- 1 Dr Misio nakręcił teledysk w Gdyni (26 opinii)
- 2 Miłość bez ostrzeżenia: jednak warto ostrzec (15 opinii)
- 3 O wielkiej pasji do małych elementów (13 opinii)
- 4 Spotkali się znowu po 20 latach (61 opinii)
- 5 Recenzja filmu "Biała odwaga". Góry i doliny (150 opinii)
- 6 Wyjątkowy koncert z gwiazdami (15 opinii)
Od 19 września do 31 października Restauracja Britannica Steak House w Hotelu Kuracyjnym w Gdyni Orłowie serwować będzie klasyczne dania kuchni amerykańskiej, poszerzając tym samym swoją ofertę soczystych steaków i dotychczasowego menu o wybór wyselekcjonowanych potraw amerykańskich.
Kuchnia amerykańska charakteryzuje się różnorodnością rozmaitych stylów i sposobów przyrządzania posiłków. Na przykład na kuchnię części południowej Stanów Zjednoczonych największy wpływ mieli imigranci z Afryki, Francji i Meksyku, a kuchnia azjatycka wywarła wpływ niemal na wszystkie stany.
Wiele dań uważanych powszechnie za typowo amerykańskie, mogło mieć swoje źródła również w kuchni innych narodów. Jednak przez lata receptury te były modyfikowane przez amerykańskich kucharzy do tego stopnia, że potrawy te uważane są za typowo amerykańskie.
Istnieją różne odmiany kuchni amerykańskiej, a sami Amerykanie nadal kojarzą określone potrawy z konkretnymi miejscami, np. stek z Oklahomy, homar z Maine czy łosoś z Pacific Northwest. Styl amerykańskiego jedzenia, a w szczególności podawania i spożywania posiłków, został spopularyzowany na całym świecie i cieszy się ogromną popularnością.
Będzie go można poznać już od 19 września w Restauracji Britannica Steakhouse w Hotelu Kuracyjnym. Specjalne Menu Kuchni amerykańskiej pod hasłem "Klasyki z Ameryki" to klasyczne potrawy amerykańskie. Takie, które każdemu przypadną do gustu i od razu kojarzą się z "american cuisine", jednocześnie niosąc w sobie ducha amerykańskiej historii i kulturowego tygla narodów.
Czego będzie można spróbować? Na przystawkę np. pikantne skrzydełka buffalo papryczki jalapenio nadziewane serem. Dla lubiących ostre smaki będzie również meksykańska zupa z czerwoną fasolą, pomidorami pellati i pulpecikami, albo krem z pomidorów z tabasco z nachos.
Nie zabraknie również sałatek, oczywiście także z wołowiną, serem pleśniowym i truskawkami. Na miłośników amerykańskiej klasyki czeka też Beef Burger ze 100-procentowej wołowiny z domowymi frytkami, albo steak wołowy z rostbefu (sirloin) z sosem pieprzowym. A na deser oczywiście maślane naleśniki z syropem klonowym oraz lemoniada ze świeżym sokiem z cytryny, którą do końca września dostaniemy w prezencie do każdego dania głównego.
Restauracja Britannica Steak House
w Hotelu Kuracyjnym
al. Zwycięstwa 255
81-525 Gdynia
www.britannica-steakhouse.pl
* możliwość dodania komentarzy lub jej brak zależy od decyzji firmy zlecającej artykuł
Miejsca
Opinie (5)
-
2014-09-19 15:00
Ej restauratorzy ... myśliście, że kuchnia amerykańska to tylko steaks & hamburgers? (1)
Pomyślcie trochę chociażby o kuchni z Nowego Orleanu, Kreolskiej. Wprowadźcie do menu Gumbo, Jambalaya, Chowder itp.
- 6 2
-
2014-09-19 15:13
... właściwie to o wersji kuchni "kreolskiej Luizjany" oraz kuchni Cajun.
- 2 2
-
2014-09-19 20:42
kuchnia
Bardzo dobra. Byłam i jadłam. Polecam.
- 3 1
-
2014-09-21 12:13
kuchnia amerykańska
To oksymoron, co wyrażono także w dalszej części artykułu i co tylko potwierdzają zdjęcia potraw.
To już wolałabym "odkrywać" smaki włoskiej pizzy.- 1 0
-
2014-10-02 12:05
również polecam
sałatka niesamowicie ciekawa, stek idealny dobrze wysmażony dobre mięso, desery pyszne a do tego obsługa profesjonalna
- 1 0
Portal trojmiasto.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.