Wybrakowani - o "Rowerzystach" Teatru Miejskiego
Na pozór szczęśliwi i spełnieni ludzie w rzeczywistości skrywają traumy i życiową nieporadność, która...
Znaleziono 28 artykułów
Na pozór szczęśliwi i spełnieni ludzie w rzeczywistości skrywają traumy i życiową nieporadność, która...
Ponad 180 filmów dokumentalnych z całego świata będzie można obejrzeć podczas jubileuszowej, 20. już edycji...
Pod koniec sierpnia Rada Miasta Gdańska jednogłośnie zaakceptowała plan zagospodarowania przestrzennego dla...
Profesor Andrzej Szadejko wraz z zespołem Goldberg Baroque Ensamble zdobył prestiżową, niemiecką nagrodę...
Krzysztof Leon Dziemaszkiewicz to bez wątpienia jeden z najbardziej znanych przedstawicieli trójmiejskiego...
580 pocztówek z kolekcji śp. profesora Manfreda Lotscha trafiło do zbiorów Muzeum Gdańska. Wśród...
Z wielu względów tegoroczne 457. urodziny Williama Szekspira w Gdańskim Teatrze Szekspirowskim przebiegać...
Duńczyk Mikkel Andersen wygrał rozgrywany w Gdańsku Puchar Europy w miniżużlu. Drugi na podium był rodak...
- Oczywiście, że stać mnie na lepsze wyniki, ale nie przypuszczałem, że wylecę ze składu - mówi Jacob...
Czy w Domu Opieki "Złota Jesień" na Zaspie doszło do pobicia pensjonariusza? Tak twierdzi rodzina...
W piątkowy wieczór w Filharmonii Bałtyckiej odbył się pierwszy z koncertów tegorocznego Gdańskiego...
W czerwcu 1949 r. Milicja Obywatelska aresztowała w Gdańsku grupę młodych ludzi. Wszystkich oskarżono o...
- Mama prała swetry, pruła je, a potem robiła z nich rękawiczki i skarpety. Szłam z nimi i z pościelą w...
Po Nowym Jorku, Berlinie, Wiedniu i Warszawie, także trójmiejscy taksówkarze coraz częściej przesiadają się...
To pierwsze lato działalności Gdańskiego Teatru Szekspirowskiego w swojej siedzibie. Oprócz organizowanego...
Po korytarzach tego położonego nieopodal gdańskiego więzienia budynku niegdyś przechadzali się Czerwony...
Od solowych występów Triloka Gurtu, Miroslava Vitousa po koncert big-bandu Aleksandry Tomaszewskiej. Sopot...
Przegraliśmy. To nie Gdańsk, ale Wrocław otrzymał tytuł Europejskiej Stolicy Kultury 2016. Odpadliśmy razem...
Poniedziałek był smutny zarówno w Gdańsku jak i w Gdyni, bo żaden z trójmiejskich zespołów nie zrealizował...
Trójwymiarowe graffiti to dziedzina mało popularna, ale kiedy już zobaczy się taką pracę, od razu robi ona...