Nietypowa książka kulinarna, felietony Skiby, magia i...
Nowy rok sprzyja zmianom i różnym postanowieniom. Może zdecydowaliście się więcej czasu poświęcać na...
Znaleziono 67 artykułów
Nowy rok sprzyja zmianom i różnym postanowieniom. Może zdecydowaliście się więcej czasu poświęcać na...
Marcin Grulkowski - za publikację o gdańskich przywilejach Kazimierza IV Jagiellończyka, zespół Nagrobki -...
Wraz z rozwojem technologii informacyjnych sztuczna inteligencja zaczęła zapuszczać swoje cyfrowe korzenie...
Trójmiejski zespół Nagrobki stworzył muzykę do spektaklu "Lepper. Będziemy wisieć albo siedzieć" Teatru im....
Jeśli szukasz powodu do wyjścia z domu, a nie lubisz spacerować bez celu, to poniżej podrzucamy ci aż sześć...
Piłkarze Lechii Gdańsk znaleźli się wśród laureatów "Gali Ekstraklasy 2021/22". Flavio Paixao wygrał w...
Niestety, Iviego Lopeza nie dogonię. Jestem przeambitny i zawsze chcę być najlepszy. Mam nadzieję, że na...
80 wyjątkowych filmów z całego świata, spotkania z twórcami, wydarzenia specjalne z udziałem gości, debaty...
Gala High League z udziałem gwiazd Internetu w Ergo Arenie była obfita w ciosy, techniczne nokauty, ale też...
Pod koniec sierpnia w Ergo Arenie odbędzie się gala walk High League, podczas której zmierzą się postaci...
Lechia Gdańsk wygrała na wyjeździe z Lechem Poznań 1:0 (1:0) w trzecim letnim sparingu. Zwycięskiego gola...
Podcasty coraz bardziej opanowują przestrzeń internetową i zyskują popularność szczególnie teraz, w czasach...
W środę, 3 czerwca, o godz. 19 czeka nas wernisaż wyjątkowej wystawy "Gdańsk 2020", zorganizowanej przez...
Jak co tydzień, przyglądamy się najciekawszym, naszym zdaniem, propozycjom teatralnym online w najbliższym...
Za sprawą światła, dźwięku i animacji, półwysep Westerplatte zamieni się w piątek i sobotę w plenerową...
Znamy pierwsze nazwiska twórców, których instalacje pojawią się na 10. edycji festiwalu Narracje. Instytut...
O szansach i zagrożeniach dla polskiej gospodarki, wpływie inwestycji zagranicznych na lokalny biznes i...
Hokeiści MH Automatyki pokonali na wyjeździe Polonię Bytom 4:1 (3:1, 0:0, 1:0). To dla gdańszczan druga z...
Hokeiści MH Automatyki przegrali na wyjeździe z Polonią Bytom 2:4 (1:1, 0:2, 1:1). Podopieczni musieli...
W miejscu popularnego niegdyś irlandzkiego pubu Scruffy O'Brien we Wrzeszczu powstanie nowy klub...