Opinie (254) ponad 10 zablokowanych

  • Jaka cena za bochenek?

    10zl?

    • 5 0

  • (2)

    Jak posmarować masłem chleb na pierwszym zdjęciu ? Ma dużo dziur.

    • 8 1

    • Proste, nakładasz masło do dziur.

      • 0 1

    • Odrywasz kęs chleba, nakładasz nań masło, bierzesz do ust. Po chwili to samo z kolejnym kęsem. Itd. Serio myślisz, że chleb zjada się tylko w postaci kromek i kanapek?

      • 1 0

  • Od miesiąca piekę sam

    Piekarnie to teraz z nazwy są tylko. Kolega, który zajmuje się produkcją chleba ostrzegał mnie, żebym go nie jadł- nie ma nic wspólnego ze słowami: naturalny, na zakwasie, bogaty a błonnik....

    • 8 1

  • Bienvenu (1)

    A gdzie w tym zestawieniu mała rzemieślnicza piekarnia francuska Bienvenu z Garnizonu? Cudowne, przepyszne, naturalne pieczywo na zakwasie pszennym bez jakichkolwiek ulepszaczy.

    • 2 4

    • A cena ?

      Myślę że cena zaporowa , co z tego że przepyszny jak drogo !!!

      • 2 1

  • Fakt (1)

    Fakt na ul.kartuskiej w Gdyni wiecznie kolejki za pieczywem tylko taki leciutki dodatek ten wystrój i te pomieszczenia zatrzymały się w latach 80 tych.

    • 6 1

    • I w tym chyba jest moc ;) nie fancy szmansi wystrój ma to swój urok

      • 0 0

  • Bochen

    Niech pomyśli nad inną recepturą bo ten w sklepkach jest go pełno beznadziejny. Ogólnie jesteśmy zawaleni w marketach wyrobami piekarskimi gniotami .Najlepsze są te ogłoszenia w sklepach zapraszamy na świeże pieczywo brakuje informacji z mrożonego ciasta potem podgrzewanego .

    • 9 0

  • Opinia wyróżniona

    (5)

    Najzdrowsze chleby są na zakwasie, z pieca opalanego drewnem z maki żytniej i orkiszowej.

    • 72 8

    • a najbardziej paskudne na kociewiu....

      • 2 5

    • drewno z mąki żytniej i orkiszowej

      ciekawy wynalazek :) gdzie mozna kupić?

      • 6 2

    • Durnyś. Chciałeś zabłysnąć ale wyszedłeś na i**otę

      • 0 2

    • Czad ze spalania i inne trucizny wchodzą w chlebek, jeszcze niech piekarz jara fajki

      • 0 1

    • zdrowe to juz nic nie jest
      nie zachwalajmy czegos co jest tylko w nazwie

      • 0 0

  • a piekarnia kidzińscy?

    Przecież sami robiliście artykuł o tym, ze używa również zabytkowego pieca i nie dodaje dodatków.

    • 5 0

  • Opinia wyróżniona

    W tradycyjnych piekarniach u mistrzów cechowych (7)

    były co najwyżej dwa trzy rodzaje chleba i bułki. Reszta to współczesna komercja.Ale takie widać są potrzeby rynku.

    • 87 4

    • No tak, wybór taki zły... (4)

      Tęsknota za PRL, co?

      • 8 20

      • Nie chodzi o to ze wybór jest zły (2)

        tylko o to, że nie da się robić perfekcyjnie 30 gatunków pieczywa, oczywiście codziennie pełny asortyment musi być dostępny dla jasniepaństwa.

        • 30 4

        • dokładnie tak

          sam sobie wypiekam 2-3 rodzaje, grunt to zboże od małorolnego rolnika który nie przesadza z nawozami i chemią, własny przemiał i dojrzewanie mąki oraz proces wyrastania i wypieku bez przyśpieszania procedury; żytni

          sam sobie wypiekam 2-3 rodzaje, grunt to zboże od małorolnego rolnika który nie przesadza z nawozami i chemią, własny przemiał i dojrzewanie mąki oraz proces wyrastania i wypieku bez przyśpieszania procedury; żytni razowy zajmuje 24 h od nastawienia do upieczenia, wcale nie musi być specjalny piec, dobra maszyna do pieczenia też daje radę; taki chleb spokojnie nadaje się do jedzenia przez dwa-trzy dni

          • 8 1

        • można robić dobrze 3 rodzaje a tylko nadać 30 nazw, niby że się róznią

          I tak mało kto kupuje kilka bochenkow, a nawet jesli to i tak się nie połapie jaka jest różnica pomiędzy jednym pszenno-żytnim a innym pszenno-zytnim

          • 1 0

      • wolę mniejszy wybór pieczywa, ale dobrego i "dopieszczonego", niż zalew piekarniczego badziewia.
        to tak jak z knajpą, jak masz w menu 100 pozycji, to nie ma bata, żeby to była dobra restauracja.

        • 4 0

    • jakie potrzeby rynku?!!!!

      Wcisnęli nam to g..., zamiast zwykłego tradycyjnego pieczywa dodając mnóstwa chemii i spulchniaczy i zachwalali ....,a ludzie, którzy mało widzieli a jeszcze mniej wiedzieli o składzie proponowanych specjałów i ich szkodliwości .. kupowali i kupują nadal chwaląc jeszcze, że wspaniały.

      • 12 0

    • chleb to sobie w domu upiecz a reszta to porazka, a najbardziej ten wypiekany na miejscu
      lapami nakladaja bez rekawiczek

      • 2 1

  • (2)

    Mieszkam akurat na Kamrowskiego i jadłem nie które rzeczy z manofaktury jak dlamnie sam syf i najgorsza cukiernio piekarnia które się znajduje w okolicy !

    • 18 0

    • Dokładnie. Od momentu powiększenia powierzchni, zmiany Pan sprzedających, jest tragicznie . Mam pod nosem i omijam szerokim łukiem

      • 3 0

    • Zgadzam się. W okolicy lepiej wypada już piekarnia Gotowały (tak ze 6/10 ale czasami spalą) albo niektóre chleby z Miśka. Niedawno odkryłem piekarnię Eres też niedaleko - mocne 9/10 ale za to ceny wysokie. Manufaktura ma gorsze pieczywo niż pobliskie supermarkety, zwłaszcza odgrzewane bułki.

      • 2 0

alert Portal trojmiasto.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.