2012-05-22 10:42
Ja polecam na morenie vis a vis Skrzypka. Malo surowek a duzo mieska. Tak na marginesie Kebap(Niemiecki) bo taki staraja sie serwowac w Polsce powinien miec biala kapustke, swiezy ogorek, cebule i pomidor.! Czesto mozna spotkac wszystkie rodzaje kapusty!! O miesie juz niebede wspominal. Orginalny turecki(w Turcji) wcale niejest smaczny!!
2012-05-22 11:18
Ba, u nas normalką jest jeszcze ładowanie kiszonej kapusty do kebaba. A świeże nakłada się po pół plasterka
No te kilogramy sosu, tego w prawdziwym kebabie nie ma
2012-05-22 14:39
w ogole nie jest smaczny
2012-05-22 17:57
No to chyba nie jadłeś prawdziwego tureckiego kebaba. Ja jadałam różne kebaby w Turcji i krajach bałkańskich i są pycha, właśnie szukam miejsca w Trójmieście, gdzie dostanę choć namiastkę tego tureckiego rarytasu, ale coś ciężko znaleźć. Jak na razie najlepsza Alanya i Antalya w Gdańsku oraz Kebabistan w Sopocie.
2014-08-06 00:43
Oryginalny turecki kebab jest jak najbardziej pyszny, byłam i jadałam. Turcja jeśli chodzi o kebab nie prowadzi działalności typu fast-food!!! U nas cieżko o dobrą podróbę, ale niektóre bary dają radę. Jak dla mnie
Oryginalny turecki kebab jest jak najbardziej pyszny, byłam i jadałam. Turcja jeśli chodzi o kebab nie prowadzi działalności typu fast-food!!! U nas cieżko o dobrą podróbę, ale niektóre bary dają radę. Jak dla mnie Gdańsk: nowy punkt przy ul,. Hynka - tam gdzie warsztaty samochodowe - pyszności po prostu, od lat Antalya i ewentualnie we Wrzeszcu koło dworca, Sopot: Kebabistan, w którym jadam regularnie, Gdynia - 10 lutego koło dworca są dwa punkty, oba dobre, ale z tymi kanapami ze skaju lepsze (nie pamiętam nazw tych barów).
2012-05-22 10:44
przecinaki w białych czapeczkach skierowanych daszkiem w niebo i ich maniurki z własnoręcznie farbowanymi kudłami na hebanowy czarny żyją z kebabami w istnej symbiozie niczym wiśnie w czekoladkach pożerając łapczywie śmierdzącego kebsa za 6 zeta na dmowskiego
2012-05-22 10:56
to się akurat zgadza.
2012-05-22 10:44
Najlepszy Kebab był w Gdyni na ul. Świętojańskiej (blisko UM). Nazywał się WIELKI BABA. Prowadził go baaaardzo sympatyczny Polak :) sosy robione na miejscu, nakładane na szpikulec kawałki mięsa a nie mielony kebab z
Najlepszy Kebab był w Gdyni na ul. Świętojańskiej (blisko UM). Nazywał się WIELKI BABA. Prowadził go baaaardzo sympatyczny Polak :) sosy robione na miejscu, nakładane na szpikulec kawałki mięsa a nie mielony kebab z Makro i przepyszne surówki z kapusty robione w specjalny sposób :) Właściciel nigdy nie żałował składników, zawsze był miły i sympatyczny, porozmawiał :)
Ale niestety już go nie ma - został wykupiony przez Turka
2012-05-22 11:38
" sosy robione na miejscu, nakładane na szpikulec kawałki mięsa a nie mielony kebab z Makro i przepyszne surówki z kapusty robione w specjalny sposób :) Właściciel nigdy nie żałował składników"
pewnie dlatego splajtował :-)))
2012-05-22 21:07
Jeszcze wierzę w to, że on kiedyś odrodzi się jak fenix z popiołu i wróci na rynek :)
2012-05-22 10:47
Prawdziwy Kebab jest z BARANINY a nie to co my dostajemy .
2012-05-22 11:19
Odmian kebabów jest mnóstwo, ale wcale nie jest tak że tylko baranina. Kurczak albo baranina to podstawa, oczywiście nigdy świnia.
2012-05-22 13:29
ja jadam tylko sopocki kebab z mięsem wołowym. innego nie trawię.
2012-05-22 10:49
w jakim miejscu był wcześniej A'la TURKA w Gdyni skoro jest jednym z najstarszych kebabów w Trójmieście ???
Lokal został otwarty niedawno więc może został skądś przeniesiony skoro jest jednym z najstarszych ?
Wcześniej była tam kawiarnia "Danusia"
2012-05-22 11:16
na Starowiejskiej i w Gemini :)
2012-05-22 10:49
Tylko i wyłącznie kebab u TUrka - PITA an ie jakies naleśniki czy bułki!!! Ciesze sie ze we Wrzeszczu jest ten kEBAB NIE TRZEBA GNAĆ DO gDYNI
2012-05-22 11:05
Zamiast pisać na forum rób lepsze żarcie - wtedy przyjdzie więcej ludzi ;)
2012-05-22 10:55
Obrzydzenie bierze jak się widzi takiego grubasa wciskającego do paszczy fast-food i popijającego colę.
2012-05-22 17:58
nie chcesz - nie patrz
2012-05-22 10:56
Najlepszy jest w Gdyni U Turka przed skwerem Kościuszki! I nie ma wacława we wsi na niego, ten co otworzyli we wrzeszczu przy skm nie dorównuje mu nawet do pięt. NIECH ŻYJE KEBAB U TURKA!
ps. Nie jestem z gdyni:D ten kebab to jedyna dobra rzecz jaką mają :D
2012-05-22 10:58
moze zróbmy mode na polskie knajpkii zarcie a nie turecki ZAPIEKANKI to sa typowo polskie przysmaki na po imprezowy głod
2012-05-22 12:00
to tylko w Gdyni, w budkach przy pomniku harcerzy! :)
2012-05-22 11:02
ala turka istnieje gdzies od roku,przynajmniej na 10lutego, wczesniej była tam lodziarnia a jeszcze wczesniej bodajże jakies poduszki materiały, na skwerze u turka oczywiście bardzo dobrze ale od czasu jak otworzyli na
ala turka istnieje gdzies od roku,przynajmniej na 10lutego, wczesniej była tam lodziarnia a jeszcze wczesniej bodajże jakies poduszki materiały, na skwerze u turka oczywiście bardzo dobrze ale od czasu jak otworzyli na świętej , nieco słabsze jedzenie, na świętej dużo lepsze, jesli chodzi o sopot to kebabistan dużo słabszy niż imbiss, mieso średnie, w imbissie natomiast super szybko i smakowicie, na gdańsk sie nie wyuszczam ale słyszałem że własnie w wrzeszczy przy peronie sa mega dobre kebaby, a tak sobię napisałem bo od wielu lat jestem maniakiem tego typu jedzonka, ps jesli chodzi o oryginał to pozycji jest przynajmniej kilkadziesiąt, i zazwyczaj w kraju kebaba jada się go jak typowy obiad a nie fastfood
Portal trojmiasto.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.