Naukowcy z AWFiS będą badać astronautów w czasie misji...
Naukowcy z Akademii Wychowania Fizycznego i Sportu w Gdańsku będą uczestniczyć w eksperymencie naukowym na...
Znaleziono 10 artykułów
Naukowcy z Akademii Wychowania Fizycznego i Sportu w Gdańsku będą uczestniczyć w eksperymencie naukowym na...
Profesor Marcin Dornowski będzie uczestniczył w realizacji eksperymentów naukowych w trakcie misji...
W pobliżu Portu Lotniczego w Gdańsku, przy ulicy Azymutalnej, Polska Agencja Kosmiczna stworzy nowoczesne...
Byliście już wszędzie, gdzie można dolecieć z lotniska w Gdańsku? To czas na loty suborbitalne. Co prawda...
2,7 mln zł kosztować będzie dostawa automatycznych systemów obserwacyjnych SST wraz z oprogramowaniem,...
Będą doradzać, ale też tworzyć własne projekty - już niedługo głos studentów będzie wyraźniej słyszalny w...
Hobby i fascynacja kosmosem przerodziły się w prawdziwy i wysoko specjalistyczny biznes. SpaceForest z...
- Nie jestem członkiem żadnej partii politycznej. Nie znałam się wcześniej z szefem agencji. Przyjęto mnie...
W piątek Sejm zagłosował za utworzeniem Polskiej Agencji Kosmicznej - POLSA - z siedzibą w Gdańsku. Nowa...
Projekt ustawy o powołaniu Polskiej Agencji Kosmicznej, zgłoszony przez grupę posłów reprezentujących...