Nowe lokale: kanapki, burgery, włoski street food, ryby i...
W kwietniowej odsłonie cyklu Nowe Lokale odwiedziliśmy aż pięć smakowitych miejsc. Zaczęliśmy od śniadania,...
Znaleziono 212 artykułów
W kwietniowej odsłonie cyklu Nowe Lokale odwiedziliśmy aż pięć smakowitych miejsc. Zaczęliśmy od śniadania,...
Niedawno pisałam o trendach w gastronomii, które powinny przeminąć. Dziś pora na coś znacznie...
Sopot to nie tylko popularny kurort, ale także doskonałe miejsce, aby cieszyć się pysznym jedzeniem w...
Wiosenna edycja Restaurant Week trwa w najlepsze. W największej imprezie kulinarnej w Polsce bierze udział...
Restauracja Vana, która szczyci się tym, że karmi zdrowo, mieści się na wrzeszczańskim osiedlu Garnizon. W...
Planując rodzinny obiad, często stajemy przed dylematem: gdzie znaleźć restaurację, która będzie...
Gastronomia, jak każda dziedzina życia, podlega modom i trendom. Niektóre z nich zdobywają popularność i...
Popeyes to amerykańska sieć fast food, znana z dań ze smażonym kurczakiem. Powstała w 1972 r. w Nowym...
Początek roku to doskonały czas na zmiany. Nie omijają one kulinarnej mapy Trójmiasta, na której w...
Wiele słyszałam o popularności restauracji Chleb i Wino - podobno trudno tu o wolny stolik, a kolejki...
Sznycel wiedeński to klasyczne danie kuchni austriackiej, które zdobyło popularność na całym świecie....
W pierwszej tegorocznej odsłonie cyklu Nowe Lokale odwiedziliśmy aż pięć pysznych miejsc, które niedawno...
Jedzenie jak u babci, coraz większa świadomość ekologiczna, najnowocześniejsze technologie, fermentacja i...
Od dłuższego czasu planowałam odwiedzić Osterię Fino, młodszą siostrę gdańskiej restauracji Fino...
To miejsce od dawna mnie intrygowało. Jednocześnie kusiło opiniami i odpychało wizją długich kolejek. O...
Do restauracji Pan Kotowski, którą miałam okazję recenzować jakiś czas temu, dołączyło niedawno Bistro Pani...
W październikowej odsłonie Nowych Lokali będzie przede wszystkim bardzo azjatycko: odwiedziliśmy niewielką...
Restauracja Endi Wine House jest usytuowana w samym sercu Sopotu, obok Monciaka, w bliskiej odległości od...
Trójmiasto to miejsce, gdzie tradycja kulinarna spotyka się z niecodziennymi, a czasem nawet brawurowymi...
W gastronomii od zawsze przyświeca zasada: "klient nasz pan". To właśnie na tej maksymie opiera się sukces...