Lody Calypso mają już 60 lat Opinie do artykułu

Lody Calypso mają już 60 lat

Opinie (192) ponad 20 zablokowanych

  • Oczywiscie ze obecne lody roznia sie nieco smakiem od tych z przed lat. (2)

    Dzisiaj dodaje sie konserwantow aby lody nie ulegly szybkiemu zepsuciu. Kiedys jak kupiles lody to trzeba bylo je szybko zjesc a dzisiaj jak kupie caly kilogram to w domu mozna trzymac je nawet dluzej niz tydzien. Ale w lodowce. Jesli nie sa w ogole otwierane to mozna trzymac je nawet dluzej. Zreszta w chlodzonych magazynach nawet leza jeszcze dluzej do momentu ich dystrybucji po sklepach.

    Dzisiaj dodaje sie konserwantow aby lody nie ulegly szybkiemu zepsuciu. Kiedys jak kupiles lody to trzeba bylo je szybko zjesc a dzisiaj jak kupie caly kilogram to w domu mozna trzymac je nawet dluzej niz tydzien. Ale w lodowce. Jesli nie sa w ogole otwierane to mozna trzymac je nawet dluzej. Zreszta w chlodzonych magazynach nawet leza jeszcze dluzej do momentu ich dystrybucji po sklepach. Ale kiedys jak zjadles lody po powtornym ich zamrozeniu to momentalna biegunka. Poza tym raz co jakis czas media donosza o mozliwej salmonelli i wiec mamy lody obecnie odporne na rozne powiklania chorobowe.

    • 1 4

    • jesteś gó...żercą, nie lodziarzem (1)

      popij jeszcze coca-ście*wo-colą :-(

      • 0 0

      • Ciekawe ze zawsze jakis prymitywny balwan

        reaguje na wpisy ktore odzwierciedlaja prawde. Tak to ciebie zabolalo?

        • 0 0

  • Zdjecia #4 i #7, prawie 50 lat minelo ale moda niewiele sie zmienila.

    • 3 0

  • Opinia do filmu

    Zobacz film Jak powstają lody Calypso

    jakość już słaba.

    olej kokosowy! śmietanka w proszku 5% - na opakowaniu napisane prawdziwa śmietanka! Jak nie napisane - to nawet tech 5% brak, sam tłuszcz rośliny!

    • 4 1

  • Opinia do filmu

    Zobacz film Jak powstają lody Calypso

    z tym filmikiem chyba czekali do momentu kiedy przyjdzie fala upałow

    • 4 0

  • Opinia do filmu

    Zobacz film Jak powstają lody Calypso

    Kupiłam wczoraj są faktycznie pyszne... ale wielkość kostki zmniejszyła się bardzo...biorąc po uwagę że kostka kosztuje 4.20 to są bardzo podrożały!

    • 5 3

  • Do fabryki 2 km

    Zastanówcie się nad słabym marketingiem. Macie produkt, stałych klientów, a nie wiecie co z tym robić. Mieszkam w centrum, ale dopiero w Leclerku mam do dyspozycji większy wybór Calypso. To tak jakby po lody jeździć do innej wioski.

    • 6 0

  • Cena (2)

    Dobrze że nie napisaliście że cena ich sięga prawie 4pln oraz gramatura się zmniejszyła bo jest obecnie 200g.

    • 3 0

    • nie 200 g a 200 ml, czyli jakieś 120-140 g

      • 2 0

    • W Gdynii w osiedlowym sklepiku 4,99 za waniliowego lub czekoladowego, strach po ile będę z "dodatkami"

      • 0 0

  • Opinia do filmu

    Zobacz film Jak powstają lody Calypso

    Rumowe (1)

    Najpyszniejsze były rumowe !!!!! a teraz nigdzie nie mogę kupić lodów o tym smaku. Żal...

    • 3 0

    • Opinia do filmu

      Zobacz film Jak powstają lody Calypso

      Miętowe z połowy lat 70 były najpyszniejsze ale nikt ich nie pamięta i napisane jest w artykule, że do lat 80 były tylko śmietankowe i kakaowe a o moich ukochanych miętowych zapomniano. Kiedyś zadzwoniłam do biura firmy i Panie wzięły katalog i mi potwierdziły, że był w latach 70- tych ten smak mięty:)

      • 0 0

  • Jadłem wczoraj

    Niestety receptura już chyba nie ta sama smakują inaczej,czekoladowe czy te z galaretką to już nie smak dzieciństwa galaretki mało czekolady za mało porostu za mało "Cukru w cukrze" Było by ok ale cena zabija w sieci ABC to prawie 5zl za kostke lekka przesada.

    • 1 0

alert Portal trojmiasto.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.