Rektor PG: Komputer kwantowy dałby nam moc
- Komputer kwantowy, jako dopełnienie badań prowadzonych nad rozwojem sztucznej inteligencji i przy...
Znaleziono 282 artykuły
- Komputer kwantowy, jako dopełnienie badań prowadzonych nad rozwojem sztucznej inteligencji i przy...
- Dorastanie przy Arce było w pierwszym etapie mojego życia sposobem na życie. Zaimponowało mi to, że nie...
Wielka Brytania od 2020 roku nie jest członkiem Uni Europejskiej. Nie należy także do Strefy Schengen,...
Lato 1985 roku. W cieniu szarości PRL-u młodzi ludzie z Trójmiasta wyruszają w podróż, która pozostanie w...
Braki kadrowe w policji, problemy z radiowozami, a jakby tego było mało - zbyt długi czas oczekiwania na...
- Oczywiście w pełni rozumiem dyskusje na temat tego, co się wydarzyło, jeżeli chodzi o objęcie przeze mnie...
Podczas remontów dróg z utrudnieniami muszą się liczyć nie tylko kierowcy, ale i inni uczestnicy ruchu. O...
Kolejna zagadka, którą dla Was przygotowaliśmy, pozwoli nie tylko przetestować waszą...
Oferta nowych mieszkań w Trójmieście poszerza się w szybkim tempie. Deweloperzy uruchamiają coraz to nowe...
- To nie będzie kolejny "ładny show"! Pokażemy coś, czego w Polsce nie było. W całej Europie podobnych...
1 listopada 2024 r. weszły w Polsce w życie nowe przepisy związane ze znakami drogowymi B-37 i B-38, które...
W Gdańsku nie będzie tęczowego przejścia dla pieszych, o którego stworzenie prosili radni klubu Wszystko...
Walking futbol wkroczył do Trójmiasta. Główna zasada tej gry to zakaz biegania z piłką lub bez niej....
Przed nami ostatni wrześniowy weekend, podczas którego w Trójmieście na najmłodszych czeka sporo atrakcji....
Gdynia znowu tętni filmowym życiem. Rozpoczął się 49. Festiwal Polskich Filmów Fabularnych, który jak co...
Aż trudno to sobie wyobrazić, ale zespół Kosheen świętuje już ćwierć wieku działalności. Wydaje się, jakby...
Tomasz Grzegorczyk poprowadzi Arkę Gdynia w meczu z Kotwicą Kołobrzeg, który odbędzie się 15 września o...
Las w dzielnicy Matarnia kryje stare tory kolejowe, porośnięte już drzewami. Z obu stron odcinek nie...
Kolejna zagadka, którą dla Was przygotowaliśmy, pozwoli nie tylko przetestować waszą...
Macierzyństwo i ciąża po przebytym leczeniu raka wzbudza wśród pacjentek wiele pytań i obaw. Medycyna...