Lody Calypso mają już 60 lat Opinie do artykułu

Lody Calypso mają już 60 lat

Opinie (198) ponad 20 zablokowanych

  • Lubię ta firmę

    Ale ciężko z dostępem w sklepach trzeba poszukać powinni zrobić sezonowe lódtracki

    • 3 4

  • Opinia do filmu

    Zobacz film Jak powstają lody Calypso

    60 lat na rynku

    i obsługują lokalne sklepy.. i zaczynają wchodzić na sieci sklepowe.. no BRAWA!! BRAWA!!

    • 3 6

  • Calypso są OK, a gdzie są lody Mewa ?

    • 3 4

  • Opinia do filmu

    Zobacz film Jak powstają lody Calypso

    Najlepsze Polskie Lody to Schoeller!

    • 4 12

  • Pamiętam

    Pracowałem przy produkcji tych lodów, jeszcze za dyrektora Jacewicz. Pozdrawiam wszystkich byłych i obecnych pracowników.

    • 8 6

  • Ulica Długa Grobla nie leży w Dolnym Mieście, a w Śródmieściu.

    • 2 5

  • Opinia do filmu

    Zobacz film Jak powstają lody Calypso

    Kawowy

    Pycha ale z tamtych czasow Teraz ulepszacze wala jak do wszystkiego

    • 8 0

  • Pamietam dobrze z lat jeszcze 50/60te jak facet chodzil po plazy w (1)

    Sopocie, Gdyni i Orlowie sprzedawajac i wolajac Lody Mewa albo Lody Pingwin. Kto z Was to jescze pamieta? A oprocz lodow Calypso byly jeszcze dwa inne o wloskich nazwach ktorych juz nie pamietam. Tylko ze juz pozniej pod koniec lat 60-tych.

    • 2 0

    • Te o włoskiej nazwie to były lody Bambino były na patyku pyszne śmietankowe lub śmietankowe polane zastygłą czekoladą która zawsze była jak dla mnie za tłusta bo zostawał taki śmieszny tłuszczyk na języku dlatego zawsze wolałam bez polewy czekoladowej dzisiaj zjadłabym chętnie i z tą polewą.

      • 0 0

  • Opinia do filmu

    Zobacz film Jak powstają lody Calypso

    Och

    Pyszotka od 38lat śmietankowe oby tak dalej powodzenia Calipso

    • 1 4

  • Oczywiscie ze obecne lody roznia sie nieco smakiem od tych z przed lat. (2)

    Dzisiaj dodaje sie konserwantow aby lody nie ulegly szybkiemu zepsuciu. Kiedys jak kupiles lody to trzeba bylo je szybko zjesc a dzisiaj jak kupie caly kilogram to w domu mozna trzymac je nawet dluzej niz tydzien. Ale

    Dzisiaj dodaje sie konserwantow aby lody nie ulegly szybkiemu zepsuciu. Kiedys jak kupiles lody to trzeba bylo je szybko zjesc a dzisiaj jak kupie caly kilogram to w domu mozna trzymac je nawet dluzej niz tydzien. Ale w lodowce. Jesli nie sa w ogole otwierane to mozna trzymac je nawet dluzej. Zreszta w chlodzonych magazynach nawet leza jeszcze dluzej do momentu ich dystrybucji po sklepach. Ale kiedys jak zjadles lody po powtornym ich zamrozeniu to momentalna biegunka. Poza tym raz co jakis czas media donosza o mozliwej salmonelli i wiec mamy lody obecnie odporne na rozne powiklania chorobowe.

    • 2 5

    • jesteś gó...żercą, nie lodziarzem (1)

      popij jeszcze coca-ście*wo-colą :-(

      • 0 0

      • Ciekawe ze zawsze jakis prymitywny balwan

        reaguje na wpisy ktore odzwierciedlaja prawde. Tak to ciebie zabolalo?

        • 1 0

alert Portal trojmiasto.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.