Ulica z Mostem Miłości do remontu. Będą odwierty w...
Miasto chce zmodernizować kolejną ulicę w Śródmieściu Gdańska. Po przebudowie Pańskiej, Węglarskiej i...
Znaleziono 73 artykuły
Miasto chce zmodernizować kolejną ulicę w Śródmieściu Gdańska. Po przebudowie Pańskiej, Węglarskiej i...
Zakończyła się renowacja manierystycznego Domu Opatów Pelplińskich. Dzięki remontowi, na który XVII-wieczny...
Kończą się prace przy odbudowie dawnej plebanii kościoła św. Józefa, u zbiegu ulic Elżbietańskiej i...
Rudolf Edward Gamm (1884-1961) był posłem do Volkstagu ostatniej kadencji Wolnego Miasta Gdańska i...
Chodnik na mostku nad kanałem Raduni w ciągu ul. Elżbietańskiej jest wyłączony z ruchu od grudnia 2022 r....
Rok po otwarciu przejścia naziemnego przy Bramie Wyżynnej miasto ogłosiło przetarg na budowę kolejnego - w...
Marzec roku 1938 przynosi Gdyni dwie nowości: wyjątkową drabinę strażacką ("zaznaczyć należy, że jest to...
O co chodzi z przedziwną konstrukcją, która stanęła na moście przy ulicy Elżbietańskiej? Choć przechodnie...
Lato nieubłaganie zaczyna powoli dobiegać końca, ale zanim ten moment nadejdzie, w Trójmieście czeka nas...
Zniszczona pod koniec wojny plebania przy kościele św. Józefa w Gdańsku będzie odbudowana. W...
Lawrence Ugwu, dyrektor Nadbałtyckiego Centrum Kultury, został napadnięty w centrum Gdańska. Napastnicy...
Od soboty, 5 marca, na ulicach Biskupiej Górki, Wrzeszcza, Śródmieścia i Oliwy będą realizowane zdjęcia do...
Rok 2021 przeszedł do historii. Czy był to udany czas w kontekście inwestycji rowerowych w aglomeracji...
Na ulicach Pańskiej i Węglarskiej robotnicy zerwali właśnie asfalt, który przez ostatnie kilkadziesiąt lat...
Na Starym Mieście, w sąsiedztwie Wielkiego Młyna, znajduje się budynek malowniczo przerzucony nad kanałem...
W powietrzu czuć już jesienną aurę, ale ostatnie dni wakacji wciąż jeszcze kuszą koncertami, imprezami oraz...
Reżyser Szymon Kaczmarek w "Burzy" Gdańskiego Teatru Szekspirowskiego, której premiera odbyła się 8 lipca,...
Rozpoczął się lipiec i wakacje trwają już w najlepsze. Nie oznacza to jednak, że w Trójmieście zabraknie...
8 lipca odbędzie się długo oczekiwania premiera spektaklu "Burza" według Williama Szekspira. Premierowy...
Wojewódzki konserwator zabytków domaga się od Gdańska wymiany krawężników na niedawno wyremontowanej ul....