam

      • 7 0

    • Chleb

      Trzeba być rano! Np o 7.

      • 5 1

    • No właśnie, wszystko super z tymi tradycyjnymi piekarniami, (3)

      tylko kto ma czas dylać na Dolne Miasto o 7 rano?

      • 6 1

      • (2)

        chleb od Majchrowskiego jest w wielu punktach, trzeba popytać gdzie.
        Trochę wysiłku.

        • 6 0

        • wykaz sklepików mają na swojej stronie lub na fb

          • 1 0

        • Więc

          podpowiedz, to niewiele wysiłku

          • 0 0

    • Bo piekarnia pana Ryszarda Majchrowskiego jest czynna od godz. 6:00, do wyprzedaży pieczywa...

      Piekarnia pana Ryszarda Majchrowskiego jest czynna od godz. 6:00, do wyprzedaży pieczywa... Im wcześniej zatem przyjdziesz, tym lepiej. :)

      • 0 0

  • Chleby

    Chleb z Bochna beznadziejny a wszystkie markety nim zawalone z biedry też na drugi dzień niedobry w smaku.

    • 8 2

  • Od trzech lat ... (1)

    piekę chleb sam w piekarniku domowym. Zakwas własny żytni z mąki 2000. Ciasto właściwe z mąki pszennej typ 650. Co piątek. Niebo w gębie. Puki sił będę jadł z własnego wypieku. Organizm już po kilku tygodniach podziękował mi za moją pracę. Polecam.

    • 23 1

    • Też piekę

      Od 2013 roku jestem domowym piekarzem,i będę do czasu aż starczy mi sił. Mam kilka własnych receptur i więcej pseudo chleba nie zjem.

      • 1 0

alert Portal trojmiasto.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.