Opinie (233) ponad 20 zablokowanych

  • Der Lachs (3)

    Pod Lososiem w Gdańsku to jak U Wierzynka w Krakau.
    Mam nadzieję że nowi właściciele umiejętnie wpiszą arcyważną dla gdańska historię w strategię dzialania lokalu, jednocześnie dając lepszą ofertę gastronomiczną.

    Pod Lososiem w Gdańsku to jak U Wierzynka w Krakau.
    Mam nadzieję że nowi właściciele umiejętnie wpiszą arcyważną dla gdańska historię w strategię dzialania lokalu, jednocześnie dając lepszą ofertę gastronomiczną. Przy umiejętnym działaniu miejsce może zyskać drugie, lepsze życie. Nie można zaniechać ekspozycji "goldwassera", słynnego na całą Europę w owym czasie. Nawet w Panu Twardowskim" Mickiewicza jest o niej mowa: "gdańskiej wódki" wytoczył ze łba pół beczki"...

    • 15 2

    • Czytanie ze zrozumiem (1)

      Zakładanie że właściciel Winnego Grona to głupek, który bezmyślnie prowadzi swój biznes jest irytujące. W artykule jest napisane, ze nowy projekt przygotowywany jest w poszanowaniu tradycji tego miejsca i jego historii. Ja nie mam wątpliwości, że tradycja tego miejsca zostanie wpisana nową erę Winnego Grona.

      • 1 4

      • Jednak właściciel to głupek wypisujący

        to samo kilkanaście razy, jak by sam w to nie wierzył.

        • 3 0

    • Oni już zaniechali...

      Z najlepszej restauracji na Pomorzu zrobili Francuskie bistro !!!
      Czy to dobrze, nie mnie oceniać, jednak mi się nie podoba.

      • 1 0

  • Jacy jesteśmy ?

    Nic nie trwa wiecznie.A szkoda.Szkoda tradycji.

    • 9 1

  • Bez przesady ! Kiedyś Pod Łososiem należało do ekskluzywnych restauracji ale obecnie to przeszłość (1)

    Konkurencja i zmęczenie materiału spowodowały konieczność zmian a nikt inny poza właścicielem nie ma pojęcia o kondycji firmy i przyszłości a banialuki o tradycji itp to bzdety ignorantów

    • 7 9

    • Pod Łososiem

      masz rację, zmieniały się czasy i kondycja lokalu była w średnim stanie.
      tylko wiesz,i naczej się podchodzi doinwestycji w wieku 30 / 40 LAT / a inaczej koło 70 tki. uważam zatemże mietek podjął właściwą decyzję !

      • 0 0

  • Można zmienić kartę dań, coś odświeżyć, ale nazwę, wystrój, Goldwassera i parę innych rzeczy bym zostawił. (1)

    Przecież to tradycja wielu wieków gastronomii w tym miejscu.

    • 12 1

    • Serio?

      Serio?

      • 0 0

  • Byłem w Winnym Gronie i to naprawdę dobra restauracja.

    Właściciele przykładają dużą wagę do kuchni, składników, a poza tym to normalni ludzie. Przeniesienie WG w to miejsce będzie tylko z korzyścią dla kulinarnego Gdańska.

    • 3 6

  • Łosoś to tradycja (3)

    Abstrahując od jakości dań i obsługi - z tym bywało ostatnio różnie - lokal powinien pozostać.
    Dziwię się, że nie jest wpisany do rejestru dóbr kultury miejskiej (taki chyba nawet nie istnieje).
    Uważam, że to

    Abstrahując od jakości dań i obsługi - z tym bywało ostatnio różnie - lokal powinien pozostać.
    Dziwię się, że nie jest wpisany do rejestru dóbr kultury miejskiej (taki chyba nawet nie istnieje).
    Uważam, że to ogromne zaniedbanie.
    Szkoda, że Robakowski nie pokwapił się przed sprzedażą do kompetentnych urzędników.
    No ale mleko się już rozlało.
    Żal, że taki kawał tradycji zamieniono na gotówkę.

    • 10 0

    • i na kuchnię francuską

      ą ę tu kompletnie jest nie z tej bajki.
      Powinna zostać nazwa, jako historyczna, a kuchnia powinna być związana z miastami hanzeatyckimi. Zwłaszcza, że w miastach należących onegdaj do Hanzy są świetne i znane

      ą ę tu kompletnie jest nie z tej bajki.
      Powinna zostać nazwa, jako historyczna, a kuchnia powinna być związana z miastami hanzeatyckimi. Zwłaszcza, że w miastach należących onegdaj do Hanzy są świetne i znane restauracje, posiadające gwiazdki różne, w których serwuje się nowoczesną kuchnię opartą na tradycji. I co najważniejsze wykorzystujące produkty z regionu północnej Europy.
      Co prawda ślimaki też są nasze :)

      • 6 0

    • Robakowski

      Robakowski w d....pie ma kontynuacje działalności Restauracji Pod Łososiem. Zaorał to miejsce!

      • 0 1

    • Zabytek

      Jest wpisany do rejestru zabytków, a pieczę trzyma Konserwator Zabytków i Miasto Gdańsk.

      • 0 0

  • Ok (1)

    Nic specjalnego tam nie było .tylko drogo i dla Niemców . W czasach komunizmu nie było mnie na nic stać . Żadna strata

    • 3 6

    • a ja się martwię

      bo to wielka strata dla miasta !!!

      • 0 0

  • Fajnie by było jeszcze wyremontować ulicę Szeroką

    Niestety pisowski konserwator zabytków się nie zgodził. Dziurawy asfalt jest OK.

    • 0 3

  • (1)

    Kiedyś luksusowa restauracja z dobrym jedzeniem, dzisiaj niestety gorzej .Pamietam Omara Sharifa ..był zachwycony i wielu innych sławnych ludzi. Obojetnie kto będzie właścicielem ,to nazwa powinna zostać.Tradycja zobowiazuje.

    • 3 0

    • Donald Sutheraland

      także uwielbiał Łososia !!!

      • 1 0

  • Szkoda....

    Kilka lat temu wynajmowałem mieszkanie w tym budynku. Często z dołu dochodziły zapachy i odłosy krzątania się pracowników. Nigdy nie byłem w restauracji Pod łososiem, chociaż była tak blisko. Teraz trochę żałuję.

    • 1 0

alert Portal trojmiasto.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.