Opinie (124) 6 zablokowanych

  • Drogo! Lepiej kupić sobie w sklepie paczkę (4 kotlety/filety z kurczaka) za 10 zł i samemu podgrzać na patelni.

    To samo z pierogami ruskimi - za 5 zł ma się 16 pierogów. Trochę oleju rzepakowego i patelnia, i jadła po kokardę. A to wszystko ze zwykłej Biedr... Ceny z dużym przebiciem na tych stołówkach/barach.
    A tak na marginesie, to plastik, plastikiem, plastik pogania, tzn. te opakowania.

    • 2 0

  • Na filologiczno - historycznym widzę bez zmian, trudno też tych państwa określić miłymi

    Standardy obsługi u nich zatrzymały się gdzieś w PRL, słabe jedzenie, małe porcje, choć zawsze się ktoś znajdzie i dzięki temu prowadzą jeszcze ten bufet. Za moich czasów, zaledwie 5 lat temu jeszcze, woleliśmy, jak były

    Standardy obsługi u nich zatrzymały się gdzieś w PRL, słabe jedzenie, małe porcje, choć zawsze się ktoś znajdzie i dzięki temu prowadzą jeszcze ten bufet. Za moich czasów, zaledwie 5 lat temu jeszcze, woleliśmy, jak były dłuższe przerwy między zajęciami iść na Mat - Fiz, Prawo i Administrację, WNS albo jak były pieniądze to poza kampus do Manekina na naleśniki albo nawet MacDonalda lub KFC, ewentualnie jeszcze do X Kwadratu na Pizzę + Piwo, choć jak tam poszliśmy to jak z wyprawami do Ygreka, zwykle się już nie wracało :D
    W każdym razie wszędzie tylko nie tam.

    Ciekaw jestem jak długo Akapit już jest w BUG, bo 5 lat temu go nie było, ale mam wątpliwości czy dłużej się utrzyma, bo za moich czasów był tam już jakiś bufet, tyle że dosyć szybko się zwinął.

    • 8 0

  • plastik

    wszędzie plastik...

    • 0 0

  • wspomnienia :-))

    Wydz. Prawa i Adm. Sopot lata '76-'79 w akademiku przed biblioteką była stołówka; każdy mógł zjeść za darmo zupkę; mówiliśmy, że bida-zupkę, ale jaka ona była !!!! łza się w oku kręci wspominając tamte czasy

    • 2 1

  • (2)

    Za moich czasów 2003 - 2008 to nie chodziło się najeść tylko kupowało byle co na smaka a resztę w browarach. Polanka i sklep koło akademików. To było życie.

    • 3 4

    • Dziad

      I jest się czym chwalić takim g*wnianym życiem? Bebzuna masz teraz pewnie takiego po tych browarach, że nie widzisz swoich genitaliów

      • 0 1

    • Czyżbyś studiował historię-- ksywa Partisan de Voyack

      • 1 1

  • MFI - nadal ta paskudna pizza? (1)

    Jakieś 5 lat temu pojawił się pizzerman - dalej tam urzęduje i śmierdzi na całym wydziale spalonym ciastem?

    • 0 0

    • Mfi

      Zamkneli juz bufecik na MFI przez doczepke w postaci budynki dla informatyki praktycznej

      • 0 0

  • Codziennie gotowane

    Ja chodzę na stołówkę codziennie jest świeże.bo schodzi. Nie ma gotowców i podgrzewaczy. Także uważajcie na żołądek w pszyszlosci i układ pokarmowy.

    • 0 0

  • BAR na WNS (1)

    Wg mnie jeden z lepszych barów na kampusie. Jedyny oferuje sprzedaż dań na wagę. Dzięki temu można zjeść naprawde tanio. Dodatkowo ostatnio wprowadzono do sprzedaży ciasta.
    Nie wiem dlaczego dziewczyny w artykule powiedziały że się długo czeka skoro wszystko stoi w podgrzewaczach..

    • 1 3

    • Bo na głupie tosty czekasz 15 minut. W podrzewaczach stoją dwa dania plus dodatki a to co w menu już musi ktoś zrobić. Poza tym ppwinni to jakos oslonić bo w zarciu co chwilę włosy i inne syfy bo wszyscy się nad tym nachylają.

      • 2 0

  • Szmelc na wydziale historycznym

    90% żarcia na ciepło z mikrofali.

    • 3 1

  • Najlepsze jedzenie bylo w stolowce studenckiej na Wita Stwosza, teraz tam jedt campus czy cos. Jadlam tam przepyszne obiady, lata 1996-2001.

    • 1 0

alert Portal trojmiasto.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.