Ekstremalne drogi krzyżowe. Kilka godzin nocnego marszu
Ekstremalne Drogi Krzyżowe w Trójmieście odbędą się w nocy, z piątku na sobotę, 11/12 kwietnia, najdłuższe...
Znaleziono 22 artykuły
Ekstremalne Drogi Krzyżowe w Trójmieście odbędą się w nocy, z piątku na sobotę, 11/12 kwietnia, najdłuższe...
Po pierwszym rozbiorze Polski w 1772 roku Prusy Królewskie nazwano Prusami Zachodnimi (Westpreußen) i...
W 1466 r. włączono do Królestwa Polskiego część ziem państwa zakonu krzyżackiego nazwanych Prusami...
Za nami wędrówka szlakiem Krawędzią Kępy Puckiej z Pucka do Wejherowa. Szlak liczy 34 km i oznakowany jest...
Choć dzisiaj jest peryferyjną dzielnicą Gdyni, jednego z najmłodszych polskich miast, to dzięki swojej...
Kępę Pucką znamy już z wielu poprzednich wycieczek zarówno rowerowych, jak i pieszych. Na obszarze tym...
Nie samym rowerem człowiek żyje. Fakt, że jeździmy na rowerach przez cały rok kalendarzowy, nie jest już...
Układając trasy naszych wycieczek staramy się by wiodły one z dala od cywilizacji i wszelakiego ruchu...
Gdy za oknem leży piękny biały puch, nie oznacza to wcale, że wszyscy porwą się od razu na uprawianie...
Niejednokrotnie podczas wycieczek rowerowych przemierzaliśmy okolice Zatoki Puckiej i za każdym razem...
Niejednokrotnie podczas wycieczek rowerowych przemierzaliśmy okolice Zatoki Puckiej i za każdym razem...
Gry, konkursy, festyny, warsztaty, wykłady czy bezpłatne zwiedzanie muzeów i galerii - to tylko niektóre...
Północne Kaszuby niejednokrotnie już pokonywaliśmy podczas naszych wycieczek . Niejednokrotnie na trasie...
Potocznie Kosą Północy nazywa się Mierzeję Helską, która jest świetnym miejscem pod kątem wycieczek...
Północne Kaszuby niejednokrotnie już pokonywaliśmy podczas naszych wycieczek . Tym razem jednak naszą uwagę...
Choć byłem w Pucku wiele razy, nigdy bym nie przypuszczał, że istniał tam jakiś zamek krzyżacki....
Szlak pieszy "Krawędzią Kępy Puckiej", jak najbardziej jest godny polecenia, jednak nieco bardziej...
W pewnym momencie ku ogólnemu zaskoczeniu zobaczyliśmy faceta jadącego rowerem po torach, to nie mógł być...
Boczne drogi z dala od ruchliwych szos, to znakomity kąsek na wycieczkę rowerową. W bliskiej okolicy...
Prawdę mówiąc myśli mam ponure: kto w taką pogodę przyjedzie... Lecz na dworcu czeka mnie zdziwienie, 5...