Opinie (107) ponad 10 zablokowanych

  • To już wszystko wiem. (2)

    Jadłem w Billisie ostatnio żeberka. Pani jako znawca tematu od razu wykryc, że te żeberka zostały potraktowane chemią. To że mięso odchodzi od kości nie jest spowodowane obrobką cieplną. Pani dostała porcje półkilową, z czego połowa to kości . Czyli mięsa nie jest aż tyle. A ta niby marynata to przykrywka sposobu przygotowania mięsa.

    • 6 2

    • a może konkrety? (1)

      Jaką chemią? Nie wstyd Ci pisać takie głupoty?

      • 3 1

      • Nie wiem.

        Napisałem tak, bo mam niepowstrzymaną potrzebę obnoszenia się publicznie ze swoim imbecylizmem.

        • 1 2

  • Wariacja szefa kuchni

    Ciekawe, ze w tym przypadku za "wariacje" uznano cos, co w przypadku kazdej innej hipsterskiej knajpy opisano by pewnie jako "kraftowa salatka z autorskim twistem".
    Czyzby kucharz nie mial brody?

    • 9 2

  • billis sopot = masakra (1)

    popsuli mi posilek na 30 urodziny :(((

    • 1 0

    • to naprawde potworne

      • 1 1

  • drogo

    fajna knajpa, byłam raz ... niestety dla mnie za drogo

    • 2 1

  • Jedna z niewielu knajp w której jadam (1)

    Autorka tekstu nie wspomniała nic o wspaniałych stekach i rybkach jakie tam serwują. Ceny są adekwatne do ogromnych porcji, do tego lokalizacja, wystrój i przemiły personel. Z przyjemnością tam wrócę nieraz.

    • 6 4

    • Dla krasnala z King sajzu może i ogromne.

      Dla człowieka mikro danie.

      • 1 6

  • Byłem raz. Więcej nie wejdę chyba że poprawili wentylację. Niestety poszedłem przed ważnym dla mnie spotkaniem A do wieczora czułem kuchenne zapachy na sobie

    • 0 7

  • Gumbo robi się na bazie zasmażki (roux) selera naciowego, cebuli i zielonej papryki a dopiero potem sa różne dodatki, głównie wieprzowina, kiełbasa (tzw polish saussage), krewetki, kurczak itd, w zależności co mamy pod ręką i wszystko to jest noworleańskim gumbo, dodaje jeszcze pieprz cayeński oraz okrę (można bez) i gotuje.

    • 2 0

  • Recenzja taka sobie, choć miejscami dobrze napisana. Zdjęcia źle przygotowane, w pośpiechu, kto fotografuje burgera z góry?

    3,5/5

    • 6 0

  • Mięso jest wysuszone

    Byliśmy tam jakiś czas temu, nie powiem żeby smaowało.... głównie dlatego, że mięso było strasznie suche i twarde... ale fasolka była zaje, jako jedyna. to chyba za mało, żeby wystawić dobrą ocenę.

    • 1 6

  • Opinia subiektywna

    W Chicago zjem więcej ,taniej i przyjemniej

    • 3 2

alert Portal trojmiasto.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.