Planuj Tydzień: duża impreza na Biskupiej Górce, maraton...
Wiosna rozkręca się na dobre, a wraz z nią tempo imprez w Trójmieście, których z dnia na dzień przybywa...
Znaleziono 20 artykułów
Wiosna rozkręca się na dobre, a wraz z nią tempo imprez w Trójmieście, których z dnia na dzień przybywa...
Przed nami luty i już niedługo ferie zimowe 2025 na Pomorzu. Jak spędzić wolny czas z dziećmi? W ten...
W gastronomii od zawsze przyświeca zasada: "klient nasz pan". To właśnie na tej maksymie opiera się sukces...
Październik jak co roku ma nam dużo zaoferowania. W tym tygodniu tradycyjne obchody święta piwa, Noc...
Jeśli spędzacie lipiec w Trójmieście, to raczej nie macie powodów do narzekań w temacie wyboru rozrywek....
Siedem dań na siedem etapów ludzkiego życia. Artystka Anna Królikiewicz i szef kuchni Jacek Koprowski z...
Halloweenowe imprezy, warsztaty dla dzieci czy teatr - co chcecie robić w ten weekend? Podpowiadamy, dokąd...
Dzięki festiwalom kulinarnym i kolacjom degustacyjnym można w trakcie jednego wydarzenia spróbować kilku...
Przed nami kolejny styczniowy weekend, jednak już nie w tak zimowej aurze jak dotychczas, więc zapewne...
W uproszczeniu można powiedzieć, że flexitarianie to tacy wegetarianie na pół etatu. Nie rezygnują zupełnie...
Śniadania na mieście, szczególnie w weekendy, jemy coraz chętniej. Zazwyczaj w restauracji, ale czemu nie...
"Ale szczypiorek to ja lubię tylko w przedszkolu, wiesz, mamo?" - powiedział do mnie ostatnio mój syn,...
Jemy na mieście to cykl artykułów, w których opisujemy trójmiejskie restauracje. Testowane dania zamawiamy...
W świecie wzmożonej konsumpcji, natłoku przedmiotów i zakupów, które robią się same za jednym kliknięciem,...
- Dlaczego menu dla dzieci nie może być zmienioną wersją menu dla dorosłych: mniejszą, tańszą, lżej...
Kilka felietonów wcześniej, w cyklu Trójmiejskie historie kulinarne, pisałam, że na widok szarlotki i...
To zaczyna się mniej więcej na dwa-trzy tygodnie przed świętami. Mama dzwoni do mnie i do sióstr i...
Luty to dla mnie najcięższy miesiąc w kuchni. Moje kubki smakowe są już znudzone rozgrzewającymi zupami,...
To prawdopodobnie jedyny festiwal filmowy, na którym przed seansem zamiast popcornu i coli serwowane jest...
Noc duchów wypada w tym roku w poniedziałek, ale halloweenowe imprezy w Trójmieście startują już w piątek i...