Opinie (299) ponad 20 zablokowanych

  • Kapustan (4)

    Ja polecam na morenie vis a vis Skrzypka. Malo surowek a duzo mieska. Tak na marginesie Kebap(Niemiecki) bo taki staraja sie serwowac w Polsce powinien miec biala kapustke, swiezy ogorek, cebule i pomidor.! Czesto mozna spotkac wszystkie rodzaje kapusty!! O miesie juz niebede wspominal. Orginalny turecki(w Turcji) wcale niejest smaczny!!

    • 8 8

    • Ba, u nas normalką jest jeszcze ładowanie kiszonej kapusty do kebaba. A świeże nakłada się po pół plasterka

      No te kilogramy sosu, tego w prawdziwym kebabie nie ma

      • 1 0

    • kebab

      w ogole nie jest smaczny

      • 2 2

    • No to chyba nie jadłeś prawdziwego tureckiego kebaba. Ja jadałam różne kebaby w Turcji i krajach bałkańskich i są pycha, właśnie szukam miejsca w Trójmieście, gdzie dostanę choć namiastkę tego tureckiego rarytasu, ale coś ciężko znaleźć. Jak na razie najlepsza Alanya i Antalya w Gdańsku oraz Kebabistan w Sopocie.

      • 2 0

    • Oryginalny turecki kebab jest jak najbardziej pyszny, byłam i jadałam. Turcja jeśli chodzi o kebab nie prowadzi działalności typu fast-food!!! U nas cieżko o dobrą podróbę, ale niektóre bary dają radę. Jak dla mnie

      Oryginalny turecki kebab jest jak najbardziej pyszny, byłam i jadałam. Turcja jeśli chodzi o kebab nie prowadzi działalności typu fast-food!!! U nas cieżko o dobrą podróbę, ale niektóre bary dają radę. Jak dla mnie Gdańsk: nowy punkt przy ul,. Hynka - tam gdzie warsztaty samochodowe - pyszności po prostu, od lat Antalya i ewentualnie we Wrzeszcu koło dworca, Sopot: Kebabistan, w którym jadam regularnie, Gdynia - 10 lutego koło dworca są dwa punkty, oba dobre, ale z tymi kanapami ze skaju lepsze (nie pamiętam nazw tych barów).

      • 0 0

  • żarcie dla dresów (1)

    przecinaki w białych czapeczkach skierowanych daszkiem w niebo i ich maniurki z własnoręcznie farbowanymi kudłami na hebanowy czarny żyją z kebabami w istnej symbiozie niczym wiśnie w czekoladkach pożerając łapczywie śmierdzącego kebsa za 6 zeta na dmowskiego

    • 51 7

    • to się akurat zgadza.

      • 20 1

  • Wielki Baba (2)

    Najlepszy Kebab był w Gdyni na ul. Świętojańskiej (blisko UM). Nazywał się WIELKI BABA. Prowadził go baaaardzo sympatyczny Polak :) sosy robione na miejscu, nakładane na szpikulec kawałki mięsa a nie mielony kebab z

    Najlepszy Kebab był w Gdyni na ul. Świętojańskiej (blisko UM). Nazywał się WIELKI BABA. Prowadził go baaaardzo sympatyczny Polak :) sosy robione na miejscu, nakładane na szpikulec kawałki mięsa a nie mielony kebab z Makro i przepyszne surówki z kapusty robione w specjalny sposób :) Właściciel nigdy nie żałował składników, zawsze był miły i sympatyczny, porozmawiał :)
    Ale niestety już go nie ma - został wykupiony przez Turka

    • 21 0

    • " sosy robione na miejscu, nakładane na szpikulec kawałki mięsa a nie mielony kebab z Makro i przepyszne surówki z kapusty robione w specjalny sposób :) Właściciel nigdy nie żałował składników"

      pewnie dlatego splajtował :-)))

      • 8 0

    • Jeszcze wierzę w to, że on kiedyś odrodzi się jak fenix z popiołu i wróci na rynek :)

      • 0 0

  • Kebab (2)

    Prawdziwy Kebab jest z BARANINY a nie to co my dostajemy .

    • 29 0

    • też (1)

      Odmian kebabów jest mnóstwo, ale wcale nie jest tak że tylko baranina. Kurczak albo baranina to podstawa, oczywiście nigdy świnia.

      • 4 0

      • wołowina

        ja jadam tylko sopocki kebab z mięsem wołowym. innego nie trawię.

        • 1 0

  • a gdzie był wcześniej A'la TURKA w Gdyni ????? (1)

    w jakim miejscu był wcześniej A'la TURKA w Gdyni skoro jest jednym z najstarszych kebabów w Trójmieście ???
    Lokal został otwarty niedawno więc może został skądś przeniesiony skoro jest jednym z najstarszych ?
    Wcześniej była tam kawiarnia "Danusia"

    • 13 1

    • Ala Turka

      na Starowiejskiej i w Gemini :)

      • 2 0

  • Kebab U Turka (1)

    Tylko i wyłącznie kebab u TUrka - PITA an ie jakies naleśniki czy bułki!!! Ciesze sie ze we Wrzeszczu jest ten kEBAB NIE TRZEBA GNAĆ DO gDYNI

    • 7 11

    • Zamiast pisać na forum rób lepsze żarcie - wtedy przyjdzie więcej ludzi ;)

      • 6 1

  • Nie ma co się dziwić że na ulicach coraz wiecej spaślaków. (1)

    Obrzydzenie bierze jak się widzi takiego grubasa wciskającego do paszczy fast-food i popijającego colę.

    • 21 8

    • nie chcesz - nie patrz

      • 6 0

  • Najlepszy jest w Gdyni U Turka przed skwerem Kościuszki! I nie ma wacława we wsi na niego, ten co otworzyli we wrzeszczu przy skm nie dorównuje mu nawet do pięt. NIECH ŻYJE KEBAB U TURKA!
    ps. Nie jestem z gdyni:D ten kebab to jedyna dobra rzecz jaką mają :D

    • 7 9

  • (1)

    moze zróbmy mode na polskie knajpkii zarcie a nie turecki ZAPIEKANKI to sa typowo polskie przysmaki na po imprezowy głod

    • 13 3

    • Jak zapiekanki...

      to tylko w Gdyni, w budkach przy pomniku harcerzy! :)

      • 6 3

  • podpis 3 zdjęcia nieco mylny

    ala turka istnieje gdzies od roku,przynajmniej na 10lutego, wczesniej była tam lodziarnia a jeszcze wczesniej bodajże jakies poduszki materiały, na skwerze u turka oczywiście bardzo dobrze ale od czasu jak otworzyli na

    ala turka istnieje gdzies od roku,przynajmniej na 10lutego, wczesniej była tam lodziarnia a jeszcze wczesniej bodajże jakies poduszki materiały, na skwerze u turka oczywiście bardzo dobrze ale od czasu jak otworzyli na świętej , nieco słabsze jedzenie, na świętej dużo lepsze, jesli chodzi o sopot to kebabistan dużo słabszy niż imbiss, mieso średnie, w imbissie natomiast super szybko i smakowicie, na gdańsk sie nie wyuszczam ale słyszałem że własnie w wrzeszczy przy peronie sa mega dobre kebaby, a tak sobię napisałem bo od wielu lat jestem maniakiem tego typu jedzonka, ps jesli chodzi o oryginał to pozycji jest przynajmniej kilkadziesiąt, i zazwyczaj w kraju kebaba jada się go jak typowy obiad a nie fastfood

    • 5 0

alert Portal trojmiasto.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.